26 Şubat 2013, Salı 09:48:54

BAKAN BAĞIŞ'TAN "ERCAN HAVALİMANI" TEKLİFİ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin uçaklarının Ercan Havalimanı’na inmesine izin verdiği gün, biz hava sahamızı da, limanlarımızı da, havaalanlarımızı da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ait gemi ve uçaklara açmaya hazırız. Hodri meydan" dedi.
  • ankara elini kıbrısın yakasından çek artık bak benım hem ıstanbulda hem atınada hemde londrada ewlerım var bu ulkelerdekı ınsanlar bıle bundan sıkayetcı bırak artık kıbrıslı halklar konussun sen sun ankara elini kıbrıstan çek artık yeter artık doldurdun orayı gerı kalmış insanlar ile huzur kalmadı ben oraya tatıle gıdıyorum lokmacı sınır kapısından gecıyorum her yerde tc li insanlar var turıstlere bakıyorlar laf atıyorlar herkes bunlaRIN turkıyelı oldugunu bılıyor cok puan kaybedıyor turkıye avrupalının gözunde....çek elini artık
  • turkiye ercanin acilmasi karsiliginda tum limanlari rum cumhuriyetine acacagini deklare etti,her sene 2,3 kere ayni soylemi tekrar ediyor,bu haberde onlardan biri,annan plani kabul edilse idi eski kibris havalimani birlesmis milletler yonetimi altinda tekara acilacakti,fakat bu plan reddedildi,bu kibris havalimani 74ten beri kapalidir,habere geri donersek rum yonetimi bu tur tekliflere kapalidir. bir kafa karsilikligini gidereyim,rum gemilerine turk limanlari 2000 senesine kadar acikti,sonradan kapandi... extra bilgi,rum vatandaslari turkiyeye girerken vizeye tabi degiller,fakat kktc de bulunan tc kokenli kktc vatandaslari yesil hatti gecemiyor. kktc kimligide tasisanizda ,ailenizden birisinin 74 ten once kibris vatandasi oldugunu yesil hatta ispat etmek zorundasiniz. keske sayin bakan siz sinirlarinizi turk vatandaslarina acin ,bizde acalim diyebilse.. extra bir bilgi, tc vatandaslari rum yonetimi havalimanlari transit yolcu olarak bile vizesiz kullanamiyor,bu ulkeye vize istemiyoruz
  • egemen bağış komik adam. ama komedyen değil türkiye cumhuriyetinde bakan. keşke komedyen olsa. işe yarardı.
  • sen hayal kurmaya devam et hayaller olmadan yaşanmaz zaten sayın bağış
  • Turkiye Guney Kibris'a havaalanlarini (limanlari) acarsa Ercan'da acilabilir.
  • ne pahasına olursa olsun kabul etmeyecekler çünkü bu K.K.T.C yi tanımak olur....

Bakan Bağış, KKTC Meclisi AB Uyum Komisyonu üyelerini Bakanlık’ta kabul etti. Bağış, kabulde yaptığı açıklamada, KKTC Meclis AB Uyum Komisyonu'nun büyük bir uyum içerisinde çalıştığına işaret etti. Bağış, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin liderini seçtiğine dikkat çekerek, kendisinin Anastasiadis’i Cumhurbaşkanı olarak değil, seçilmiş bir toplum lideri olarak gördüğünü belirtti. Bağış, “Gönül ister ki, Ada'da gerçekten bir gün siyasi eşitliğe dayalı, kalıcı bir çözüm olsun. O zaman Birleşik Kıbrıs Devletleri’nin ortak bir cumhurbaşkanı olmasını biz de ümit ederiz” diye konuştu.
Anastasiadis’e ‘Kendi ununu, kendin öğüt’ tavsiyesinde de bulunan Bağış, Kuzey Kıbrıs liderleri ile bir araya gelerek bir çözüm üretmeleri halinde Türkiye olarak çözüme destek vereceklerini söyledi. Bağış, “Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs’taki her iki tarafın uzlaşacağı, siyasi eşitliğe dayalı her türlü çözümün arkasında duracaktır” dedi.

KKTC Meclisi AB Uyum Komisyonu Başkanı Hasan Taçoy ise, KKTC'ye AB tarafından 2004’te verilen sözlerin hala yerine getirilmediğini söyleyerek, hem dünya hem de AB ile entegre olabilmek için birçok konuyu gündemlerine aldıklarını ifade etti. Taçoy, Güney Kıbrıs'ta başkanlık seçimlerini Anastasiadis’in kazandığını da hatırlatarak, “Önümüzdeki günlerde görüşmeler başlayacak. Görüşmelerde tabi ki inşallah siyasi ilke üzerine anlaşmaya varılır. Bunun yanında bizim Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili ve KKTC Meclisi AB Uyum Komisyonu üyesi Özdil Nami ise, Türkiye’nin AB ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, “Bu ilişkilerde Kıbrıs sorununun mutlaka kaldırılması lazım. Bölgede, doğalgaz başta olmak üzere yeni gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla konu sadece Kıbrıs’la ilgili değildir. Bölgenin çıkarları da kapsamlı bir çözümü şart koşmaktadır” diye konuştu.

‘Fasılların açılması konusunda Fransa’dan sonra Almanya’dan da bir tavır bekliyor musunuz?’ sorusu üzerine Bağış, Merkel’in Türkiye’nin AB sürecinde yarattığı bir sorun olmadığını söyledi. Bağış, “Şansölye Merkel’in sonuçla ilgili farklı düşünceleri olabilir. Ama o farklı düşünceleri özellikle İngiltere’nin son dönemdeki tutumundan sonra değişme sinyalleri vermeye başladı. Ama sürecin kendisine yönelik bir engelleme olmadı” ifadelerini kullandı.
Anatasiadis’in seçilmesiyle Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yeni bir süreç başlaması ihtimalinin sorulması üzerine Bakan Bağış, çözüm sürecinin yöntemini de KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin liderlerinin belirlemesi gerektiğini belirtti. Bağış, “Onların yapacağı her türlü uzlaşıyı biz destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Ama kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulununcaya kadar da, ara çözümler konusunda Türkiye olarak biz yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.
Bağış, daha önce yaptığı teklifleri yinelemek istediğini söyledi. Bağış, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin uçaklarının Ercan Havalimanı’na inmesine izin verdiği gün biz hava sahamızı da, limanlarımızı da, havaalanlarımızı da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ait gemi ve uçaklara açmaya hazırız. Hodri meydan. Madem ki bir ekonomik kriz yaşanıyor, Güney Kıbrıs’ın ekonomisi açısından son derece faydalı olabilecek bu teklifi değerlendirmeye Sayın Anastasiadis’i davet ediyorum” dedi.

BAKAN BAĞIŞ'TAN "ERCAN HAVALİMANI" TEKLİFİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

ıstanbullu rum ~ 11 yıl önce
ankara elini kıbrısın yakasından çek artık bak benım hem ıstanbulda hem atınada hemde londrada ewlerım var bu ulkelerdekı ınsanlar bıle bundan sıkayetcı bırak artık kıbrıslı halklar konussun sen sun ankara elini kıbrıstan çek artık yeter artık doldurdun orayı gerı kalmış insanlar ile huzur kalmadı ben oraya tatıle gıdıyorum lokmacı sınır kapısından gecıyorum her yerde tc li insanlar var turıstlere bakıyorlar laf atıyorlar herkes bunlaRIN turkıyelı oldugunu bılıyor cok puan kaybedıyor turkıye avrupalının gözunde....çek elini artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
turkiye ercanin acilmasi karsiliginda tum limanlari rum cumhuriyetine acacagini deklare etti,her sene 2,3 kere ayni soylemi tekrar ediyor,bu haberde onlardan biri,annan plani kabul edilse idi eski kibris havalimani birlesmis milletler yonetimi altinda tekara acilacakti,fakat bu plan reddedildi,bu kibris havalimani 74ten beri kapalidir,habere geri donersek rum yonetimi bu tur tekliflere kapalidir. bir kafa karsilikligini gidereyim,rum gemilerine turk limanlari 2000 senesine kadar acikti,sonradan kapandi... extra bilgi,rum vatandaslari turkiyeye girerken vizeye tabi degiller,fakat kktc de bulunan tc kokenli kktc vatandaslari yesil hatti gecemiyor. kktc kimligide tasisanizda ,ailenizden birisinin 74 ten once kibris vatandasi oldugunu yesil hatta ispat etmek zorundasiniz. keske sayin bakan siz sinirlarinizi turk vatandaslarina acin ,bizde acalim diyebilse.. extra bir bilgi, tc vatandaslari rum yonetimi havalimanlari transit yolcu olarak bile vizesiz kullanamiyor,bu ulkeye vize istemiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbullu rum ~ 11 yıl önce
hiç bir şekilde tc li insanlar güney kıbrısa gidemez sadece kıbrıslı turkler gıdebılır boyle teklıflerde sadece sızı kucuk dusurur o kadar
tyler ~ 11 yıl önce
egemen bağış komik adam. ama komedyen değil türkiye cumhuriyetinde bakan. keşke komedyen olsa. işe yarardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbullu rum ~ 11 yıl önce
sen hayal kurmaya devam et hayaller olmadan yaşanmaz zaten sayın bağış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eger ~ 11 yıl önce
Turkiye Guney Kibris'a havaalanlarini (limanlari) acarsa Ercan'da acilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
turkiye ercanin acilmasi karsiliginda tum limanlari rum cumhuriyetine acacagini deklare etti,her sene 2,3 kere ayni soylemi tekrar ediyor,bu haberde onlardan biri.. ama rum cumhuriyeti kesinlikle kabul etmiyor.
pegasustan ~ 11 yıl önce
ne pahasına olursa olsun kabul etmeyecekler çünkü bu K.K.T.C yi tanımak olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000