08 Ocak 2009, Perşembe 12:39:20

Azerbaycan'dan insansız uçak atağı

Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanı Yaver Camalov, ülkesinin 2009 yılında pilotsuz casus uçakların ve en geç 2016'da da askeri helikopterlerin üretimine başlayacağını bildirdi.
  • kardes ne bu cekememezlık.hayırdır ne yanı ısraıl de cop kadar ulke ama bak ne oyunlar oynuyor dunyanın sesı cıkmıyor. bu ısler kucukmsemeyle olmaz bıraz dersalıp kendını gelıstrmelısın. yorum yazarken bıraz da duygusallıgı bırak bir kenara.
  • ya lutfen ama once uretsinler sonra konussunlar, kim nerede helikopter uretiyor? helikopter uretmek o kadar basitmi hele ki askeri bir helikopter... sen askeri helikopter ureteceksinde onunla kimin karsisina cikacaksin!? eger bu isler o kadar basit olsaydi herkes uretirdi!.. inanmayin azerbaycanda o teknoloji henuz yok ve onumuzdeki elli yilda olamayacak... o kadar kolay degil!
  • Valla bir Azerbaycan kadar olamadik. Adamlar 91de kuruldu, Ucak ve helikopter uretiyor, biz 85. yili kutladik, hala ihaleler yapiyoruz. Eeee boynuz da kulagi boyle gecer...

Son yıllarda ordunun güçlendirilmesi için bir dizi adımlar atan Azerbaycan, ülkenin savunma sanayinin gelişmesi için de yatırımları artırdı. Ordu için temel ihtiyaçları yerli üretim ile karşılayan Azerbaycan, şimdi de gelişmiş askeri teknolojilerin üretimine başlıyor. Azerbaycan Milli Meclisi'nin resmi yayın organı Azerbaycan gazetesinde yayınlana bir haberde, Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanı Camalov ülkesinin 2009 yılında birçok askeri silah ile birlikte pilotsuz casus uçak üretimine de başlayacağını bildirdi. Camalov, "Artık ülkenin askeri gücü pilotsuz casus uçaklarının da üretimine uygundur. 2009 yılında bu uçakların üretimini planlıyoruz." dedi.

Camalov ülkesinin yakın gelecekte tank ve top üretimi için de yatırımlarda bulunduğunu ifade etti. Artık zırhlı araçların üretiminin ve modernizasyonunun Azerbaycan'da yapıldığını söyleyen Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanı, en geç 2016'da Azerbaycan üretimi helikopterlerin de olacağını kaydetti. Şimdilik ekonomik açıdan uygun olmadığı için helikopter üretimine başlanılmadığı belirtildi.

Camalov ayrıca yerli üretim askeri teçhizatın dünya standartlarında olduğunu da ifade ederek, Azerbaycan'ın artık askeri fuarlara gözlemci değil katılımcı olarak gideceğini söyledi. Ayrıca Azerbaycan'ın ilk defe katılacağı askeri fuarın Türkiye'de bu yıl yapılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Azerbaycan yeni silahların üretimi için birçok ülke ile işbirliği yapıyor. Haberde Türkiye'nin 'Roketsan' ve 'Aselsan' şirketleri ile Azerbaycan'ın ortak askeri silah ve teçhizat üretimi yapacağı belirtiliyor. 'Roketsan ve Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na bağlı 'İklim' şirketinin roketatar sistemlerin üretimi ile ilgili anlaşma sağlandığı ifade ediliyor. Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri'nin (ÇNRA) ateşleme sistemleri ve kalıpları İklim'de, füzelerin ise 'Roketsan' tarafında üretileceği kaydedildi. Haberde, Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Lütfi Varoğlu'nun bu sistemlerin üretimi için bütün anlaşmaların tamamlandığını ve üretimin Mart 2009'dan başlayacağı ifade etti. Varoğlu ayrıca bu roketatar sistemlerin TR-107 ve TRB-107 füzeleri ile 11 kilometreden hedefi yok edebildiğini kaydetti.

Bu arada Azerbaycan'ın Pakistan'la da askeri alanda işbirliği imkanlarını görüştüğü ve özellikle uçak roketleri ve bombalarının üretimi alanında görüşmelerin yapıldığı ifade ediliyor. Ayrıca Güney Afrika Cumhuriyeti ile zırhlı araçların üretimi konusunda da allaşma sağlandığı kaydedildi.

Azerbaycan'dan insansız uçak atağı

Yorumlar

old.city ~ 15 yıl önce
kardes ne bu cekememezlık.hayırdır ne yanı ısraıl de cop kadar ulke ama bak ne oyunlar oynuyor dunyanın sesı cıkmıyor. bu ısler kucukmsemeyle olmaz bıraz dersalıp kendını gelıstrmelısın. yorum yazarken bıraz da duygusallıgı bırak bir kenara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imalatt ~ 15 yıl önce
ya lutfen ama once uretsinler sonra konussunlar, kim nerede helikopter uretiyor? helikopter uretmek o kadar basitmi hele ki askeri bir helikopter... sen askeri helikopter ureteceksinde onunla kimin karsisina cikacaksin!? eger bu isler o kadar basit olsaydi herkes uretirdi!.. inanmayin azerbaycanda o teknoloji henuz yok ve onumuzdeki elli yilda olamayacak... o kadar kolay degil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GoldTR ~ 15 yıl önce
Valla bir Azerbaycan kadar olamadik. Adamlar 91de kuruldu, Ucak ve helikopter uretiyor, biz 85. yili kutladik, hala ihaleler yapiyoruz. Eeee boynuz da kulagi boyle gecer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000