21 Şubat 2017, Salı 16:06:57

Bakan Arslan'dan Hollandalı şirket açıklaması

"Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi" iddialarına Ulaştırma Bakanı Arslan yanıt verdi. Bakan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.
  • ülkemiz, iktidarın bol keseden salladığı gibi ekonomik,mali vs her yönüyle güçlü olsa böyle şirketlere ihtiyaç duymaz haliyle böyle haberler de olmazdı!
  • ekonomi remsen batık ve heran SİYAH KUĞU olabilir:( borca girmeyin
  • kredi dilimlerinin salinimlari ile progress arasinda fark arttikca bu firmalarin stresi artar. bir iki dilim de saldiyda ve ustune baski aldiysa ne yapsin artik... konunun ulke ule bir alakasi yoktur . sorun insaat progess, teknik raporlarma ve ic denetim yapamayan yonetimindedir.
  • Vatandaşın güveni kalmadı ki...
  • HAYIR
  • Adamlar resmen paralarinin batacak diye dusunmusler, ulkeye guven sifir!!!
  • zafer i eğitim uçuşlarına açarak en azından eğitim kullanılması sağlanmalı. bölgenin kontrol ü tamamen zaferde ama zafer kapalı.
  • Tek kelime ile süper.
  • Havalimanının neden yapıldığıyla ilgili bir fikir verebilir mı kendisi Kütahyaya 80km Afyon'a 100km uşağa 200 km üçünün ortasına yapılmış saçma sapan akıllara durgunluk veren bir proje
  • Ya hadi finansman belki bulunabilir Araplara bir kaç ziyaret daha yapılır, birkaç yer daha ucuza verilir ve bi bakmışsın bir Körfez ülkesinden finansman gelivermiş. Ama Zafer Havalimanının zarar ettiğini kendi söylemiş. Sonra ama yok sistemin bütününe bakıyoruz filan demiş. Zaten totalde 400 milyon dolar kazanıyorsun garanti üstü yolcudan onun da yüzde 10 unu gidip günde tek sefer olan meydana veriyorsun. Zafer Havalimanı olmasa o 40 milyon dolar devletin kasasında kalacak ama şimdi o para gidip işletmeci şirkete veriliyor. Ve bu da başarı olarak lanse ediliyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan "Hollandalı firma 3. Havalimanı finansmanından çekildi" iddialarına yanıt verdi. Bakan; 'Tek firmanın çekilmesi projeyi etkilemez.' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hollandalı firmanın finansmandan çekildiği iddiasına şöyle yanıt verdi: "3. havalimanında bir sıkıntı yok. Çok sayıda şirket finansman desteği veriyor. Kaç tane şirketin destek verdiği konusundaki rakam şu anda aklımda tam olarak yok. Ama çok sayıda şirket destek veriyor. Kredi sisteminde anlaşmalarda herhangi bir sıkıntımız yok. Birinin sistemden çekilmesi demek, anlaşmaların sıkıntıya düştüğü anlamına gelmez"

Zafer Havalimanının zararı 40 milyon dolar

Türkiye'nin dördüncü büyük hava limanı olarak inşa edilen ancak zarar eden Zafer Havalimanı ile ilgili ise Arslan, şöyle konuştu: "Çok net söyleyeyim; sadece bir havalimanı olarak bakmamak lazım. Bizim havalimanlarından garanti üzeri aldığımız para yaklaşık 400 milyon dolar. Zafer Havalimanında da garantiden kaynaklı ödediğimiz ise sadece 40 milyon dolar. Biz sadece bir havalimanına değil, sistemin bütününe bakıyoruz. Sistem birbirinin tamamlayıcısı, bütünü. Yani siz Zafer'den garanti üstü para verebilirsiniz ama Zafer'den kaynaklı oluşturduğunuz yeni koridorlarda başka havalimanlarında da gelir artıyor. Orada da da 400 almış durumdayız. Toplam hava limanı yap işletlerden kaynaklı garanti üstü aldığımız aldığımız miktar 400 milyon dolar. Garantiden kaynaklı ödediğimiz 40 milyon dolar."

 

Bakan Arslan'dan Hollandalı şirket açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

palavra ~ 7 yıl önce
ülkemiz, iktidarın bol keseden salladığı gibi ekonomik,mali vs her yönüyle güçlü olsa böyle şirketlere ihtiyaç duymaz haliyle böyle haberler de olmazdı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zor ~ 7 yıl önce
ekonomi remsen batık ve heran SİYAH KUĞU olabilir:( borca girmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
model ve progress ~ 7 yıl önce
kredi dilimlerinin salinimlari ile progress arasinda fark arttikca bu firmalarin stresi artar. bir iki dilim de saldiyda ve ustune baski aldiysa ne yapsin artik... konunun ulke ule bir alakasi yoktur . sorun insaat progess, teknik raporlarma ve ic denetim yapamayan yonetimindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he hee ~ 7 yıl önce
ülkenin kredi notları düşünce para bulmak ya zorlaşır yada faiz artar bu admalarda ülke notu çöp olduğu için yatırım yapmak istememişler!!
Gavur napsın! ~ 7 yıl önce
Vatandaşın güveni kalmadı ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIR ~ 7 yıl önce
HAYIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sifir ~ 7 yıl önce
Adamlar resmen paralarinin batacak diye dusunmusler, ulkeye guven sifir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 7 yıl önce
Senin gibi dusman olduktan sonra elin kaguru hayda hayda vazgecer
isme bak! ~ 7 yıl önce
kardeş ismine adalet terazisi koymussun ama yabancı bu ükeden kaçma nedeni adalet olmadığı için!!
yolcu ~ 7 yıl önce
zafer i eğitim uçuşlarına açarak en azından eğitim kullanılması sağlanmalı. bölgenin kontrol ü tamamen zaferde ama zafer kapalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 7 yıl önce
Zafer hiçbir ana şehre yakın değil. Küçük Altıntaş ilçesi hariç. Oraya kimse gitmez. Ne insan, ne eğitimci, ne öğrenci, ne yedek parça, ne teknisyen, ne otel konaklama. Bir meydan az kullanılıyor diye hemen okullara üste para veriyor, her şey bedava oluyor gibi anlaşılmasın. Direkman 3. şahıs işletiyor, istesen de bedava veremezsin, verin diyemezsin.
Süpersiniz. ~ 7 yıl önce
Tek kelime ile süper.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 7 yıl önce
Havalimanının neden yapıldığıyla ilgili bir fikir verebilir mı kendisi Kütahyaya 80km Afyon'a 100km uşağa 200 km üçünün ortasına yapılmış saçma sapan akıllara durgunluk veren bir proje

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Ya hadi finansman belki bulunabilir Araplara bir kaç ziyaret daha yapılır, birkaç yer daha ucuza verilir ve bi bakmışsın bir Körfez ülkesinden finansman gelivermiş. Ama Zafer Havalimanının zarar ettiğini kendi söylemiş. Sonra ama yok sistemin bütününe bakıyoruz filan demiş. Zaten totalde 400 milyon dolar kazanıyorsun garanti üstü yolcudan onun da yüzde 10 unu gidip günde tek sefer olan meydana veriyorsun. Zafer Havalimanı olmasa o 40 milyon dolar devletin kasasında kalacak ama şimdi o para gidip işletmeci şirkete veriliyor. Ve bu da başarı olarak lanse ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turna ~ 7 yıl önce
Bence sayın bakan, kendi bile söylediğine inanmıyor. Sormazlar mı %10 az bir oran mı? Ya da Zafer Havaliamnının olmaması mı daha hayırlı olması mı? Sanki herşey doğalmış gibi konuşmuş, sanırsınız kendi ticari kaynağından veriyor.
!!!! ~ 7 yıl önce
Bu ülkede sormazlar! Yiyen yediğiyle kalır, benim güzel milletim yiyene ne yedin demez!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000