06 Kasım 2015, Cuma 13:40:36

Bakan Bilgin'den Çıldır Havalimanı açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Aydın’da meslek kuruluşları ve halkın sivil havacılığa açılmasını talep ettiği Çıldır Havaalanı’nda inceleme yaptı.
  • Ne kadar bos konusuyorsunuz! Nazilliden karacasudan izmire gidecekler icin en az 2 saat yol ve 1 saat oncesi zaten hava alaninda olmaniz gerekiyor birde ucus etti mi 4 saat kafadan! Aydın'da mı oturuyor sadece ordan mi havaalnina gidiliyor ilceler ne olacak.bos konusmayin
  • ADB trenle veya otobandan gidersen 1 saat zaten. Çoğu şehrin içindeki havalimanına 1 saatte gidilirken zaten bunlar gereksiz yatırım. Zaten ADB ye gelince yurtdışına da yurtiçine de rahat rahat ucuyorsun. Bir Istanbul-Aydın uçuşu için gerek yok bu kadar yatırıma.
  • Bakanın ziyaret için kullandığı uçak DHMİ'nin kalibre uçağı, amacı kalibre yapmak olan bu uçakları özel aracınız gibi kullanırsanız daha çok kalibre bekler birçok ILS... Lanet olsun bu ye kürküm ye diyenlere!
  • Sayın bakan artık Zonguldak Havalimanı'nı pas geçmeyin artık. Artık iç hatlar başlasın.
  • Sayın Bakan Zonguldak 'a da bekliyoruz sizleri zira 3 şehrin (Zonguldak -Bartın - Karabük ) ortak kullandığı ve sadece dış hatların olduğu bir havaalanı. Yapılan araştırmalar sonucunda iç hatlar açılsın diyenlerin oranı %93. Zonguldak-trabzon, İzmir ve Antalya iç hat uçuşları istiyoruz. ..
  • Sayın Bakan Zongul
  • Birilerinin çıkarı söz konusu burda
  • Thy akademiyi etkiler mi bu durum
  • İzmir yakın, niye açacaklar ki?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Aydın’da meslek kuruluşları ve halkın sivil havacılığa açılmasını talep ettiği Çıldır Havaalanı’nda inceleme yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Aydın Ticaret Odası (AYTO) öncülüğünde Aydınlıların ve meslek odalarını sivil havacılığa açılması talep edilen ve halen Türk Hava Yolları tarafından uçuş okulu olarak kullanılan Çıldır Havalimanı’nda inceleme yaptı. Özel uçakla Aydın’a gelen Bakan Bilgin’i Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, AYTO Meclis Başkanı Sefa Yüksel, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve meslek kuruluşu temsilcileri karşıladı.

Çıldır Havalimanı’nda bir süre inceleme yapan Bakan Bilgin, yetkililerden mevcut durum ve yapılan çalışmalarla ilgili teknik bilgi aldı. Aydınlıların havaalanı ısrarını anlatan Vali Ayyıldız, Bakan Bilgin’e Çıldır Havaalanı, Aydın-Denizli otoyolu, çevre yolu, hızlı tren ve Güllük Limanı demiryolu bağlantısı konusundaki talepleri iletti.

Aydın’da Çıldır Havalimanı’nı kazandırmayı arzu ettiklerini ifade eden Bakan Bilgin, “Ancak konunun teknik ve fiziki boyutları var. Maliyetler, kamulaştırma ve bölgesel bazı engeller konusunda çalışma yapılması gerekiyor. Maliyet ve fizibilite konusunda arkadaşlar süratle çalışıyor. Ümit ediyorum en kısa sürede bir sonuca bağlanacaktır. Havaalanının mevcut fiziki yapısı sivil havacılık için kullanıma müsait değil. Mevcut yapının da yenilenmesi lazım. Bu anlamda detaylı bir çalışmaya ihtiyacımız var. En kısa sürede bu çalışmaları yapıp, tekrar buraya gelerek değerlendirme yapacağız” dedi.

AYTO,17 EYLÜL’DE BAKAN BİLGİN’İ ZİYARET ETMİŞTİ

Aydınlıların Çıldır Havaalanı konusundaki ısrarını sürekli gündemde tutan AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda makamında ziyaret etmişti. Konuyu Aydın'ın milli meselesi ilan eden AYTO’nun girişimleri sonucunda geçen kısa sürede fizibilite çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların belirli bir noktaya gelmesinin ardından Bakan Bilgin, bugün Aydın’a gelerek havaalanında gerekli incelemeyi yaparak, durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Bakan Bilgin'den Çıldır Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

aydinli ~ 8 yıl önce
Ne kadar bos konusuyorsunuz! Nazilliden karacasudan izmire gidecekler icin en az 2 saat yol ve 1 saat oncesi zaten hava alaninda olmaniz gerekiyor birde ucus etti mi 4 saat kafadan! Aydın'da mı oturuyor sadece ordan mi havaalnina gidiliyor ilceler ne olacak.bos konusmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
ADB trenle veya otobandan gidersen 1 saat zaten. Çoğu şehrin içindeki havalimanına 1 saatte gidilirken zaten bunlar gereksiz yatırım. Zaten ADB ye gelince yurtdışına da yurtiçine de rahat rahat ucuyorsun. Bir Istanbul-Aydın uçuşu için gerek yok bu kadar yatırıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 8 yıl önce
izmir-aydın trenini kullanmadığınız çok belli, tren minimum 2 saatte varıyor tcdd nin verdiği değer böyle sorun vs. olması dışında tabiki... Bilmeden konuşmassak memnun olurum.
Eski Kalibreci ~ 8 yıl önce
Bakanın ziyaret için kullandığı uçak DHMİ'nin kalibre uçağı, amacı kalibre yapmak olan bu uçakları özel aracınız gibi kullanırsanız daha çok kalibre bekler birçok ILS... Lanet olsun bu ye kürküm ye diyenlere!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 8 yıl önce
Sayın bakan artık Zonguldak Havalimanı'nı pas geçmeyin artık. Artık iç hatlar başlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 8 yıl önce
Sayın Bakan Zonguldak 'a da bekliyoruz sizleri zira 3 şehrin (Zonguldak -Bartın - Karabük ) ortak kullandığı ve sadece dış hatların olduğu bir havaalanı. Yapılan araştırmalar sonucunda iç hatlar açılsın diyenlerin oranı %93. Zonguldak-trabzon, İzmir ve Antalya iç hat uçuşları istiyoruz. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 8 yıl önce
Sayın Bakan Zongul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 8 yıl önce
Birilerinin çıkarı söz konusu burda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 8 yıl önce
Thy akademiyi etkiler mi bu durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flyer ~ 8 yıl önce
Korkma etkilemez sonucta en fazla gunde 3 ucak iner o da pgs falan da hat acarsa yoksa yogunluk falan olmaz thy akademi thyye ihtiyac orayi actiran aydin milletvekili kapansa mudahale eder ayrica thynin pilot acigi var ha diye kapanmaz
Man U ~ 8 yıl önce
İzmir yakın, niye açacaklar ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egeli ~ 8 yıl önce
ADB bir saat uzaktayken dolar mı sorusu da akıllara geliyor?
Volvo ~ 8 yıl önce
Aydın şehir merkezinden geçen trene binen birisi 1 saate varmadan Adnan Menderes Hv. içindeki istasyona gelmiş oluyor. Bu hatta hızlı tren taleb etseler anlayabilirim de, Aydın'a doğrudan uçuş talebi nedir arkadaş?
Uzak İzmir ~ 8 yıl önce
Sadece Aydın değil;Nazilli,Söke,Kuşadası,Selçuk,Ödemiş,Tire ve diğerleri...Tek trenle olmuyor bu iş.Yurdu demir ağlarla ördük 4 bir baştan diyenler,Havayollarıyla ördük yurdumu her yandan,niye diyemiyor.Küçük balıkları Büyük balıklara yem yapma meraklısı ne çokmuş bu vatanda.Her 100 km. de bir havalimanı olmalı,olacak.O kadar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000