06 Ağustos 2017, Pazar 11:27:30

Bakan Arslan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirtti.
  • milli mesleğimiz olan rezidans yapılmalı
  • Kemalizm biterse ancak Türkiye prangalarından kurtulabilir.
  • Babam orayi bana alacak ..verecem betonu vuracam kirbaci..benim babam cok zengin
  • SAW 2. Pist bittiği ve eski bir tadilata alınarak tamamlandıktan sonra yeni apron ve terminaller ile kapasite artırımı sağlanırsa kim takar 3.havalimanını? 3. Havalimanı transit merkezi olacak deniyor ama kimse yabana atamaz ki İstanbul'un yolcu potansiyeli de çok fazla olacak, yeni Atatürk'teki yoğunluğu oraya kaydırmak için SAW'ın ilerleyişi yavaş olmalı. Önce 3. havalimanı tutmalı daha sonra bir ara SAW'da aradan çıkar nasılsa kafası... Atatürk'e gelince tabi ki yeşil alan olmayacak, private uçaklara hizmet verme durumunun da belli bir süre devam edebileceğini yani göstermelik olacağını düşünüyorum. Sonrasında Allah Kerim kim kimin cebine daha çok el atarsa artık... Diğer yandan seneye peyderpey faliyetleri durdurulacak bir meydan için yeni bir dış hatlar terminali yeni açıldı, niye? Neyse hangi magazin "haberi" var onu okuyalım bari...
  • Atatürk adından kurtulmak için alanı kapatıyorsunuz. Küçük uçaklar inecekmiş, taabi! Yenisine ne isim verileceği belli ICAO kodu da LTRE olmazsa neyim.
  • SAW pisti yapımı neden 3 sene sürüyor Ordu Giresun havalimanı bile o kadar sürmedi. Şu anda ki mevcut pist delik deşik çok yakın zamanda ölümlü bir kazaya sebep olabilir.SAW ı kullanan İzmit Adapazarı Bursa ve İstanbul'un anadolu yakası cezalı mıdır? Hemen hemen her uçuşu rötarlı tek pist kesinlikle yetmiyor. THY orayı yedek olarak kullanamadığı için senelik zararı 50 milyon dolar .Pegasus'un rötar zararı 100 milyon doların üstündedir yarısı kadarda THY nin rötar zararı vardır.SAW pisti en acil şekilde bitirilmelidir. Yapılan masrafı en fazla 1 senede öder . Kendini bu kadar kısa zamanda ödeyebilir bir başka yatırım yoktur.
  • Atatürk havalimanı şimdi taşınıyor mu yani
  • Orayı bana verecekler siz daha çok beklersiniz yeşil alan ve fuarı...
  • Bakinca gorunen cami yapilacakmis.
  • Heatrow, Gatwick, Stansted, Luton, London City havalimanları aynı şehirde... Yönetecek kabiliyetli ve donanımlı personeliniz/yöneticileriniz olmazsa böyle olur sonucu... saygılar

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirterek, "Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil" dedi. Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuştu.

Arslan; 'İki havalimanının aynı anda kullanma imkanı yok. İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor. Buranın kesinlikle yapılaşmaya açılmaması, İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenmesi ve küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılmasını planlıyoruz. Çok sayıda terminal var burada bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz, Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da Sayın Başbakanımızın da talimatları bu yönde.

SABİHA GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST

Sabiha Gökçen havalimanı'na yapılacak ikinci pist ile ilgili de konuşan Bakan Arslan; 'İkinci pist inşaatı devam ediyor. Hedefimiz 2019’da ikinci pisti bitirerek kapasiteyi artırmak' dedi. 

Bakan Arslan ayrıca Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2018 yılında, Rize-Artvin Havalimanı'nın da 2020'de açılacağını ifade ederken, Yozgat, Karaman ve Bayburt'a da yeni orta ölçekli havalimanları yapılacağını açıkladı.

Bakan Arslan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

rezidans ~ 7 yıl önce
milli mesleğimiz olan rezidans yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldüm ~ 7 yıl önce
Kemalizm biterse ancak Türkiye prangalarından kurtulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japon ~ 7 yıl önce
Babam orayi bana alacak ..verecem betonu vuracam kirbaci..benim babam cok zengin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Analiz ~ 7 yıl önce
SAW 2. Pist bittiği ve eski bir tadilata alınarak tamamlandıktan sonra yeni apron ve terminaller ile kapasite artırımı sağlanırsa kim takar 3.havalimanını? 3. Havalimanı transit merkezi olacak deniyor ama kimse yabana atamaz ki İstanbul'un yolcu potansiyeli de çok fazla olacak, yeni Atatürk'teki yoğunluğu oraya kaydırmak için SAW'ın ilerleyişi yavaş olmalı. Önce 3. havalimanı tutmalı daha sonra bir ara SAW'da aradan çıkar nasılsa kafası... Atatürk'e gelince tabi ki yeşil alan olmayacak, private uçaklara hizmet verme durumunun da belli bir süre devam edebileceğini yani göstermelik olacağını düşünüyorum. Sonrasında Allah Kerim kim kimin cebine daha çok el atarsa artık... Diğer yandan seneye peyderpey faliyetleri durdurulacak bir meydan için yeni bir dış hatlar terminali yeni açıldı, niye? Neyse hangi magazin "haberi" var onu okuyalım bari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldüm ~ 7 yıl önce
Atatürk adından kurtulmak için alanı kapatıyorsunuz. Küçük uçaklar inecekmiş, taabi! Yenisine ne isim verileceği belli ICAO kodu da LTRE olmazsa neyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xl ~ 7 yıl önce
SAW pisti yapımı neden 3 sene sürüyor Ordu Giresun havalimanı bile o kadar sürmedi. Şu anda ki mevcut pist delik deşik çok yakın zamanda ölümlü bir kazaya sebep olabilir.SAW ı kullanan İzmit Adapazarı Bursa ve İstanbul'un anadolu yakası cezalı mıdır? Hemen hemen her uçuşu rötarlı tek pist kesinlikle yetmiyor. THY orayı yedek olarak kullanamadığı için senelik zararı 50 milyon dolar .Pegasus'un rötar zararı 100 milyon doların üstündedir yarısı kadarda THY nin rötar zararı vardır.SAW pisti en acil şekilde bitirilmelidir. Yapılan masrafı en fazla 1 senede öder . Kendini bu kadar kısa zamanda ödeyebilir bir başka yatırım yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NAsıl yani ~ 7 yıl önce
Atatürk havalimanı şimdi taşınıyor mu yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AGAOGLU ~ 7 yıl önce
Orayı bana verecekler siz daha çok beklersiniz yeşil alan ve fuarı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanyadan ~ 7 yıl önce
Bakinca gorunen cami yapilacakmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılığın ilkel kaldığı ülkeyiz ~ 7 yıl önce
Heatrow, Gatwick, Stansted, Luton, London City havalimanları aynı şehirde... Yönetecek kabiliyetli ve donanımlı personeliniz/yöneticileriniz olmazsa böyle olur sonucu... saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000