28 Mayıs 2018, Pazartesi 09:07:28

Bakan Arslan havalimanı bağlantı yollarını inceledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilerleme seviyemiz yüzde 90'ın üzerine çıkmış durumda" dedi.
  • Metroyu neden geciktirdiniz birazda siz ondan haber verin. Kimler hangi sebeple bu gecikmeye sebep oldu... Halkı bilgilendirinde akıllarda rant şüphesi kalmasın Ahmet bey.
  • Metro çalışmaları devam ediyormuş Herkes istediği gibi yorum yapıyor önce okuyun
  • Ciddi bir şekilde soru soruyorum. İlerde Abd, AB üyesi ülkeler vs,terörü,güvenliği falan bahane edip, ülkemize ve ülkemizden onların ülkelerine yapılacak uçuşlara kısıtlama ya da yasak getirirlerse ne yapacağız? Böyle bir risk'e karşı her daim hazırlıklı olmamız gerekiyor. Aleyhimize ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek verenler böyle bir şey yapabilirler.
  • Helal olsun.
  • Ucretsiz yapip sasirtirsiniz umarjm bizi.Isimize giderken de yola para verceksem tukururum oyle ise.avrupada butun yollar ucretsiz gidin bakin.herseye para vermekten biktim
  • Metro önemlı ne zaman hızmete gırıyor havaalanı temelı 2014 atıldı aynı anda metro ınşaatı başlansaydı daha iyi olurdu
  • Yüce yaradan sizi başımızdan eksik etmesin.Yemiyor içmiyor halk için çabalıyorsunuz.Bu millet sizi unutmaz.Aş üstüne aş,taş üstüne taş koyuyorsunuz.Yapacağınız yollar ile yeni havalimanına kuş gibi gidip gelicez inşallah.eski yeşilköy havalimanını millete bahçe olarak armağan edeceksiniz.Ne diyelim ki ALLAH yar ve yardımcınız olsun.
  • 26 şeritli yolu yapmak değil marifet. Demiryolu havaalanının neresine gidiyor? Herkes arabasına atlayıp mı gidecek limana?
  • 147 metreeeee!!!!
  • Yolları değil metroyu yapsaydiniz önceden keşke. Napacan o kdr şeritli yolu. Uçak mi inecuukk

Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı bağlantı yolları şantiyesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Arslan, içinde bulunulan bölgenin Hasdal'ın, İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlanma noktası olduğunu aktararak, İstanbul Yeni Havalimanı'yla İstanbul'un ana arterlerini bağlayacak kara yolları çalışmalarının süratle devam ettiğini söyledi.

Havalimanı için çalışmaların titizlikle sürdüğünü anlatan Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilerleme seviyemiz yüzde 90'ın üzerine çıkmış durumda. Yüzde 90,5 seviyesine ulaşmış durumda. Hepimizin malumu, 29 Ekim 2018'de inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla resmi olarak açılışını yapacağız. Ondan sonraki iki günlük periyotta da Atatürk Havalimanı'nda hizmet veren bütün havayolu şirketlerini etap etap yeni havalimanına kaydırmış olacağız." diye konuştu.

İstanbul'a geleceklerin ve İstanbul'dan gideceklerin sıkıntı yaşamaması için havalimanı şantiyesinin yanı sıra yollarda da hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğünü vurgulayan Arslan, Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğü kurumlarının, çalışmaları yakından takip ettiğini kaydetti.

"ÜÇÜNCÜ BİR AKSI DAHA EKİM AYI İTİBARIYLA BİTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Kuzey Marmara Otoyolu'nun ilk etabıyla birlikte Odayeri'ne kadar geldiğini aktaran Arslan, üçüncü bağlantı yolu projesiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Odayeri'nden havalimanına kadar olan 6 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu'nun ilk etabını da bitirmiş olacağız, 4 gidiş, 4 geliş otoyol olmak üzere. Ayrıca 4 gidiş, 4 geliş de yan yollar olmak üzere 6 kilometreyi daha ekim ayı sonunda bitirerek havalimanı açıldığında Kuzey Marmara Otoyolu'nu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Odayeri üzerinden Mahmutbey'e, TEM'e, E-5'e bağlantısını da oluşturmuş olacağız. Böylece üçüncü bir aksı daha ekim ayı itibarıyla bitirmiş olacağız. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu bağlantılar çerçevesinde üstten baktığınızda havalimanının yanında 26 şeritli yollar görebileceksiniz. Gerek ana yol ve yan yollar dahil olmak üzere 26 şerit yol göreceksiniz yan yana. Çünkü bu kadar önemli bir havalimanını yapıyorken ve bu havalimanına başlangıçta 90 milyon yolcuyu getirip götürmeyi hedefliyorken de bu kadar yol ihtiyacımız olacağına hiç kimsenin şüphesi yok. Gerek D-20 gerek otoyol gerek onların yan yollarıyla birlikte tam 26 şeritli yol olacak."

"KUZEY-GÜNEY AKSINDA BEŞİNCİ BİR KORİDORU DAHA HAZIR HALE GETİRMİŞ OLACAĞIZ"

Bakan Arslan, bir başka aksa değinerek, şöyle devam etti:

"Bir başka aksımız, yine yeni havalimanı-Odayeri otoyol bağlantısını sağladığımız zaman Başakşehir üzerinden Mahmutbey'e,TEM'e de biz yeni bir bağlantı daha, yeni bir koridor daha açmış olacağız. Böylece bağlantı olarak 4 koridora çıkmış olacağız. Beşinci koridor olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin havalimanından Arnavutköy'e, oradan Başakşehir'e, oradan TEM ve E-5'e iki noktadan birden bağlantısı olmak üzere beşinci bir koridoru daha tamamlamış oluyoruz. Kuzey-güney aksında beşinci bir koridoru daha biz havalimanı açıldığında hazır hale getirmiş olacağız."

Arslan, havalimanının ilk başta yılda 90 milyon, daha sonra 150 milyon yolcu taşımasıyla yol ihtiyacının artacağını ifade ederek, "Onun için de 2 bağlantı daha gerçekleştirmiş olacağız. Şu an devam eden Kuzey Marmara Otoyollarımız kapsamında 6 kilometreden sonra 54 kilometre daha 2019 sonuna kadar Kınalı bağlantısını da bitirmek suretiyle 6. bir koridoru daha bağlamış olacağız." diye konuştu.

"İSTANBUL'DAKİ İKİ HAVALİMANININ BİRBİRİYLE ENTEGRE OLMASI ÖNEMLİ"

Raylı taşımacılık ile ilgili çalışmalara da değinen Arslan, şunları kaydetti:

"Gayrettepe'den yeni havalimanına metro çalışmalarımız devam ediyor. TPM makinelerimiz şu an tünelleri deliyor. Ayrıca yine yeni havalimanından Halkalı'ya da Marmaray Projesi ile entegre olacak metro çalışmaları da inşaat olarak başladı. Onlar da bir taraftan devam ediyor. Hedefimiz iki yıl içerisinde Gayrettepe bağlantısını bitirip oradan İstanbul'daki diğer raylı sistemlerle entegre olmak ve bir sonraki yıl da Halkalı'yı bitirip Halkalı'dan yine Marmaray'la ve batı istikametinde Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) de entegre olmak. Böylece hem karayolu hem raylı sistemler olarak projeleri birbiriyle entegre edeceğiz. Ayrıca Bakü-Tiflis-Kars'ın bitimiyle birlikte Orta Asya'dan, Çin'den gelen yük hareketinin de Avrupa'ya gidebilmesi adına Marmaray'ın sadece gece hizmet vermesinin yeterli olmayacağını biliyoruz. Dolayısıyla kuzeyde bir raylı sistem olan, Gebze'den başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden yeni havalimanımıza, oradan da Halkalı istikametinden Avrupa'ya gidecek, Halkalı, Kapıkule'yle entegre olacak hızlı tren projesi çalışmalarımızı da son aşamaya getirdik artık. Sıra onun da artık yapım ihalesi aşamasına geliyor. Böylece Sabiha Gökçen'den yeni havalimanına biz hızlı trenle yolcu da taşıyor olabileceğiz. İstanbul'daki iki havalimanının birbiriyle entegre olması önemli."

Tüp geçit, köprü ve viyadük çalışmalarının devam ettiğini anlatan Arslan, pek çok ilki başardıklarını söyledi.

Arslan, açıklamasının ardından Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve beraberindekilerle bağlantı yollarında incelemelerde bulundu.

Buradaki incelemelerinin ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Arslan'ın Kars-Ardahan-Iğdır İftar Buluşması'na ve Hazreti İmam Hasan'ın Doğum Günü Programı'na katılması bekleniyor.

Bakan Arslan havalimanı bağlantı yollarını inceledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

misafir ~ 6 yıl önce
Metroyu neden geciktirdiniz birazda siz ondan haber verin. Kimler hangi sebeple bu gecikmeye sebep oldu... Halkı bilgilendirinde akıllarda rant şüphesi kalmasın Ahmet bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metro ~ 6 yıl önce
Metro çalışmaları devam ediyormuş Herkes istediği gibi yorum yapıyor önce okuyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn bakan ~ 6 yıl önce
Ciddi bir şekilde soru soruyorum. İlerde Abd, AB üyesi ülkeler vs,terörü,güvenliği falan bahane edip, ülkemize ve ülkemizden onların ülkelerine yapılacak uçuşlara kısıtlama ya da yasak getirirlerse ne yapacağız? Böyle bir risk'e karşı her daim hazırlıklı olmamız gerekiyor. Aleyhimize ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek verenler böyle bir şey yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 6 yıl önce
Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yollari ~ 6 yıl önce
Ucretsiz yapip sasirtirsiniz umarjm bizi.Isimize giderken de yola para verceksem tukururum oyle ise.avrupada butun yollar ucretsiz gidin bakin.herseye para vermekten biktim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
Metro önemlı ne zaman hızmete gırıyor havaalanı temelı 2014 atıldı aynı anda metro ınşaatı başlansaydı daha iyi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşALLAH ~ 6 yıl önce
Yüce yaradan sizi başımızdan eksik etmesin.Yemiyor içmiyor halk için çabalıyorsunuz.Bu millet sizi unutmaz.Aş üstüne aş,taş üstüne taş koyuyorsunuz.Yapacağınız yollar ile yeni havalimanına kuş gibi gidip gelicez inşallah.eski yeşilköy havalimanını millete bahçe olarak armağan edeceksiniz.Ne diyelim ki ALLAH yar ve yardımcınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insallah ~ 6 yıl önce
Masallah...
Meka ~ 6 yıl önce
26 şeritli yolu yapmak değil marifet. Demiryolu havaalanının neresine gidiyor? Herkes arabasına atlayıp mı gidecek limana?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilker Tahsin ~ 6 yıl önce
147 metreeeee!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alman ~ 6 yıl önce
Yolları değil metroyu yapsaydiniz önceden keşke. Napacan o kdr şeritli yolu. Uçak mi inecuukk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000