24 Mayıs 2018, Perşembe 11:26:10

Bakan Arslan açıkladı... Uçak bileti fiyatları artacak mı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da gerçekleştirilen bir programa katıldı. Bakan Arslan, gündeme dair merak edilenleri yanıtladı.
  • lo sanki 1 haftadır artıyo döviz
  • Hergun kura bağlı olarak zaten artıyor bilet fiyatları ichatlar da bile promosyon 175 TL dishat tamamen kura bağlı nasi artmiyor ya da artmayacak
  • THY yönetimine bir sorsanıza neden iki yıldır hala Doco da çalışan 1000 yönetici, şef, uzman, uzman yardımcısının ikramiyeleri zamları enflasyon farkları verilmiyor. Bu 1000 kişinin ve ailelerinin şikayeti var neden görmüyorsunuz. İlker Aycı bu millete hayatının kazığını atıyor. Neden kimse dur demiyor. Yeter artık bıçak kemiğe dayandı.
  • Bilet fiyatlarına gerekiyorsa zam gelmeli. Her olaya duygusal yaklaşır gerekli tedbirleri almazsak ekonomik bataklığa sürüklenme tehlikesi var.
  • Herkes cikip doviz ustune yorum yapiyor arkadasim kormusunuz 2013 den beri dolar euro aldi basinu gitti tablo ayan beyan ortada hala gecici spekulatif diyorsunuz bundan sonra feristahiniz gelse 4.50 bandinin asagisina cekemez dolari
  • Bıktık artık YALANLARINIZDAN.ŞOV amaçlı havalimanı iner rte.Kullanacak olan yolcu çeker yol ızdırabını.Dünyanın başka hiçbiryerinde metro su olmayan bu kadar büyük bir alan açılmaz.Ama ŞOV yapacaz ya ...
  • Bu Bakan, hepimizle alay ediyor. Yeni Havalimanında alınabilen kredi tutarı BELLİ: 4.6 Milyar €. IGA'nın talep ettiği erteleme de BELLİ 2 küsur Milyar €. IGA, bu ertelemeyi, ek kredi bulamadığından talep etmek zorunda kaldı. 2 Milyar, 4.5 Milyarın yanında "ufak tefek" ilave ihtiyaç mıdır? Demek ki hesaplar ya düzgün yapılamamış, ya da eksik finansmanla yola çıkılmış!
  • 2013 ten beri doviz yukseliyor, hala gunluk ve spekulatif diyorlar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da gerçekleştirilen bir programa katıldı. Bakan Arslan, gündeme dair merak edilenleri yanıtladı.

"Dövizdeki artış uçak ve demiryollarında bilet fiyatlarına yansıyacak mı? sorusu üzerine, Bakan Arslan şunları söyledi:

“Özellikle uçak biletleriyle ilgili havalimanı gelirlerimizin çoğu dövize endeksli, dolayısıyla masraflarımız da dövize endeksli olduğu için orada bir denge var, orada bir sıkıntı yok. Ama herkes de biliyor ki spekülatif ve geçici bir şişirme bu. Biz hiçbir zaman günübirlik hareket etmiyoruz. Bir aylık verilerle de hareket etmiyoruz. Uzun soluklu veriler ortalamasıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil. Hakeza tren biletlerinde de aynı şekilde herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin. Kaldı ki bu şişirme rakamlar kısa sürede tekrar orijinal olması gereken yere gelecek. Zaten onların bizi zorladığı nokta oyunlarla günübirlik cevaplar verelim istiyorlar. Kusura bakmasınlar büyük bir ülke, güçlü bir ekonomi ve özellikle ekonomik istikrarı çok önemseyen bir hükümet olarak günübirlik beklentiler çerçevesinde hareket edip, günübirlik adımlar atmayacağımızı bilmeleri lazım. Bizim şu an gerek havacılıkta gerek demiryollarında biletlerle ilgili herhangi bir ücret artışı yapmamız söz konusu değil" dedi.

"KREDİLER KARŞILANDI, HERHANGİBİR SIKINTI YOK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da yapımı devam eden ve inşaatının yüzde 90'lara ulaştığı yeni havalimanında kredi sorunu yaşandığı iddialarının gerçeğini yansıtmadığını belirterek, “Havalimanı inşaatı devam ederken elbette proje gereklerine bağlı olarak ilave ihtiyaçlar söz konusu olabiliyor ki geçmişte oldu ve ihtiyaçların tamamı karşılandı, krediler karşılandı. Şu ana kadar ihtiyaç duyulmuş da alınmamış herhangi bir kredi veya bağlanmamış herhangi bir kredi söz konusu değil" diye konuştu.

ARSLAN: UMARIM CUMHURBAŞKANIMIZ HAVALİMANIMIZA İLK İNİŞİ GERÇEKLEŞTİRİR

Bir basın mensubunun, "Sayın cumhurbaşkanımız yeni havalimanına ne zaman gelecek" sorusu üzerine Bakan Arslan, Şubat ayı itibariyle pistin uçak inişine hazır olduğunu deklare ettiklerini hatırlatarak, “Biz ev sahibi olarak misafir ağırlamaya hazırız. Hele ki bu misafir cumhurbaşkanımız olursa. Anadolu insanı tabiriyle 'başgöz üstüne'. Biz Şubat ayı itibariyle şunu deklare ettik: 'Şubat ayı itibariyle pistimiz uçak inişine hazır' dedik. Gerekli testleri yapmıştık zaten. Şimdi kaldı ki seyrüsefer cihazlarıyla testlerimizi yapıyoruz. Biz cumhurbaşkanımıza Şubat ayından itibaren davetimizi arz ettik. Dedik ki havalimanımız her zaman sizi uçakla birlikte ağırlamaya hazır. Uçağınızla birlikte gelebilirsiniz. Bu davetimizi tekrar bu vesileyle yinelemiş olalım. Umarım Cumhurbaşkanımızın vakitleri olur. Hem havalimanımıza ilk inişi gerçekleştirirler, Ramazan olması hasebiyle de yine bu iniş gerçekleşirse de elbette ki davetimiz çalışma arkadaşlarımızla birlikte iftar yapmak yönündedir. Biz de sizinle birlikte bu daveti tekrar yineleyip bekliyoruz. Seçim sathı mahalli nedeniyle cumhurbaşkanımızın programı çok sıkışık ama eminim ki ülkenin kalkınması, büyümesi için çok önemsediği projelerin başında gelen bu projeyi ziyaret etmekten her zaman memnuniyet duyuyor. İnşallah bu çerçevede vakit bulup gelebilirler. Hem biz memnun oluruz hem oradaki çalışanlar memnun olur. Hem de kendi gözleriyle ve kendi uçaklarıyla inerek havalimanındaki ilerlemeyi görmüş olurlar" yanıtını verdi.

Bakan Arslan açıkladı... Uçak bileti fiyatları artacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

lo lo lo ~ 6 yıl önce
lo sanki 1 haftadır artıyo döviz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 6 yıl önce
Hergun kura bağlı olarak zaten artıyor bilet fiyatları ichatlar da bile promosyon 175 TL dishat tamamen kura bağlı nasi artmiyor ya da artmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Bakan- THY ~ 6 yıl önce
THY yönetimine bir sorsanıza neden iki yıldır hala Doco da çalışan 1000 yönetici, şef, uzman, uzman yardımcısının ikramiyeleri zamları enflasyon farkları verilmiyor. Bu 1000 kişinin ve ailelerinin şikayeti var neden görmüyorsunuz. İlker Aycı bu millete hayatının kazığını atıyor. Neden kimse dur demiyor. Yeter artık bıçak kemiğe dayandı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inflation ~ 6 yıl önce
Bilet fiyatlarına gerekiyorsa zam gelmeli. Her olaya duygusal yaklaşır gerekli tedbirleri almazsak ekonomik bataklığa sürüklenme tehlikesi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akli ermeyen ~ 6 yıl önce
Herkes cikip doviz ustune yorum yapiyor arkadasim kormusunuz 2013 den beri dolar euro aldi basinu gitti tablo ayan beyan ortada hala gecici spekulatif diyorsunuz bundan sonra feristahiniz gelse 4.50 bandinin asagisina cekemez dolari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALANLAR ~ 6 yıl önce
Bıktık artık YALANLARINIZDAN.ŞOV amaçlı havalimanı iner rte.Kullanacak olan yolcu çeker yol ızdırabını.Dünyanın başka hiçbiryerinde metro su olmayan bu kadar büyük bir alan açılmaz.Ama ŞOV yapacaz ya ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafay ~ 6 yıl önce
Bu Bakan, hepimizle alay ediyor. Yeni Havalimanında alınabilen kredi tutarı BELLİ: 4.6 Milyar €. IGA'nın talep ettiği erteleme de BELLİ 2 küsur Milyar €. IGA, bu ertelemeyi, ek kredi bulamadığından talep etmek zorunda kaldı. 2 Milyar, 4.5 Milyarın yanında "ufak tefek" ilave ihtiyaç mıdır? Demek ki hesaplar ya düzgün yapılamamış, ya da eksik finansmanla yola çıkılmış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La Havle ~ 6 yıl önce
2013 ten beri doviz yukseliyor, hala gunluk ve spekulatif diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahahaaa ~ 6 yıl önce
:)):))):)):)):)):)):)) tabi buda bir bakış açısı!!! :)))
evet ~ 6 yıl önce
+ dış güçler:)
Liyakat ~ 6 yıl önce
Kusura bakmayim ama ekonomiden anlamayan bakan olurmu. Maaliyet bakanida ayni. AKP bakan kadrolarinda bir tanesi o dali okumamis. Köyde muhtar olamayan kisi AKP de bakan oluyor. TAMAM

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000