03 Şubat 2011, Perşembe 17:46:02

AZERBAYCAN'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Azerbaycan'ın Kürdemir bölgesinde eğitim yaptığı sırada düşen uçakta bulunan iki pilot kurtarıldı.
  • Su-25'ler mühendislik harikası sayılabilecek bir özelliğe sahip uçaklardır. Her türlü hidrokarbon bileşiği ile uçabilir; jet A1, JP8, süper benzin, mazot, gazyağı vs. Böylelikle bir savaş durumunda lojistik sıkıntılarından doğan yakıt ikmali sorunlarından etkilenmez. Çokta eski bir uçak değildir. 75'te üretilmeye başlanmış ve 80'lerin ortalarına kadarda üretimde kalmıştır. Zaten eski uçak diye bir şey yoktur, bakımsız uçak vardır.
  • Ya bunun neresi ucak. Bunun havalanmasi bile mucize... Bunlari ,gördükce Hv.Kuvvetlerimizle gurur duyuyorum...
  • Sanki Türkiye daha mi iyi ????? 35 senelik F4 Phantom ve Izmir çiglide 45 senelik T37 ve 40 senelik T38 lerle egitim yapiliyor. Benim arabada 25 senelik fakat harika yeni arabalari satin alir, bakimini iyi yap yeter.
  • Bırakın artık şu eski uçakları...devlet mantığını anlamıyorum illa ki çürüyene kadar kullanacaklar...ya ölen olsaydı...Doğalgaz zengini Azerbeycanın parası mı yok !
Azerbaycan'ın Kürdemir bölgesinde eğitim yaptığı sırada düşen Sukhoi SU-25 tipi uçakta bulunan iki pilot kurtarıldı.

TSİ ile 14:30 sularında Kürdemir'de bulunan askeri hava üstünden  kalkan Sukhoi SU-25 tipi uçak bilinmeyen bir nedenden ötürü kalkıştan kısa süre sonra Kürdemir yakınlarında düştü. Yaşanan kazanın ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın olay yerinde inceleme başlattığı belirtilirken, pilotların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz sene Mart ayında Azerbaycan'ın Şemkır bölgesinde bulunan üstten kalkan SU-25 tipi uçak havalandıktan kısa bir süre sonra arıza nedeniyle  Şemkır yakınlarında düşmüş ve uçakta bulunan pilot hayatını kaybetmişti.

Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin düşen uçağın ardından 29 olan SU-25 savaş uçağı sayısı 28'e inmiş oldu.

©AirportHaber.com ÖZEL

AZERBAYCAN'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Su-25'ler mühendislik harikası sayılabilecek bir özelliğe sahip uçaklardır. Her türlü hidrokarbon bileşiği ile uçabilir; jet A1, JP8, süper benzin, mazot, gazyağı vs. Böylelikle bir savaş durumunda lojistik sıkıntılarından doğan yakıt ikmali sorunlarından etkilenmez. Çokta eski bir uçak değildir. 75'te üretilmeye başlanmış ve 80'lerin ortalarına kadarda üretimde kalmıştır. Zaten eski uçak diye bir şey yoktur, bakımsız uçak vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya bunun neresi ucak. Bunun havalanmasi bile mucize... Bunlari ,gördükce Hv.Kuvvetlerimizle gurur duyuyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanki Türkiye daha mi iyi ????? 35 senelik F4 Phantom ve Izmir çiglide 45 senelik T37 ve 40 senelik T38 lerle egitim yapiliyor. Benim arabada 25 senelik fakat harika yeni arabalari satin alir, bakimini iyi yap yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bırakın artık şu eski uçakları...devlet mantığını anlamıyorum illa ki çürüyene kadar kullanacaklar...ya ölen olsaydı...Doğalgaz zengini Azerbeycanın parası mı yok !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000