07 Kasım 2011, Pazartesi 17:28:49

B787'YE NAZAR DEĞDİ

Japonya'da ilk ticari uçuşlarından birinde Boeing 787 uçağı, iniş takımında çıkan sorun nedeniyle ikinci denemesinde iniş yapabildi
  • kompozit yapıya plastik diyenlere şaşıyorum sanırım biraz araştırma yapmak gerek :)
  • sayın arkadaşım,senin plastik dediğin uçak emin ol tahiminimce fiber alaşım olan ( senin uçtuğun ) planörden çok daha emniyetlidir.bence sen yorma kafanı :)
  • bir ucagi ilk alan sirket olmanin prestij artisi yaninda uretici firmadan avantajlari vardir; uretici firma hem fiyatta hem bakiminda, sorunlarinda yardimci olur size. Sirf 787 ucuyor diye o hatta zevk olsun diye ucanlar, ucusunu degistirenler var, A380'de de oyle oldu. Bunun getirisi cok buyuk. Ayrica kompozit malzemeye plastik diyen arkadasi da tebrik ediyorum. Boeing burdakileri neden ise almiyor sasiyorum bazen, herkes pazarlama muduru, herkes proje muhendisi :)
  • yorumlarıma neden sansür uyguluyorsun? burada etik kurallara aykırı bir ifade varsa paylaş biz de bilelim, yoksa doğruları yazdığımız bir yerde sebepsiz sansür uygulayamazsın!
  • Sizin tabirinizle "plastik" ten ucak uretmekle hidrolik arizasinin ne gibi bir bagi var bir de o nu izahnetseniz...
  • plastikten uçak üretirseniz olacağı budur, bu uçak boeingin elinde patlar benden söylemesi, en iyisi tutmuş 777 ler 330 larla devam etmek. ben 380'den de şüpheliyim sadece belli hava yollarına hitap ediyor ama 350 iyi satacak. 747 next de iyi tutar. Tasarımı yeter. Yıllardır piyasada.
  • her firma sizin gibi düşünürse kimse almadan nasıl gelişecek peki ? onlardan akıllı değilsinizdir emin olun. mutlaka bir faydası vardır. fiyat olarak mesela ?
  • Bir araba veya uçağın tip veya model l değişikliği aşamasında ilk alacak kişi veya kuruluş geri zekalıdır. THY avrupada ilk DC-10 u alan şirketti pardon ne oldu acaba?
  • dev ucak derken bu ucak 777 ve 747 kücük bi dev yani yok.
Japon All Nippon Airways (ANA) havayolu şirketinden bir yetkili, Tokyo'dan Okayama'ya giden 651 sefer sayılı uçağın pilotunun, hidrolik valfteki sorun nedeniyle iniş takımını elle açmak zorunda kaldığını belirterek, 249 yolcu ve mürettebat taşıyan dev yolcu uçağının 1,5 saatlik gecikmeyle iniş yaptığını kaydetti.

"Dreamliner" adı verilen ve geçen ay hizmete giren Boeing 787 tipi uçağın bu ilk seferlerinden birinde yaşanan teknik arızanın dün meydana geldiği belirtildi.

Boeing firmasına 55 adet bu uçaktan sipariş veren ANA 1 Kasım'dan bu yana 787'yi iç hat seferlerinde kullanıyor.

Amerikan havacılık firması Boeing, 787'yi yüzde 50'si plastik ve karbon elyafı gibi kompozit malzeme kullanarak üretti.

(Habertürk)

B787'YE NAZAR DEĞDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
kompozit yapıya plastik diyenlere şaşıyorum sanırım biraz araştırma yapmak gerek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın arkadaşım,senin plastik dediğin uçak emin ol tahiminimce fiber alaşım olan ( senin uçtuğun ) planörden çok daha emniyetlidir.bence sen yorma kafanı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir ucagi ilk alan sirket olmanin prestij artisi yaninda uretici firmadan avantajlari vardir; uretici firma hem fiyatta hem bakiminda, sorunlarinda yardimci olur size. Sirf 787 ucuyor diye o hatta zevk olsun diye ucanlar, ucusunu degistirenler var, A380'de de oyle oldu. Bunun getirisi cok buyuk. Ayrica kompozit malzemeye plastik diyen arkadasi da tebrik ediyorum. Boeing burdakileri neden ise almiyor sasiyorum bazen, herkes pazarlama muduru, herkes proje muhendisi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumlarıma neden sansür uyguluyorsun? burada etik kurallara aykırı bir ifade varsa paylaş biz de bilelim, yoksa doğruları yazdığımız bir yerde sebepsiz sansür uygulayamazsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sizin tabirinizle "plastik" ten ucak uretmekle hidrolik arizasinin ne gibi bir bagi var bir de o nu izahnetseniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
plastikten uçak üretirseniz olacağı budur, bu uçak boeingin elinde patlar benden söylemesi, en iyisi tutmuş 777 ler 330 larla devam etmek. ben 380'den de şüpheliyim sadece belli hava yollarına hitap ediyor ama 350 iyi satacak. 747 next de iyi tutar. Tasarımı yeter. Yıllardır piyasada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her firma sizin gibi düşünürse kimse almadan nasıl gelişecek peki ? onlardan akıllı değilsinizdir emin olun. mutlaka bir faydası vardır. fiyat olarak mesela ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir araba veya uçağın tip veya model l değişikliği aşamasında ilk alacak kişi veya kuruluş geri zekalıdır. THY avrupada ilk DC-10 u alan şirketti pardon ne oldu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dev ucak derken bu ucak 777 ve 747 kücük bi dev yani yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000