18 Eylül 2016, Pazar 09:05:30

Babadağ'da bayram rekoru

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye'deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nde, Kurban Bayramı tatilinde paraşütle uçanların sayısı 4 bine ulaştı.

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Salih Büyükkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan Babadağ'da yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını belirtti.

Bayramda Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nde yaklaşık 4 bin uçuş gerçekleştiğini anlatan Büyükkoca, "Yapılan uçuşların yüzde 75'ini yerli turistler gerçekleştirdi. Geçen yılın Kurban Bayramı'na göre uçuş sayılarında az bir artış görülüyor." dedi.

Bölgede 15 yıl önce yerli turistlerin yok denecek kadar az uçtuğunu ifade eden Büyükkoca, şimdi yerlilerin yabancılara oranla daha çok ilgi gösterdiğini kaydetti.

Babadağ'da eskiye göre daha güvenli uçuşlar yapıldığını vurgulayan Büyükkoca, "Babadağ yamaç paraşütünde her yönüyle dünyanın bir numarası diyebiliriz. Yıllar önce turistlerin gözdesi Güney Afrika'da Cape Town'dı. Onların dağı Babadağ kadar yüksek değil. Şu anda dünyadaki bir numara Babadağ." diye konuştu.

Babadağ'da bayram rekoru

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000