24 Mart 2018, Cumartesi 15:16:43

Bakan Arslan Çeşme-Alaçatı Havalimanı için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 17 Temmuz’da hizmete sunulacak ilave apron ve ilave taksi yolları inşaatını inceledi.
  • Alaçatı havalimanı = darphane
  • Şu Alaçatı'da yapılması planlanan havaalanının pistinin bir başında yüzlerse Rüzgar Enerji Santrali RES diğer başında da 250 mt. Dağ olduğunu kimse görmüyor mu? Körmüsünüz be kardeşim. Milyonlrca dolar para harcayarak yapılacak bu havaalanına uçaklar nasıl uçacak? Kuşların uçması icin mi yapılıyor.
  • 1.760 m. imiş.Yahu 6.000 feet (1.830 m. ) yapsaydınız bari 319 gelirdi....Eski inşaat 2.000 m. idi....
  • Kapanir 1-2 yila
  • ADB agzina kadar insan dolu, artik ucaklari park edecek pozisyonda kalmadi tabi.Yapin yapin adim basi havalimani yapin.
  • İzmirimm beee seviyorsun, Thy İzmir'e hangar yap
  • İzmir base açılsada mutlu olsam
  • Bari olmusken 2000 mt olsun da bi ise yarasin
  • 50 liraya hamburger satılan yere kim gitmek ister.
  • Her yere havalimanı yaparsanız mevcut havalimanlarının yolcu sayıları düşecektir. Bu da havayollarını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca orada (Çeşme) hizmet verecek handling firması nasıl maliyetlerini çıkaracak ? Bunun bedelini yolcular ödeyecek.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 17 Temmuz’da hizmete sunulacak ilave apron ve ilave taksi yolları inşaatını inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Şu anda apronumuz 180 bin metrekareden 339 bin metrkareye çıkarılmış oldu. 21 uçak park kapasitesine sahipken, bugün itibariyle 37 uçak park kapasitesine sahip. İlave edeceğimiz apron taksi yolları ile birlikte alan 716 bin metreye çıkmış olacak ve biz aynı anda 58 uçağı park edebilir duruma gelmiş olacağız" dedi.

İzmir’e bir dizi ziyarette bulunmak üzere gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ilk durağı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ilave apron ve ilave taksi yolları inşaatı oldu. Yoğun yağmurda teknik incelemesini yapan Bakan Arslan, daha sonra inşaatın son durumu hakkında bilgi verdi.

Çalışmaları yerinde inceledi

İzmirlilere hizmet etmek adına İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin artırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, "Bu çalışmalar kapsamında ilave apron ve ilave taksi yolu yapımı ile ilgili çalışmaları yerinde inceledik. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, çalışmalar gayet güzel gidiyor. Tabii burada İzmir ikliminin sıcak olmasının önemli bir etkisi var. Şu anki apronumuz 180 bin metrekareden 339 bin metrekareye çıkarılmış oldu. 21 uçak park kapasitesine sahip iken, bugün itibariyle 37 uçak park kapasitesine sahip. İlave edeceğimiz apron taksi yolları ile birlikte alan 716 bin metreye çıkmış olacak ve biz aynı anda 58 uçağı park edebilir duruma gelmiş olacağız" diye konuştu.

"71 milyona ihale edildi"

Yapımı devam eden ve ihale aşamasında olan işlerin bedelinin 100 milyon TL’nin üzerinde olduğunu ve bugün incelenen ilave apron ve ilave taksi yolları işinin ise 71 milyona ihale edildiğini kaydeden Bakan Arslan, şöyle devam etti:

"Yüzde 41 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmış ve işler rayına tamamen oturmuş durumda. Bu çalışma hızıyla birlikte inşallah 17 Temmuz itibariyle bu apronu ve ilave taksi yollarını da hizmete sunmuş olacağız. İzmir’in ve İzmirlilerin ihtiyacını görmek adına İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı her gün geliştiriyoruz, her gün büyütüyoruz, her gün daha konforlu hizmet verebilir hale getiriyoruz."

"12 milyon 817 bin misafir ağırladık"

1987’de yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı hakkında genel bilgi de veren Bakan Arslan, şunları söyledi:

"O dönemde toplam sahası, 8 milyon 230 bin metrekareydi. 2006’da yaptığımız ilave dış hatlar terminali ile biz 125 milyon euroluk harcama yaparak terminali 2006’da hizmete verdik. 2014’te dış hatlar terminalini, ki yaklaşık 250 milyon Euro yatırımla gerçekleştirdik ve 2014’te hizmete sunduk. İç ve dış hat terminalinin toplam alanı 227 bin metrekare iken, şu anda iç ve dış hat terminalinin büyüklüğü 310 bin metrekare. Bunun 203 bin metrekaresi iç hatlar, yaklaşık 108 bin metrekaresi de dış hatlar. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın 2002’de 2,5 milyon yolcuya hizmet ederken 2017 yılında iç hatlarda 10,5 milyon, dış hatlarda 2,5 milyona yakın yolcuya hizmet etmek suretiyle toplam 12 milyon 817 bin misafir ağırladık."

İç ve dış hatlar terminalleri

İç hatlar terminalinin yılda 1,5 milyon yolcuya hitap ederken, şu an yılda 20 milyon yolcuya hizmet ettiğini ifade eden Bakan Arslan, "Aynı şekilde yılda 4 milyon yolcuya hizmet eden dış hatlar terminali varken, şimdi dış hatlar terminalimiz yılda 10 milyon yolcuya hizmet edebilir hale geldi. Bu da uzunca bir süre İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda iç ve dış hatlar yolcu terminallerinin yeterliliğini koruyacağı, ihtiyaca cevap verebileceği anlamına geliyor. İç hatlarda 83 bin metrekare terminal binasına ait otopark var. Bu da 2 bin 523 aracın aynı anda park edebilmesi anlamına geliyor. Dış hatlarda da terminale ait otopark 69 bin metrekare. 2 bin 237 aracın aynı anda park edebilmesi anlamına geliyor” dedi.

Bakan Arslan, Çeşme-Aalaçatı Havalimanı ihale tekliflerini de 20 Nisan’da alacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“İzmir’de geçmişte başlamış, ancak sürdürülememiş Çeşme-Alaçatı Havalimanı vardı. Genel havacılığa hizmet edecek, İzmir’e ikinci bir havalimanı kazandırmış olacağız. Çeşme Alaçatı civarında hem gelen özel jetleri ağırlayabileceğimiz, hem eğitim uçuşlarını ağırlayabileceğimiz, hem de seferlere hizmet edebilecek bir havalimanı yapacağız. İhale süreçlerini başlattık. 20 Nisan itibariyle yap-işlet-devret metoduyla yaptığımız Çeşme-Alaçatı Havalimanı’nın ihale tekliflerini almış olacağız. 25 yıl işletme şartı ile 24 ay da yapım süresi olmak üzere ihale kriterimiz var. Her kim alırsa cirodan pay ayırmak suretiyle de 25 yıl boyunca o bölgeye hizmet edecek. 2 bin 200 metrekarelik bir terminal binası, 1760 metreye 30 metrelik bir pisti olacak. Zaman içerisinde ihtiyaç duyulursa bu pisti büyütebilme şansımız var. 70 metreye 130 metrelik bir de apronu olacak. İzmir’e ikinci bir havalimanı ile de hizmet verebilir hale geleceğiz.” 

Bakan Arslan Çeşme-Alaçatı Havalimanı için tarih verdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Bal kaymak ~ 6 yıl önce
Alaçatı havalimanı = darphane

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alaçatı ~ 6 yıl önce
Şu Alaçatı'da yapılması planlanan havaalanının pistinin bir başında yüzlerse Rüzgar Enerji Santrali RES diğer başında da 250 mt. Dağ olduğunu kimse görmüyor mu? Körmüsünüz be kardeşim. Milyonlrca dolar para harcayarak yapılacak bu havaalanına uçaklar nasıl uçacak? Kuşların uçması icin mi yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Windmill ~ 6 yıl önce
1.760 m. imiş.Yahu 6.000 feet (1.830 m. ) yapsaydınız bari 319 gelirdi....Eski inşaat 2.000 m. idi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok gereksiz ~ 6 yıl önce
Kapanir 1-2 yila

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 6 yıl önce
ADB agzina kadar insan dolu, artik ucaklari park edecek pozisyonda kalmadi tabi.Yapin yapin adim basi havalimani yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirimm ~ 6 yıl önce
İzmirimm beee seviyorsun, Thy İzmir'e hangar yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir ~ 6 yıl önce
İzmir base açılsada mutlu olsam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Bari olmusken 2000 mt olsun da bi ise yarasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çatı ~ 6 yıl önce
50 liraya hamburger satılan yere kim gitmek ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Her yere havalimanı yaparsanız mevcut havalimanlarının yolcu sayıları düşecektir. Bu da havayollarını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca orada (Çeşme) hizmet verecek handling firması nasıl maliyetlerini çıkaracak ? Bunun bedelini yolcular ödeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000