05 Ekim 2014, Pazar 11:39:10

B747-8'DEN NEFES KESEN KALKIŞ

Amerikalı uçak üreticisi Boeing'in yeni nesil B747-8I tipi uçağı, Seattle'dan yaptığı kalkışla adeta nefes kesti.
  • flightgear oynuyom öneririm bence o oyunda bi deneyin hem oyun bedava
  • Swing-bye diye bilinen bu hareket uçağın üretildiği mekana "bye-bye" demesi anlamına gelir. Paine Field'den son kez havalanan özellikle heavy uçaklar 2000ft veya üzeri irtifada bu hareketi adet üzeri yaparlar. Uçakta yük yada yolcu bulunmaz. Bu videonun özel olmasının sebebi ise bu tayyarenin burun kaldırdıktan 5 saniye sonra yerden yaklaşık 20ft yüksekken manevraya başlamasıdır. Şahsi kanaatim hareket daha önceden hesaplanmış, çalışılmış ve pilotlarca planlanmış. Gaza gelerek takeoff anında başlanmış bir hareket değil. Çakal kasa BMWlerin liseli çocukların elinde drift çektiği bir dünyada beceri ve tecrübe sahibi eğitimli ve zeki pilotların bu hareketleri tehlikeli değil.
  • herkes pilot mübarek..salla gitsin..
  • Aferin kaptanlara show harika...yakışır kardeşim....
  • Ucak normal kategoride Vmca surati ustunde 60 dereceye kadar yatis yapabilir . Hareket normal. Merake etmeyin b747 ucuran biri burda yorum yapanlardan daha fazla yorum yaparak yapmistir bu hareketi.
  • ALLAH KORUMUŞ...
  • kanadı kaptırıyormuş.. hemde kalkar kalmaz itifada yok.. olaya bak
  • testi falan geçin bu çok çok tehlikeli bir kalkış.. her ne kadar test pilotuda olsa en nihayetinde pilotta bir insan .. her yapılan doğrudur diye bir durum söz konusu olmamalı
  • korkmayın bişi olmaz (motorlar çalıştığı sürece)
  • lise mezunu yabanci pilotmus kesin bilgi yayalim

Amerikalı uçak üreticisi Boeing'in yeni nesil B747-8I tipi uçağı, Seattle'dan yaptığı kalkışla adeta nefes kesti.

Boeing'in geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul'da yeni ismiyle düzenlenen havacılık fuarı Istanbul Airshow'da da görücüye çıkan yeni nesil Boeing B747-8 tipi uçak, Cargolux şirketinin filosuna katılmaık üzere havalandı.

Amerika'nın Washington eyaletindeki Seattle kentinde bulunan Boeing tesislerinden Cargolux şirketine teslim için havalanan B747-8 tipi uçak, tam havalandığı sırada sağa ve sola yaptığı manevralarla adeta yürekleri hoplattı. 

Kalkış anının video paylaşım sitesi Youtube'a yüklenmesinden sonra, uçağın ters rüzgardan dolayı mı yoksa kaptan pilotun veda selamlaması için mi böyle bir kalkış yaptığı tartışmaları başladı. 

İŞTE O NEFES KESEN KALKIŞ ANI

B747-8'DEN NEFES KESEN KALKIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

faruk ~ 8 yıl önce
flightgear oynuyom öneririm bence o oyunda bi deneyin hem oyun bedava

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt.Almond Moustache ~ 10 yıl önce
Swing-bye diye bilinen bu hareket uçağın üretildiği mekana "bye-bye" demesi anlamına gelir. Paine Field'den son kez havalanan özellikle heavy uçaklar 2000ft veya üzeri irtifada bu hareketi adet üzeri yaparlar. Uçakta yük yada yolcu bulunmaz. Bu videonun özel olmasının sebebi ise bu tayyarenin burun kaldırdıktan 5 saniye sonra yerden yaklaşık 20ft yüksekken manevraya başlamasıdır. Şahsi kanaatim hareket daha önceden hesaplanmış, çalışılmış ve pilotlarca planlanmış. Gaza gelerek takeoff anında başlanmış bir hareket değil. Çakal kasa BMWlerin liseli çocukların elinde drift çektiği bir dünyada beceri ve tecrübe sahibi eğitimli ve zeki pilotların bu hareketleri tehlikeli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hepimiz pilotuz ~ 10 yıl önce
herkes pilot mübarek..salla gitsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Show ~ 10 yıl önce
Aferin kaptanlara show harika...yakışır kardeşim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucak normal kategoride Vmca surati ustunde 60 dereceye kadar yatis yapabilir . Hareket normal. Merake etmeyin b747 ucuran biri burda yorum yapanlardan daha fazla yorum yaparak yapmistir bu hareketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.K ~ 10 yıl önce
ALLAH KORUMUŞ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off ~ 10 yıl önce
kanadı kaptırıyormuş.. hemde kalkar kalmaz itifada yok.. olaya bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehlikeli ~ 10 yıl önce
testi falan geçin bu çok çok tehlikeli bir kalkış.. her ne kadar test pilotuda olsa en nihayetinde pilotta bir insan .. her yapılan doğrudur diye bir durum söz konusu olmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no panic ~ 10 yıl önce
korkmayın bişi olmaz (motorlar çalıştığı sürece)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
lise mezunu yabanci pilotmus kesin bilgi yayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav he he ~ 10 yıl önce
senin yorumunuda ancak ilkokul mezunları yapar :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000