05 Ekim 2014, Pazar 15:19:27

BABADAĞ'DA PARAŞÜT KAZASI: 300 METREDEN DÜŞTÜLER

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yamaç paraşütünün uçuş sırasında kapanması sonucu pilot 38 yaşındaki Zafer Ceyhun ve yolcusu 30 yaşındaki Güliz Aksakal, 300 metreden yere çakıldı. Pilot kazadan yara almadan kurtulurken, yolcusu yaralandı.
  • öncelikle geçmiş olsun. "paraşüt rüzgardan kapandı lafı" tamamen safsatadır. paraşüt rüzgardan kapanamaz! ancak manevra esnasında oluşan bağıl yan rüzgar neden olabilir ki bu da hesaplanmalıydı. arama kurtarmaya gelince; bir atlayışa 250 tl almayı biliyorsun. sözde "sigorta" yapıyorsun. adam yaralı 1,5 saat sonra karadan ulaşıp toplamda 3-3,5 saatte kurtaryorsun. adamda iç kanama olsa çoktan ölmüştü. ölüdeniz, yıllarca askeri helikopterin sırtından geçindi. ama askerde akıllandı, parayı sen kazan, pisliği asker temizlesin:) öyle yağma yok!
  • Yorumun tamamen saçma ve hiçbir gerçeğe dayanmıyor. Kimse havayolu pilotu olarak kendisini görmemekte ve T2 sertifikası olmayan hiçbir tandem pilotu Ölüdeniz'de dağa çıkış yapamıyor. Kaymakamlık, Turizm Müdürlüğü, Jandarma, sigorta şirketi ve dağ işletmecisi her sezon tüm T2 belgeli pilotları denetliyor, belgenin kopyasını alıyor ve dağ girişinde T2 olmayan ve kayıtlı olmayan tandem pilotu (evet, onlara pilot denilir..kabul edin artık) giriş yapamaz. Buyrun gelin ve inceleyin, göreceksiniz durum sanıldığı gibi değil. Ancak şöyle bir üzücü gerçek var, THK zamanında henüz o seviyede olmayanlara T2 belgesini vermiştir ve büyük hata etmiştir.İşine gelmediğini uçurmamak gibi bir lüks yoktur, kilosu fazla olan insanlar uçamazdır. Onun dışında ücreti ödeyen her insan uçurulur.Az havada kalmak ve çok para kanmak da yok. Günde en fazla 5 uçuş yapabilir bit pilot, daha fazlasına kapı girişi yaptırılmaz. Lütfen, boş yerine insanları zan altında tutmayın.
  • Düzeltme yapmam gerekiyor, Air rumuzlu kişiye son sözum değildi. Pilot.. rumuzlu kişiye yönrli,kti.
  • Pilotmus. Sizin neyiniz pilot. Artistler..
  • Tandem Pilotuyum diyerek kendini havayollarında kaptan sana ameleye.Sizin ne şartlarla THK lisan vermese lisansız uçtuğunu kendi oğlum kadar iyi biliyorum.30dk uçuş paketini action artistlik yapalım diyerek az havada kalıp çok para kazanmayı ben değil siz istiyorsunuz.Orayı tekel bayiisi gibi işletip işinize gelenleri uçurmama gibi lüksü olan sizsiniz.p2 lisansı ile t2 moddan ucan sizsiniz arkası yarın diyip.Düşenlere geçmiş olsun derim
  • Ben Ölüdeniz'de çalışan tandem pilotuyum. Yorumları okudum ve yorumcuların ya cahil yada bilgisiz olduğunu görmekteyim. 1- Biz rastgele uçmuyoruz ve her hava şartlarında risk alıp uçmuyoruz. 2- Evet bize PİLOT denilir çünkü kullandığımız araç bir hava aracıdır ve her pilot gibi bizde aerodinamik, trafik kurallar, meteo ve diğer konularda eğitim alıp sınava giriyoruz. 3- Gözleri para bürünmüş deniliyor, 12 aya yayıldığı zaman bizim gelirimiz aylık 4000TL civarıdır, yani çok büyük paralar yok bu işte. 4 Karı kız yazan oldu, biz kadın bulmak için paraşüte ihtiyaç duymuyoruz, başka yöntemleri gayet iyi biliyoruz. Ayrıca çoğumuz evli ve çocuk sahibi insanlar.5- THK denilmekte, evet o konuda haklısınız. THK işi bilmediği gibi otorite olarak kendisini görmekte. Birçeok tandem pilota neredeyse rastgele sertifika verdiler. Kendi "eğitmenleri" tandem uçamaz fakat tandem sertifikası dağıtmaktaydı zamanında. Kısacası, lütfen bilgilenin sonra yorum yazın.
  • Türk hava kurumu gibi her türlü dalaverenin döndügü yer. Gözlerini para bürümüs.sis, Yan rüzgar,ters rüzgar, her havada ucmaya sartlanmis bunlar.Yeterki para gelsin.,, bunlarla ucmakmi tepeden asagiya kendimi parasütsüz atarim daha emniyetli..
  • Oldum bittim anlamam şu yamaç paraşütünü. Paraşütçü dediğin delikanlı gibi takar sırtına paraşütünü atlar uçaktan. Bir de bunları kullananlara pilot demiyorlar mı...?
  • Pilot kaca mi măl oluyor? F-16 pilotu degil kardedim bu. Zaten sorunda burada BU ARKADASA OZEL KONUSMUYORUM ve arkadasa buyuk gecmis olsun ama babadag'da ulaaaan bu iste cok para var, kizlar, ortam, yurtdisi sansi var diye atlayan, kesinlikle yetersiz ve egitimsiz sekilde tandem pilotu oldugunu sanan o kadar cok "PILOT" varki sasarsiniz. Bu konuda ulkemizde GERCEK bir federasyon olmadigi icin yonetmelik ve kontroller olmadigini, cok iyi niyetlerle kurulmus olan Turkiye Hava Sporlari federasyonunun THK nin super planli ve stratejik oyunlari ile kapattirildigini bilir misiniz? Kurumsal olarak tek basina sadece bir dernek olan THK nin kompleksleri yuzunden OTORITECILIK oynamaya calismasinin sonuclaridir bunlar. Ulkede devlete bagli hava sporlari otoritesi olmazsa sonuc bu ve daha feci kazalar olur.
  • Lütfen sezon uygulaması başlat, SHGM. bunu da mı biz söyleyeceğiz, pilotlar hemen üstüme çullanmayın, sizin için yazıyorum. O.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Paraşüt pilotu Zafer Ceyhun ile yolcusu Güliz Aksakal, yamaç paraşütüyle Babadağ’ın 1700 metre pistinden ikili atlayış yaptı.

Sorunsuz şekilde havalandıktan sonra Ölüdeniz’e doğru süzülen ikilinin paraşütü, rüzgar nedeniyle kapandı. Yolcusuyla birlikte 300 metreden hızla düşmeye başlayan pilot, son anda yedek paraşütü açtı. Yedek paraşütün hızını yavaşlattığı ikili, Babadağ’ın eteklerinde 800 metre rakımlı Kozağaç Köyü yakınlarındaki ormanlık alana düştü. Pilot kazayı yara almadan atlatırken, kayalık zemine çarpan Güliz Aksakal yaralandı.

1.5 SAATLİK YÜRÜYÜŞLE ULAŞILDI
Pilotun durumu bildirdiği Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile sağlık ekipleri, patika yoldan yaklaşık 400 metrelik yürüyüş sonrası olay yerine ulaşabildi. İlk müdahalenin ardından sedyeye konularak aynı yoldan 1.5 saatlik yürüyüşle ambulansa ulaştırılan Güliz Aksakal, Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Güliz Aksakal’ın sağlık durumunun kontrollerden sonra netleşeceği belirtildi.

Paraşüt pilotu Zafer Ceyhun ise ifadesi alınmak üzere Ölüdeniz Jandarma Karakolu’na götürüldü. İlk ifadesinde yolcusu Güliz Aksakal korktuğu için acil iniş yapmak istediğini kaydeden pilot Ceyhun, yaralanmanın da bu iniş sırasında olduğunu söyledi. 



BABADAĞ'DA PARAŞÜT KAZASI: 300 METREDEN DÜŞTÜLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
öncelikle geçmiş olsun. "paraşüt rüzgardan kapandı lafı" tamamen safsatadır. paraşüt rüzgardan kapanamaz! ancak manevra esnasında oluşan bağıl yan rüzgar neden olabilir ki bu da hesaplanmalıydı. arama kurtarmaya gelince; bir atlayışa 250 tl almayı biliyorsun. sözde "sigorta" yapıyorsun. adam yaralı 1,5 saat sonra karadan ulaşıp toplamda 3-3,5 saatte kurtaryorsun. adamda iç kanama olsa çoktan ölmüştü. ölüdeniz, yıllarca askeri helikopterin sırtından geçindi. ama askerde akıllandı, parayı sen kazan, pisliği asker temizlesin:) öyle yağma yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air'e yanıt. ~ 10 yıl önce
Yorumun tamamen saçma ve hiçbir gerçeğe dayanmıyor. Kimse havayolu pilotu olarak kendisini görmemekte ve T2 sertifikası olmayan hiçbir tandem pilotu Ölüdeniz'de dağa çıkış yapamıyor. Kaymakamlık, Turizm Müdürlüğü, Jandarma, sigorta şirketi ve dağ işletmecisi her sezon tüm T2 belgeli pilotları denetliyor, belgenin kopyasını alıyor ve dağ girişinde T2 olmayan ve kayıtlı olmayan tandem pilotu (evet, onlara pilot denilir..kabul edin artık) giriş yapamaz. Buyrun gelin ve inceleyin, göreceksiniz durum sanıldığı gibi değil. Ancak şöyle bir üzücü gerçek var, THK zamanında henüz o seviyede olmayanlara T2 belgesini vermiştir ve büyük hata etmiştir.İşine gelmediğini uçurmamak gibi bir lüks yoktur, kilosu fazla olan insanlar uçamazdır. Onun dışında ücreti ödeyen her insan uçurulur.Az havada kalmak ve çok para kanmak da yok. Günde en fazla 5 uçuş yapabilir bit pilot, daha fazlasına kapı girişi yaptırılmaz. Lütfen, boş yerine insanları zan altında tutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tandem Pilotu ~ 10 yıl önce
Düzeltme yapmam gerekiyor, Air rumuzlu kişiye son sözum değildi. Pilot.. rumuzlu kişiye yönrli,kti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot.. ~ 10 yıl önce
Pilotmus. Sizin neyiniz pilot. Artistler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet Pilot ~ 10 yıl önce
Uctugu hava aracı ne olursa olsun yerden ayagini 10 cm dahi kesen ve ucan herkes pilottur. Eger bu satirlari yazan kişi bir havacı ise cok, cok tehlikeli birisi olduğu alenen belli.
Air ~ 10 yıl önce
Tandem Pilotuyum diyerek kendini havayollarında kaptan sana ameleye.Sizin ne şartlarla THK lisan vermese lisansız uçtuğunu kendi oğlum kadar iyi biliyorum.30dk uçuş paketini action artistlik yapalım diyerek az havada kalıp çok para kazanmayı ben değil siz istiyorsunuz.Orayı tekel bayiisi gibi işletip işinize gelenleri uçurmama gibi lüksü olan sizsiniz.p2 lisansı ile t2 moddan ucan sizsiniz arkası yarın diyip.Düşenlere geçmiş olsun derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 10 yıl önce
Ne kadar seviyesiz, ne kadar ahlaksızca yazılmış bir yorum. Resmen kin ve nefret dolu. Ya kendisinin ya da oğlunun babadag'da tutunamadigi ne kadar belli. Airport Haber böyle nefret dolu yorumları yayımlamamalısın.
Tandem PİLOTU ~ 10 yıl önce
Ben Ölüdeniz'de çalışan tandem pilotuyum. Yorumları okudum ve yorumcuların ya cahil yada bilgisiz olduğunu görmekteyim. 1- Biz rastgele uçmuyoruz ve her hava şartlarında risk alıp uçmuyoruz. 2- Evet bize PİLOT denilir çünkü kullandığımız araç bir hava aracıdır ve her pilot gibi bizde aerodinamik, trafik kurallar, meteo ve diğer konularda eğitim alıp sınava giriyoruz. 3- Gözleri para bürünmüş deniliyor, 12 aya yayıldığı zaman bizim gelirimiz aylık 4000TL civarıdır, yani çok büyük paralar yok bu işte. 4 Karı kız yazan oldu, biz kadın bulmak için paraşüte ihtiyaç duymuyoruz, başka yöntemleri gayet iyi biliyoruz. Ayrıca çoğumuz evli ve çocuk sahibi insanlar.5- THK denilmekte, evet o konuda haklısınız. THK işi bilmediği gibi otorite olarak kendisini görmekte. Birçeok tandem pilota neredeyse rastgele sertifika verdiler. Kendi "eğitmenleri" tandem uçamaz fakat tandem sertifikası dağıtmaktaydı zamanında. Kısacası, lütfen bilgilenin sonra yorum yazın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz,Günes,Para ~ 10 yıl önce
Türk hava kurumu gibi her türlü dalaverenin döndügü yer. Gözlerini para bürümüs.sis, Yan rüzgar,ters rüzgar, her havada ucmaya sartlanmis bunlar.Yeterki para gelsin.,, bunlarla ucmakmi tepeden asagiya kendimi parasütsüz atarim daha emniyetli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Oldum bittim anlamam şu yamaç paraşütünü. Paraşütçü dediğin delikanlı gibi takar sırtına paraşütünü atlar uçaktan. Bir de bunları kullananlara pilot demiyorlar mı...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilot kaca mi măl oluyor? F-16 pilotu degil kardedim bu. Zaten sorunda burada BU ARKADASA OZEL KONUSMUYORUM ve arkadasa buyuk gecmis olsun ama babadag'da ulaaaan bu iste cok para var, kizlar, ortam, yurtdisi sansi var diye atlayan, kesinlikle yetersiz ve egitimsiz sekilde tandem pilotu oldugunu sanan o kadar cok "PILOT" varki sasarsiniz. Bu konuda ulkemizde GERCEK bir federasyon olmadigi icin yonetmelik ve kontroller olmadigini, cok iyi niyetlerle kurulmus olan Turkiye Hava Sporlari federasyonunun THK nin super planli ve stratejik oyunlari ile kapattirildigini bilir misiniz? Kurumsal olarak tek basina sadece bir dernek olan THK nin kompleksleri yuzunden OTORITECILIK oynamaya calismasinin sonuclaridir bunlar. Ulkede devlete bagli hava sporlari otoritesi olmazsa sonuc bu ve daha feci kazalar olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lütfen sezon uygulaması başlat, SHGM. bunu da mı biz söyleyeceğiz, pilotlar hemen üstüme çullanmayın, sizin için yazıyorum. O.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000