12 Temmuz 2009, Pazar 20:32:44

Azerbaycan'da helikopter düştü

Azerbaycan'da SOCAR'a bağlı Güneşli platformundan havalanan AZAL'a bağlı Mi-8 tipi helikopter düştü.
  • En uzak londraya giden bir havayolu simdiye kadar B707 IL76 Yak40 TU134 ve AN140 kazalari geçirdi. Evet Azeri pilotlar çok iyi. Daha bunun içinde Askeri kayiplar yok.Herkes biliyor ki Ermenistan Fûzelerle en az 30 adet Azeri MIG SUKHOI ve MI8 ve MI24 Helikopter düsürdü.
  • Azerbaycan pilotlari cok iyidiler. Bence son Turkiye`deki kazalardan sonra, Turk pilotlari kardes azerilerden ucmayi ogrensinler.
  • Bu Azeri Pilotlar Türkiyeye gelip Helikopter nasil kullanilir diye ders alsinlar. Bu kazalarda zavalli insanlar bosuna can vermisler.

AZAL'a bağlı Mi-8 tipi helikopter, Azerbaycan’ın devlet petrol ve doğalgaz şirketi SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Rupublic) işçilerini aldıktan sonra havalanırken Hazar Denizi'ne düştüğü söyleniyor.

Helikopterde 6 kişinin olduğu bildirilirken, SOCAR'ın kazadan hemen sonra olay bölgesine kurtarma botları göndiği, 4 kişinin kurtarıldığı diğer iki kişi için de arama çalışmalalarının devam ettiği gelen bilgiler arasında.

AirportHaber'e gelen bilgilere göre, kurtarılan 4 kişiden 3'ünün durumu ciddiyetini korurken 1 kişinin durumunun ise çok ağır olduğu öğrenildi.

AZAL basın sekreterliğinden yapılan açıklamada, helikopterin denizden çıkarılması ve iki kişinin kurtarılması için 3 helikopter, Olağanüstü Haller Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri'nin seferber edildiği belirtildi.

AZAL'ın üst düzey yetkililerinin Azeri basınına verdiği bilgiye göre; helikopter SOCAR'dan havalanırken üst geçite çarptığı yönünde.

Öte yandan kaza bölgesinde daha öncede 1997 ve 2007 yıllarında helikopter kazası meydana gelmiş, 1997'de ki kazada 21 kişi yaşamını yitirirken 2007'de ki kazada ise 6 kişi hayatını kaybetmişti.

AirportHaber.com

Azerbaycan'da helikopter düştü

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
En uzak londraya giden bir havayolu simdiye kadar B707 IL76 Yak40 TU134 ve AN140 kazalari geçirdi. Evet Azeri pilotlar çok iyi. Daha bunun içinde Askeri kayiplar yok.Herkes biliyor ki Ermenistan Fûzelerle en az 30 adet Azeri MIG SUKHOI ve MI8 ve MI24 Helikopter düsürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Azerbaycan pilotlari cok iyidiler. Bence son Turkiye`deki kazalardan sonra, Turk pilotlari kardes azerilerden ucmayi ogrensinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Azeri Pilotlar Türkiyeye gelip Helikopter nasil kullanilir diye ders alsinlar. Bu kazalarda zavalli insanlar bosuna can vermisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000