18 Ağustos 2016, Perşembe 09:17:59

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'ni etkilemediğini söyledi.
  • Siyasiler (bu çiçeği burnundaki Bakan Bey de dahil) "rüya görmekteler"!... Tamam, bu 3. Hava Limanını yaparsın. İş biraz mühendislik, biraz teknolojiye ve de paraya bakar... Orada bir sıkıntı yok!... Ancak işin "ticari" tarafında sıkıntı var: Amerika'nın doğu kıyısından kalkan bir uçak İstanbul'dan kalkıp Çin'e, Japonya'ya gitmek istemiyor ki. Tersine durum da söz konusu. Bunu gerçekleştirebilsen, ticari olarak bu parkuru kim uçmaya kalkar? Bir Amerikan, ya da Çin, Japon havayolu yapmaya kalkarsa haklı ve mantıklı olarak İstanbul'un ötesine de yolcu/yük taşıma hakkı isteyecektir. (5th Freedom Rights) Adam New York'dan 350 kişi doldurmuş 7B77W'ye diyelim: yarısı İstanbul'da inse geri kalanı yarım boş uçakla Japonya'ya mı uçacak? O hakkı da Türkiye olarak verirsen, bu sefer de THY'ını baltalamış olmayacak mısın? THY zaten New York'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Pekin'e, Tokyo'ya günlük uçmuyor mu? Bıraksınlar bu tür palavraları; daha güzel gerekçeler bulabiliyorlarsa bulsunlar!!! :(((
  • sn. yusuf akçayoğlunun ceo luğunu yaptığı gerçekten çok iyi bir ekip işin başında Türkiyenin en güzide 5 firmasına yakışır şekilde böyle bir zor projeyi başarıyla götürdükleri için onları kutluyoruz gıpta ile izliyoruz nazar değmesin
  • H. Keskin CEO olunca saglam ekip gelir ve proje tamam demektir
  • artik iga' nin huseyin keskin diye bir CEO' su var. is emin ellerde
  • Güzel de yollr ne alemde ? NAsıl gideceğiz ? Metro yok ? Otobüs yok ? Toplu ulaşım sıfır. Taksiye bin 200 TL para öde. Ne faydası olacak uçakla seyahat etmeye

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'ni etkilemediğini belirterek, "İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, insanlarımız bilsin. 3. Havalimanı planladığımız ve öngördüğümüz gibi gidiyor. İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız." dedi.

Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"İstanbul 3. Havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak"

Havacılık sektöründe ülkenin her yerini hava yoluyla ulaşılabilir hale getirdiklerinin altını çizen Arslan, bugün itibarıyla Türkiye'de 55 havalimanı bulunduğunu kaydetti.

Arslan, İstanbul'un yeni havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"2018'in ilk çeyreğinde, 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız ve dünyanın hizmetine sunmuş olacağız. 90 milyonluk ilk etabın açılmasından, yaklaşık 2-3 yıl sonra tam kapasiteye ulaşmasını öngörüyoruz. Havalimanı uzun vadede 2. fazı tamamlandığında 200 milyon yolcuya hizmet edecek. 200 milyon hedefine giderken, 200 milyonun hepsini yapıp yarısının atıl kalmasını istemiyoruz. Dolayısıyla 90 milyonu bitirdikten sonra yolcu artış hızına bağlı olarak, planlayarak etap etap devreye sokacağız. Sonunda da 200 milyona erişecek ama hiçbir şekilde atıl kapasite oluşturmayacağız. 90 milyon, 150 milyon, 200 milyona kademeli gideceğiz ki atıl kapasite oluşmasın, milli kaynakları da israf etmiş olamayalım."

Havalimanlarına gelen uçakların, ülkedeki hava koridorlarını kullanarak katma değer oluşturduklarına işaret eden Arslan, inen her uçağın "konma, konaklama bedeli" ödediğini, her yolcunun bir bedel verdiğini anlattı. İstanbul 3. havalimanın büyüklüğü ve kapasitesi dolayısıyla ABD'den kalkan bir uçağın, İstanbul'a inip, tekrar İstanbul'dan kalkıp Çin'e, Japonya'ya, Kore'ye Afrika'ya gidebileceğine değinen Arslan, böylece transit yolculuğun da Türkiye üzerinden yapılması ve bunun da ayrıca ülkeye bir katma değer oluşturması anlamına geldiğini belirtti.

Finansman sıkıntısı yok

Arslan, 3. Havalimanında şu anda günde 3 vardiyada yaklaşık 16 bin kişinin çalıştığını, gelecek yıl bu sayının 30 bine çıkacağını aktardı.  Havalimanı çalışmalarında yüzde 35'i geçtiklerini dile getiren Arslan, "Dünyada kriz, likidite, para sıkışıklığı varken, Türkiye'nin geleceğine güvenip böyle büyük bir havalimanını 10 milyar avronun üzerinde hemen finanse eden, uzun vadede 20 milyar avroluk finansman sağlanması Türkiye'ye olan güvenin bir göstergesi. Bu güvenin göstergesi olarak, nakit akışında en ufak bir aksama olmadığı gibi, bundan sonraki planlamalarda da en ufak bir aksama olamayacak. Çünkü, bütün bağlantılar, sözleşmeler buna göre yapılmış durumda. İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, 15 Temmuz da dahil hiçbir şekilde etkilenmediğini, insanlarımız bilsin." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

mafaky ~ 8 yıl önce
Siyasiler (bu çiçeği burnundaki Bakan Bey de dahil) "rüya görmekteler"!... Tamam, bu 3. Hava Limanını yaparsın. İş biraz mühendislik, biraz teknolojiye ve de paraya bakar... Orada bir sıkıntı yok!... Ancak işin "ticari" tarafında sıkıntı var: Amerika'nın doğu kıyısından kalkan bir uçak İstanbul'dan kalkıp Çin'e, Japonya'ya gitmek istemiyor ki. Tersine durum da söz konusu. Bunu gerçekleştirebilsen, ticari olarak bu parkuru kim uçmaya kalkar? Bir Amerikan, ya da Çin, Japon havayolu yapmaya kalkarsa haklı ve mantıklı olarak İstanbul'un ötesine de yolcu/yük taşıma hakkı isteyecektir. (5th Freedom Rights) Adam New York'dan 350 kişi doldurmuş 7B77W'ye diyelim: yarısı İstanbul'da inse geri kalanı yarım boş uçakla Japonya'ya mı uçacak? O hakkı da Türkiye olarak verirsen, bu sefer de THY'ını baltalamış olmayacak mısın? THY zaten New York'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Pekin'e, Tokyo'ya günlük uçmuyor mu? Bıraksınlar bu tür palavraları; daha güzel gerekçeler bulabiliyorlarsa bulsunlar!!! :(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 8 yıl önce
Cok biliyorsun. Ikinci cekirdek paketini ac bak digeri bitmis farkinda degilsin:)
gerçekler ~ 8 yıl önce
sn. yusuf akçayoğlunun ceo luğunu yaptığı gerçekten çok iyi bir ekip işin başında Türkiyenin en güzide 5 firmasına yakışır şekilde böyle bir zor projeyi başarıyla götürdükleri için onları kutluyoruz gıpta ile izliyoruz nazar değmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saglam ekip ~ 8 yıl önce
H. Keskin CEO olunca saglam ekip gelir ve proje tamam demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağlam Ekip ~ 8 yıl önce
Aynen katılıyorum. Gezicilerden paralelcilerden uzak, başarılı bir ekip kuracaktır muhakkak.
CEO ~ 8 yıl önce
artik iga' nin huseyin keskin diye bir CEO' su var. is emin ellerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecikme ~ 8 yıl önce
haklisin da neden gelmedi bu ceo 1.5-2 yildir?
CEO'ya ~ 8 yıl önce
Hüseyin bey TGS'nin kuruculuğunu yapmıştır. Bir işletmeci olarak İşletmenin başındaki CEO olması büyük avantaj. İnşaatcı inşatı işletmeci ise İşletmesini üstlenecek. Doğrusu bu.
gecikme'ye ~ 8 yıl önce
Tam zamanında geldi. Hüseyin bey kayyum gibi İGA'ya atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Tek CEO tek İGA.
Süper de ? ~ 8 yıl önce
Güzel de yollr ne alemde ? NAsıl gideceğiz ? Metro yok ? Otobüs yok ? Toplu ulaşım sıfır. Taksiye bin 200 TL para öde. Ne faydası olacak uçakla seyahat etmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azores High ~ 8 yıl önce
3. Kopru ve kuzey marmaradaki yollari googleearth den takip edebilirsiniz. Ayrica metro ihalesi yapildi ama başlanip başlanmadigini bilmiyorum.
~ 8 yıl önce
Metro ihalesi yapılsa bile metronun yapılması en az 1-2 sene sürer. Havalimanı önümüzdeki sene açılacak? Bu iş nasıl olacak?
mafaky ~ 8 yıl önce
Metro'ların (ya da raylı sistemlerin) sadece Etüd Proje ihalesi yapıldı. Daha inşaat ihalesine çıkılmadı!...
Araba ~ 8 yıl önce
Sabihaya millet nasil gidyo metrosuz yillarca?
Olimpiyat stadi ~ 8 yıl önce
Olimpyatstadi yapildiginda nasil gitti iseniz o sekilde. Yuruyerek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000