22 Aralık 2012, Cumartesi 14:01:32

AZAL AIRBUS VE EMBRAER ALACAK

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) iki adet 2 Airbus A340 tipi uçak alacağını açıkladı...
  • Həyırlı olsun.
  • iyi fiyata alındı bence
  • bu ucaklarin cok mantikli fiyata alindigini dusunuyorum. azal'da wide body sadece B767ler var ve o da 2 tane. planlanan new york ucuslarina koyacak ucaklari yok ellerinde. bu ucaklar o sekilde degerlendirilebilir. ayrica bildigim kadariyla 2014'te 2 tane de B787 gelecek. kisa vadede bu ucaklar azal'a fazlasiyla yetecektir. uzun vade baku'nun gelisimi ile paralellik gosterecektir.
  • bu a340 lar kingsfer in ntu saptığı uçaklar daha önce hi fly almak istemiş ama oda ntu yapmış planespoters net de görebilir
  • A-340-500. Hayırlı olsun Azeri kardeşlere. A-350 uçuncaya kadar en verimli long-range wide body'i almış olacaklar. THY mid-sizde ve mid-range wide-body tercihlerinin bedelini zamanla ödeyecek, özellikle de 77'ler için. 77 ve 47 diyenler A-345'in performans değerlerini ve yakıt tüketimi incelemeli biraz.
  • GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YİNE BU SAYFALARDA BİR HABER VARDI. " AİRBUS A340 UÇAKLARININ ÜRETİMİNİ DURDURMA KARARI ALDI DİYE " ŞİMDİ İSE Azerbaycan'nın milli havayolu şirketi AZAL AİRBUS İLE GÖRÜŞTÜ 2 ADET ALIM YAPACAKLARI YAZIYOR, BU NASIL BİR ÇELİŞKİ..
  • Bu iki Airbus A345 Kingfisherden kalma 2009 den beri çölde kuru havada yatiyorlardi kimse almadigi için çok ucuz fiyata almislar ve Nonstop Baku New-York seferinde uçacaklar. Artik doluluk orani ne olur onu bilemem.
  • azal´in siparisini verdigi ucaklar,kingfisherdan airbus a geri dönen iki adet a340-500 modelinden olusuyor.a340larin üretimi 2010 da bitti,a340 ve a330 hatti ortak oldugundan,üretim hattinin kapasitesi tamamen a330 modelleri icin kullaniliyor!
  • Herkes havacılığı mersedes bmw falan sanıyor anladığım kadarıla. Bu yeni uçak sevdası sadece Türklere mahsus bir sevda. Amerikanın bir numaralı hava yollarından Delta bile halen DC-9 ve MD-83 kullanıyor ve kazası da yok sorunları da yok. A 340 ucagına guvenli değil diyen arkadaş hanı bilgin yok en basit olarak google bile yazsan bu uçağın ölümlü kazası olmadığını görürsün bunca yıldır var olan bir uçak. Havacılık öyle her yeni çıkan uçağı hadi alalım böylece iyi biz oluruz denen bir kurum değildir. Öyle olsa THY havacılık tarihi boyunca en çok kaza yapan şirketler arasında yer almazdı 74 den bu gune yaptıgı kazalara bır bak hepsı en fazla 5 senelik olan uçaklardır ki düşen uçaklara bakarsan DC-10 üç senelik B737 lerin hepsi 3-4 senelik B727 ve FOKKER F28 lerinde hepsi yine yapyenidir ama ne hikmetse hepsi düşdü. Demekki güvenlik uçakların yeni olması ile değil doğru eğitim bakım ve crm ile oluyormuş
  • yıllar önce zorla bize satılan 340 lar şimdide azeri kardeşlerimize kakalanıyor.acaba karşılığında ne vaatte bulundular yada neyle tehdit ettiler. yıllardır hiç 340 siparişi duydunuzmu? sanırım elde kalan parçaları elden çıkartmak stok eritmek için'' yaptırılan'' sipariş

Azerbaycan'nın milli havayolu şirketi AZAL yaptığı açıklamada Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile yapılan görüşmeler neticesinde iki A340 tipi uçak alımı yapılacağını açıkladı. Detayların verilmediği açıklamada uçakların filoya dahil edilmesinin ardından uçuşlarda da artışa gidileceği ifade edildi.

AZAL'ın daha önce de Brezilya'nın Embraer SA firmasına toplam değeri 180 milyon dolar olan 4 yeni uçak sipariş ettiği ve söz konusu uçakların 2013 yılının üçüncü çeyreğinde filoya dahil edileceği öğrenildi.

AZAL AIRBUS VE EMBRAER ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

mubarəq ~ 11 yıl önce
Həyırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyat ~ 11 yıl önce
iyi fiyata alındı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
azal ~ 11 yıl önce
bu ucaklarin cok mantikli fiyata alindigini dusunuyorum. azal'da wide body sadece B767ler var ve o da 2 tane. planlanan new york ucuslarina koyacak ucaklari yok ellerinde. bu ucaklar o sekilde degerlendirilebilir. ayrica bildigim kadariyla 2014'te 2 tane de B787 gelecek. kisa vadede bu ucaklar azal'a fazlasiyla yetecektir. uzun vade baku'nun gelisimi ile paralellik gosterecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
bu a340 lar kingsfer in ntu saptığı uçaklar daha önce hi fly almak istemiş ama oda ntu yapmış planespoters net de görebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A340-500.. Maestro ~ 11 yıl önce
A-340-500. Hayırlı olsun Azeri kardeşlere. A-350 uçuncaya kadar en verimli long-range wide body'i almış olacaklar. THY mid-sizde ve mid-range wide-body tercihlerinin bedelini zamanla ödeyecek, özellikle de 77'ler için. 77 ve 47 diyenler A-345'in performans değerlerini ve yakıt tüketimi incelemeli biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklisin ~ 11 yıl önce
777'e veriyorsun parayi sana iki motor ve uc dikme veriyorlar. Al 345'i sana dort motor ve dort dikme veriyorlar. Sen yap hesabi.
A340 ~ 11 yıl önce
GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YİNE BU SAYFALARDA BİR HABER VARDI. " AİRBUS A340 UÇAKLARININ ÜRETİMİNİ DURDURMA KARARI ALDI DİYE " ŞİMDİ İSE Azerbaycan'nın milli havayolu şirketi AZAL AİRBUS İLE GÖRÜŞTÜ 2 ADET ALIM YAPACAKLARI YAZIYOR, BU NASIL BİR ÇELİŞKİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZAL'in A345'leri ~ 11 yıl önce
Aldiklari ucaklar 4 yil once kingfisher icin yapilan ve kingfisherin almakdan vazgectigi ucaklar, yeni degil. California colunde buyuk bir ucak park yeri var, bu tur ucaklar orada satilmayi bekler. Yagmur cok az duser, havasi kurudur. Pencerelerini kaparlar, arasira motorlari calistirirlar hatta ucururlar.
A345 ~ 11 yıl önce
Bu iki Airbus A345 Kingfisherden kalma 2009 den beri çölde kuru havada yatiyorlardi kimse almadigi için çok ucuz fiyata almislar ve Nonstop Baku New-York seferinde uçacaklar. Artik doluluk orani ne olur onu bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kingfisher ~ 11 yıl önce
azal´in siparisini verdigi ucaklar,kingfisherdan airbus a geri dönen iki adet a340-500 modelinden olusuyor.a340larin üretimi 2010 da bitti,a340 ve a330 hatti ortak oldugundan,üretim hattinin kapasitesi tamamen a330 modelleri icin kullaniliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Herkes havacılığı mersedes bmw falan sanıyor anladığım kadarıla. Bu yeni uçak sevdası sadece Türklere mahsus bir sevda. Amerikanın bir numaralı hava yollarından Delta bile halen DC-9 ve MD-83 kullanıyor ve kazası da yok sorunları da yok. A 340 ucagına guvenli değil diyen arkadaş hanı bilgin yok en basit olarak google bile yazsan bu uçağın ölümlü kazası olmadığını görürsün bunca yıldır var olan bir uçak. Havacılık öyle her yeni çıkan uçağı hadi alalım böylece iyi biz oluruz denen bir kurum değildir. Öyle olsa THY havacılık tarihi boyunca en çok kaza yapan şirketler arasında yer almazdı 74 den bu gune yaptıgı kazalara bır bak hepsı en fazla 5 senelik olan uçaklardır ki düşen uçaklara bakarsan DC-10 üç senelik B737 lerin hepsi 3-4 senelik B727 ve FOKKER F28 lerinde hepsi yine yapyenidir ama ne hikmetse hepsi düşdü. Demekki güvenlik uçakların yeni olması ile değil doğru eğitim bakım ve crm ile oluyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadan konuşmak ~ 11 yıl önce
Bir uçağın "teknik güvenirliği kötü" demek "kaza yapması" demek değildir. Bilgi ve görev olarak havacılığın neresindesiniz bilemem ama önce; Ben sizin arkadaşınız değilim, lütfen üslubunuza dikkat edin. Sonra da lütfen "technical reliability" ne demek onu bir öğrenin. Teşekkürler.
THY kazalari ~ 11 yıl önce
THY gecmis kazalarinin buyuk bir kismi pilotlarin guvenlik kurallarini cignedikleri yada ucurduklari ucaklari iyi bilmemesinden oldu. Bu durum askeriyeden gelip, egitilmeden kaptan yapilan pilotlarda cok gorulur. Simdi pilotlar cok daha dikkatli ve bilgili. THY'nin en son kazasi bile pilot dikkatsizliginden, kaptan pilot genc pilot egitmekle mesgul kaza aninda, olani biteni fark etmiyor.
hateA340 ~ 11 yıl önce
yıllar önce zorla bize satılan 340 lar şimdide azeri kardeşlerimize kakalanıyor.acaba karşılığında ne vaatte bulundular yada neyle tehdit ettiler. yıllardır hiç 340 siparişi duydunuzmu? sanırım elde kalan parçaları elden çıkartmak stok eritmek için'' yaptırılan'' sipariş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000