25 Temmuz 2015, Cumartesi 13:42:56

Baharı görmeyen hayat…

Geçtiğimiz gün Antalya'nın Lara bölgesinde kullandığı paramotorun deniz düşmesi sonucu hayatını kaybeden Onur Yılmaz'ın cenazesi defnedildi.
  • Onur Yılmaz kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum.Gönlünü verdiği Havacılık'ta sonsuzluğa uçtu.Maalesef büyüklerimizin dediği gibi ''Havacılık Tarihi kanla yazılmıştır.''.......
  • Allah rahmet eylesin, geride bıraktıklarına sabırlar versin. Mekanı cennet olsun, kabri nur ile dolsun.
  • Inandiklarini belki gerçekleştiremedi ama inandıkları uğrunda can verdi.. Allah rahmet eylesin.
  • Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun genç kardeşimizin.
  • Bana güya yorum ( ! ) yazan....Havacılık apayrı bir meslektir. İçince olmayan bilemez. Havacılar cennetine senin hiç bir zaman giremeyeceğin gibi; burada da anlamanı zaten beklemiyorum. Sen kendi işine bak ve boyundan büyük işlere de kalkışma.
  • Havacılar cennetine bir havacı daha uğurlandı. Işıklar içinde yatsın, Allah rahmet etsin.
  • mekan cennet olsun

Hayalleri vardı. Gökyüzünün maviliği ve özgürlüğü çekiyordu onu. Ayakları yerden kesildiği an dünyanın en mutlusu oluyordu. Genç girişimciliği havacılık adına umut verip gençlere örnek oluyordu. Ve olmaz olasıca o talihsizlik onu buluverdi.

Gencecik bedeni Akdeniz sularının serinliğinde sonsuzluğa kavuştu. Hayalleri havada kaldı. Onur Yılmaz’dan bahsediyorum. İki yıl önce, hiç olmayanı getirmişti Türkiye’ye. Gençlerin ayaklarını yerden kesecekti. Öyle de başlamıştı. İnatla tüm zorluklara ve kahrolası prosedürlere rağmen yılmadan devam etmişti inanmışlığına.

Gençlerin ayaklarını yerden kesecekti. Hem havacılığı sevdirecek hem de turizme katkıda bulunarak ekonomiye de bir damla su verecekti.

Alanya’da kendi dünyasını kurmuştu.

Bir gün telefonum çaldığında “Ali Bey biz çok güzel şeyler yapıyoruz. Gelin görün bizi de yazın” diye defalarca davet etmişti. Yolum Antalya’ya düştüğünde “ha geldim ha geliyorum” diyerek zamansızlığın verdiği imkânsızlıkla gidememiştim. Bugün kahrediyorum. “Ah keşke gitseydim” diyorum ama iş işten çoktan geçti bile.

Ve sonra IFTE’deki buluşmamızda “Uçan arabayı Türkiye’ye getireceğim” diyerek birçok gencin kısa yoldan zengin olma hayallerine o “İnanırsan yaparsın” diyerek cevap veriyordu. Boş-beleş koşturan biri değildi.

Onur Yılmaz sıcak bir Akdeniz gününde serin Akdeniz sularında Allah’ın rahmetine kavuştu. Ve eminim ki o yine oralarda uçuyor. Rabbim cenneti ile cem eylesin.

Ben hala kendimi affetmiyorum davetine gelemediğim için.

Ruhun Şad olsun.

Ali KIDIK

Baharı görmeyen hayat…

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

GRAVITY ~ 9 yıl önce
Onur Yılmaz kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum.Gönlünü verdiği Havacılık'ta sonsuzluğa uçtu.Maalesef büyüklerimizin dediği gibi ''Havacılık Tarihi kanla yazılmıştır.''.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olması gerken: ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin, geride bıraktıklarına sabırlar versin. Mekanı cennet olsun, kabri nur ile dolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abc ~ 9 yıl önce
Inandiklarini belki gerçekleştiremedi ama inandıkları uğrunda can verdi.. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun genç kardeşimizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
Bana güya yorum ( ! ) yazan....Havacılık apayrı bir meslektir. İçince olmayan bilemez. Havacılar cennetine senin hiç bir zaman giremeyeceğin gibi; burada da anlamanı zaten beklemiyorum. Sen kendi işine bak ve boyundan büyük işlere de kalkışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Overlokcu ~ 9 yıl önce
B-52 Rumuzlu arkadas, benim bir kuzen var, overlokcuda calisiyor, senden iyi olmasin, cok delikanli bir cocuktur, kimseye zarari dokunmaz, iyi kalpli, yardimsever vs. Simdi, ecel gelip kuzen rahmetli oldugunda, OVERLOKCULAR CENNETI'ne mi gidecek?
B-52 ~ 9 yıl önce
Hayır. Overlok dediğin iş değil; eğitimsiz kişilerin sözde uğraşı olup, eğitim filan gerektirmez. En eğitimsiz kişiye gösterirsen yapabilir. Havacılık ise mesleğin doğasına göre eğitim ve sürekli çalışma gerektirir. Dolayısı ile Havacılık mesleği ile, meslek bile olmayan " overlok " kuzeni karşılaştırırsan hem senin eğitim düzeyin ortaya çıkar, hem de insanları kendine güldürürsün. Anladın mı tosunum? Haydi şimdi " overlok" un başına....
B-52 ya ~ 9 yıl önce
Abicim sen ne kadar kompleksli br adamsın ki kendini diğer insanlardan ayrı görüyorsun. Sana yanıt yazan arkadaş yaptığı komik karşılaştırmalarla aslında senin ne kadar komik duruma düştüğünü sergiliyor fakat sen bunu anlayamıyorsun, utanacağın ve cevap yazmayı bırakacağın yerde, hatta takkeni önüne koyup ben hatalı mı düşünüyorum acaba diyeceğin yerde, adama hakaretler saydırıp küçümsüyorsun. Sen de meslektaşların da overlokçulardan da diğer meslek sahibi olan veya olmayan diğer insanlardan da ayrıcalıklı değilsin. 10 senelik bir kaptan yazıyor bunu, ben ayrı bir yere gideceğimi hayal etmiyorum öldüğüm zaman. Sonuç itibariyle kes traşı da sen öyle değerlere sahip ol ki çevren sana değer versin. Mesleğin veya aldığın maaş sayesinde adam olmaya veya kendini adam gibi göstermeye çalışma, sana bir abi tavsiyesi.
B-52 ~ 9 yıl önce
Havacılar cennetine bir havacı daha uğurlandı. Işıklar içinde yatsın, Allah rahmet etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 9 yıl önce
Havacilar cenneti? Meslek gruplarina gore bir cennet/cehennem kategorizasyonu?
Mumkun degil ~ 9 yıl önce
Anlaman mümkün degil dostum, hic bosuna kasma... bence yorum da yapma. Ciddiyim. Havacı olup bu ise "Gönül" vermiş olman lazım... semaya aşık olup, Ayağın yerden kesilince iyileşiyor, gençleşiyor olman lazım. Içini kaplayan huzurda, kaybolabiliyor olman lazım... Bunu yaptığında icinde biraz da Allah korkusu, Allah inancı varsa... Iste o zaman anlarsın bu insanların ne dedigini... Yoksa degil ben buraya yazıp iki satır, sana anlatmaya çalışmışım... Kütüphaneler dolduracak yazı yazsak... Senin için yine boş yine boş... O yüzden... Boşver sen de be annem, üzme beni deee kendini de....
Dante ~ 9 yıl önce
Havacilar cenneti ha? Bu bana Dante'nin Ilahi Komedya'sini hatirlatti. Cehennem'i tasvir ettigi bolumde Dante, farkli gunahlara gore farkli cehennem katmanlari betimlemisti. Ancak mesleki branslara gore ahiret dizaynini ilk olarak burada duydum.
Antropolog ~ 9 yıl önce
Eski caglarda yasayan pagan/putperest topluluklarda bu tip ilkel ve primitif inanclar soz konusuydu. Hatta olunun yaninda meslegini simgeleyen bazi alet/edavat da birlikte gomulurdu. Aradan gecen binlerce yila ve gelen Semavi dinlere ragmen, bu ilkel inanc kalintilarinin hala varligini surduruyor olmasi, sosyal antropoloji acisindan ilginc bir arastirma konusu olabilir.
Mumkun Degil'e ~ 9 yıl önce
Yazdiklarin Falim sakizlarindaki mani'lere benziyor.
l ~ 9 yıl önce
mekan cennet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000