29 Eylül 2016, Perşembe 16:05:15

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanında işlerin planlandığı gibi gittiğini ifade ederek "Bu yıl 18 bin kişi sahada 7/24 çalışıyor' dedi.
  • Kusura bakmayin da izmire havalimani yapildi hemde en guzelinden..sonra ne oldu..gitti izmirli başariz belediyeye oyunu verdi pis kokan bir izmir körfez denizi şehrinde ortasindaki cehennem çukuru içi su dolu balikta var sonra bolca mazeret devam o zaman...yapilan havalimani full dolmuyor bile defalarca uçtum kullandim...bir de thy direct diş hat koymuyor deniliyor guzel de uçacak yolcu var mi da thy sefer koymuyor şimdi...
  • Izmir ic hatlar terminal guzel ama guvenlikten sonra duzgun tuvalet yok hem gidiste hem ucaktan inince. Kucucuk olduklari icin kuyruk var ve hemen kirleniyor. Keske bunuda dusunselermis bastan.
  • Sayin yetkililer 3.havaalani iyi guzel ama sabiha gokcenede onem verin.sizler yuzunden sirketler ve yolcular perisan oluyorlar.6 ayda yapilcak pisti 2 senede yapcaksiniz.biraz vicdan.ancak cebinizi doldurun.
  • Sayin yetkili havalimaninda calusanlar alicagi vereceginiz maasla ;guvenlik ucak alti satiş temizlik taseron maasi aclik sinirinda mi vereceksiniz yoksa yokluk sinirindami?Avrupada ayni işi yapan kisi turkiyeye 5yildizli hotelde tatilini yapmaya gelince ona huzmet eden aynu isi yapan emekcilerde 3havalimaniyla gurur duyariz.
  • Daha kac kere söyliceknsiniz? Bu proje böyle veya öyle bitecek. Inshallah 2018 de RTE Int. Airport a ucacagiz
  • Çalışan sayısını çıkarcaz diyosunuz personel çıkarıyorsunuz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanında işlerin planlandığı gibi gittiğini ifade ederek "Bu yıl 18 bin kişi sahada 7/24 çalışıyor. Önümüzdeki yıl bu rakamın 30 bine çıkmasını hedefliyoruz" dedi.

Bakan Arslan, İzmir'deki temasları kapsamında Adnan Menderes Havalimanı'nda yetkililerden havalimanının çalışması hakkında bilgi aldı.

Havalimanının iç ve dış hatlarını gezen Bakan Arslan, burada çalışanlarla sohbet etti.Gazetecilere de açıklamada bulunan Bakan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde İzmir'e sözler verdiğini, bunlardan birinin de Adnan Menderes Havalimanı olduğunu anımsatarak o sözün yerine getirilmiş olduğunu belirtti.

Havalimanının 27 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve terminallerin de kendi ölçeklerinde dereceye girdiğini ifade eden Arslan, "Havalimanı kapasitelerini dikkate aldığımızda özellikle iç hatlarda 1,5 milyon, dış hatlarda 4 milyonluk yıllık kapasite varken bugün iç hatlarda yılda 20 milyon yolcuya, dış hatlarda 10 milyon yolcuya hizmet edebilecek bir havalimanından bahsediyoruz. 2002'de iç hatlarda yaklaşık 1 milyon, dış hatlarda 1,5 milyon yolcuya hizmet edilirken bugün özellikle iç hatlarda 9,5 milyon yolcuya dış hatlarda ise 2,5 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyoruz. Dolayısıyla toplamda 12 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyoruz." dedi.Bakan Arslan, hükümetleri döneminde dev yatırımların hızla hayata geçmeye devam ettiğini vurgulayarak yine geçmiş dönemlerdeki AK Parti hükumetlerinin yapmış olduğu dev eserlerin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

İSTANBUL'DA YAPIMI DEVAM EDEN 3. HAVALİMANI

Bakan Arslan, İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanının, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacağını söyledi.
Havalimanı inşaatında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Bakan Arslan, "Hedefimiz 2018'in ilk çeyreğinde birinci fazını bitirerek 90 milyon yolcuya hizmet eden bir havaalanını İstanbul'a kazandırmak. Ancak uzun vadede 200 milyon yolcuya hizmet edebilecek bir havalimanı adeta Türkiye'nin gurur duyduğu, dünyanın da en büyük havalimanını yapmış olacağız. Onunla ilgili de bütün işler ve işlemler planladığımız şekilde yürüyor. Bu yıl 18 bin kişi sahada 7/24 çalışıyor. Önümüzdeki yıl bu rakamın 30 bine çıkmasını hedefliyoruz ki 2018'in ilk çeyreğinde yeni havalimanını insanımızın ve ülkemizin hizmetine sunmuş olalım." dedi.

Bakan Arslan'a, havalimanında THY bankosunu ziyareti sırasında çalışanlar tarafından maket uçak hediye edildi.

Daha sonra Konak tünellerinden araçla geçen ve tünel dışında yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, yürüyerek İzmir Valiliğine geçti.

Bakan Arslan yol boyuncu vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Arslan'dan 3. havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

camarothy ~ 7 yıl önce
Kusura bakmayin da izmire havalimani yapildi hemde en guzelinden..sonra ne oldu..gitti izmirli başariz belediyeye oyunu verdi pis kokan bir izmir körfez denizi şehrinde ortasindaki cehennem çukuru içi su dolu balikta var sonra bolca mazeret devam o zaman...yapilan havalimani full dolmuyor bile defalarca uçtum kullandim...bir de thy direct diş hat koymuyor deniliyor guzel de uçacak yolcu var mi da thy sefer koymuyor şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gggg ~ 7 yıl önce
Izmir ic hatlar terminal guzel ama guvenlikten sonra duzgun tuvalet yok hem gidiste hem ucaktan inince. Kucucuk olduklari icin kuyruk var ve hemen kirleniyor. Keske bunuda dusunselermis bastan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabiha gokcen ~ 7 yıl önce
Sayin yetkililer 3.havaalani iyi guzel ama sabiha gokcenede onem verin.sizler yuzunden sirketler ve yolcular perisan oluyorlar.6 ayda yapilcak pisti 2 senede yapcaksiniz.biraz vicdan.ancak cebinizi doldurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.500 m. ~ 7 yıl önce
HANGİ PİST 6 AYDA YAPILIR?
Tebrik ~ 7 yıl önce
Sayin yetkili havalimaninda calusanlar alicagi vereceginiz maasla ;guvenlik ucak alti satiş temizlik taseron maasi aclik sinirinda mi vereceksiniz yoksa yokluk sinirindami?Avrupada ayni işi yapan kisi turkiyeye 5yildizli hotelde tatilini yapmaya gelince ona huzmet eden aynu isi yapan emekcilerde 3havalimaniyla gurur duyariz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Häää? ~ 7 yıl önce
Daha kac kere söyliceknsiniz? Bu proje böyle veya öyle bitecek. Inshallah 2018 de RTE Int. Airport a ucacagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Neden havalimanına isim verilmek zorunda. İstanbul International Airport olsun işte. İlla bir isim verilecekse de toplumun birleşeceği bir isim seçilmelidir. Örneğin Mevlana gibi. Veya Yunus Emre de olabilir. Vecihi Hürkuş da çok isabetli bir seçim olur. Bakın isteyince seçenek bol. Şahsen ben havalimanının adının Atatürk olmasını dilerim ama şayet bu toplumu bölecekse varsın olmasın. Ama Rte de olmasın. Turgut Özal da olmasın. Yani dediğim tutarlı bir süreç sonucu isim verilsin.
~ 7 yıl önce
Çalışan sayısını çıkarcaz diyosunuz personel çıkarıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun ~ 7 yıl önce
ya sen ona takılma amellerniyetlere göredir:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000