27 Kasım 2015, Cuma 08:01:41

Bağlıkaya: "TÜRSAB'ı turizmcilere bırakın"

TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya İstanbul’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Genel Kurulu’na çok az bir zaman kala gerçekleşen toplantıya katılım oldukça yoğundu. 500’ün üzerinde acente temsilcisinin katıldığı akşamda Bağlıkaya’nın demokratik TÜRSAB modeli büyük ilgi gördü. Diğer adayların eleştirilerine de yanıt veren Bağlıkaya acentelere meslek birliğine sahip çıkma çağrısında bulundu.
  • firuz bey ,sen değilmisin 7 yıl bu birliğe ikinci başkan olan ? şimdi ne olduda abine karşı aday oldun ? yoksa koltuğu sana bırakmayınca intikam hırsımı aldı seni ? birde etrafındakilere bak ..kaç tane gariban acente var ? hepsi para babası ve CEO... sizinde başaran ulusoyunda artık miyadı doldu..sektör yenilikçi genç ve dinamik bir kadro istiyor...bu sefer oyumuz EMİN ÇAKMAK beye...ve sanırım seçilmesi kesin gözüyle bakılıyor.
  • Sektördeki herkes Firuzun nasıl biri oldugunu, menfaati için insanları nasıl yüz üstü bıraktığını bilir. Ödemeleri milleti süründüre süründüre yapar. Turizime saygısı filan yoktur. Amacı türsabın başına geçip şirketini büyütmek birde bazı şirketlere ızdırap olmaktır. Başaran da çok başarılı değil ama kimseye taş koymaz.

5-6 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri) Genel Kurulu için geri sayım başladı. TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, kurucusu olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu ile birlikte İstanbul’da Hyatt Regency Otel’de seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi.

500’ün üzerinde acente temsilcisinin katıldığı toplantıya ilgi dikkat çekti. Demokratik ve modern bir TÜRSAB inşa etmek için yola çıktıklarını söyleyen Bağlıkaya, yenilikçi projelerini acente temsilcileriyle paylaştı. Diğer adaylar Başaran Ulusoy ve Emin Çakmak’ın kendine dönük eleştirilerine yanıt verdi.

Demokratik bir TÜRSAB anlayışı
Firuz Bağlıkaya’nın TÜRSAB Yeniden Platformu ile birlikte inşa edecekleri yeni TÜRSAB modelinde eşitlik ve çözüm odaklı pek çok proje mevcut. Projeler arasında özellikle altı çizilen konuların başında demokratik ve şeffaf bir TÜRSAB inşa etmek geliyor. Bunun için Bağlıkaya’nın yapacakları arasında yer alan; Bölgesel Yürütme Kurulları’nın seçimlerinin genel seçimlerden önce yapılması, TÜRSAB yönetiminin tüm acenteler tarafından hep birlikte seçilmesi, acentelerin kârına olmayan şirketlerin kapatılması ve buna acentelerle birlikte karar verilmesi, TÜRSAB’ın kaynaklarının kişilerin şahsi şirketleri için değil acenteler için kullanılması, açıklanmayan bilançoların kalmaması gibi konular Bağlıkaya’nın şeffaf ve eşiklikçi anlayışını pekiştiriyor. Bağlıkaya’nın ana hedefleri arasında turizmi dört mevsime ve tüm ülkeye yaymak, yerel acentelerin de turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamak geliyor.

‘250 bin TL yalanı’
Firuz Bağlıkaya acenteleri 250 bin TL zarara sokacağı iddialarına da sert yanıt verdi. Bağlıkaya “Hazırladığımız yasa ortada. O yasada açık açık diyor ki kurulu olan acenteler 250 bin TL ödemeyecek, yeni kurulacak olan acenteler 250 bin TL teminat gösterecek. Bu teminat ile bırakın acentecinin zarar etmesini acente belgesi birden 250 bin TL değerlenmiş olacak. Bu kadar net konuşuyoruz ancak birileri çıkmış hala yalan söylüyor. Bir de üstüne TÜRSAB’ın parasıyla birinci kalite 184 sayfa kitap bastırıp kitabında bunu yazıyor.’’ dedi. Bahsi geçen madde:

Kuruluş Teminatı

Seyahat acentesi kuruluş teminatı

(1)    Seyahat acenteleri tüm seyahat acenteliği işlemlerinden ve Birliğe üyelik yükümlülüklerinden doğacak borçlarına karşılık bakanlığa, paraya çevrilerek ilgililere ödenmek üzere her işletme belgesi için İKİ YÜZ ELLi BİN TL kuruluş teminatı vermek zorundadır.

Geçici Madde 2-(1):

Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulmuş bulunan seyahat acentelerine 12.maddede belirtilen teminat miktarı uygulanmaz.

‘Üç aday var benden başka turizmci yok’
Firuz Bağlıkaya toplantıdaki konuşmasında “TÜRSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, turizmin en önemli çatısıyken şimdi önemsenmeyen bir konuma gelmiştir. TÜRSAB turizmden uzaklaştırılmıştır, şirketler kuruluşu, bir holding haline getirilmiştir. 11 tane şirketi olan meslek örgütü kendi mesleğini değil 11 tane başka iş yapıyordur. Kendi işine odaklanmış bir örgütün 11 tane farklı işi olur mu? Benim turizmden başka bir işim yok. Ben bellboylukla başladım, 12 sene sigortalı eleman olarak acentelerde çalıştım, sektörün her alanında terimi akıttım ve bugünlere geldim. Ben çekirdekten yetişme turizmciyim. Başaran Bey’in şirketleri, Başaran Bey’in oğlunun şirketleri ortada. Başaran Ulusoy iş adamıdır. Emin Çakmak’da müteahhit olduğunu kendi söyledi. Emin Bey açıklamasında diyor ki ‘Benim babamın müteahhitlik şirketi var, yüz binlerce metrekare de inşaatımız var’ biz de bunu diyoruz, sen de turizmci değilsin. Sende babasının şirketlerini yöneten bir müteahhit, bir iş adamısın. Peki dostlarım sorarım size üç aday var, bana baron diyorlar ama ortada benden başka turizmci yok bu nasıl bir bakış açısı, nasıl bir dürüstlüktür? TÜRSAB’ın kaynaklarıyla iş adamlığı oyunu oynamak isteyenlere meslek örgütümüzü teslim etmeyeceğiz. Demokratik, içi dışı bir ve adaletli TÜRSAB’ı inşa edecek ve örnek bir örgüt olacağız. TÜRSAB’ı tekrar turizmcilerin evi haline getireceğiz. Mesleğimize, ekmeğimize, TÜRSAB’a sahip çıkalım!’’ dedi.


Bağlıkaya: "TÜRSAB'ı turizmcilere bırakın"

Yorumlar

ACENTE ~ 8 yıl önce
firuz bey ,sen değilmisin 7 yıl bu birliğe ikinci başkan olan ? şimdi ne olduda abine karşı aday oldun ? yoksa koltuğu sana bırakmayınca intikam hırsımı aldı seni ? birde etrafındakilere bak ..kaç tane gariban acente var ? hepsi para babası ve CEO... sizinde başaran ulusoyunda artık miyadı doldu..sektör yenilikçi genç ve dinamik bir kadro istiyor...bu sefer oyumuz EMİN ÇAKMAK beye...ve sanırım seçilmesi kesin gözüyle bakılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rehber ~ 8 yıl önce
Sektördeki herkes Firuzun nasıl biri oldugunu, menfaati için insanları nasıl yüz üstü bıraktığını bilir. Ödemeleri milleti süründüre süründüre yapar. Turizime saygısı filan yoktur. Amacı türsabın başına geçip şirketini büyütmek birde bazı şirketlere ızdırap olmaktır. Başaran da çok başarılı değil ama kimseye taş koymaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000