02 Ekim 2014, Perşembe 14:50:08

AYRILIKÇILAR HAVALİMANINI ELE GEÇİRMEK İSTİYOR!

Ukrayna ordusu Rusya yanlısı ayrılıkçıların ülkenin doğusundaki Donetsk kentinin havalimanını ele geçirmek için başlattığı saldırının "geniş bir cephede" devam ettiğini söyledi.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna'nın Donetsk kentindeki havalimanını ele geçirmek için birden fazla kez saldırıda bulundu.

BC Türkçe'nin haberine göre; Donetsk kenti isyancıların elinde olsa da kuzey batıda, şehrin dışında bulunan havalimanında hükümet güçleri tarafından kontrol ediliyor. Havalimanını ele geçirmek isyancılar için önem arzediyor çünkü bu şekilde ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeyi tedarik edebileceklerini düşünüyorlar.

Ukrayna yönetiminden Vladislav Selezniyov, Kanal 5 TV'ye yaptığı açıklamada ordunun Çarşamba akşamı havalimanına yönelik dört saldırıyı püskürttüğünü söyledi. T64 tipinde bir tankın imha edildiğini belirten Selezniyov, yedi isyancının da öldüğünü açıkladı.

Havalimanın kimin kontrolünde olduğuna dair çelişkili haberler geliyor. Associated Press haber ajansının Donetsk'te bulunan muhabiri ordunun havalimanı üzerindeki kontrolünü kaybettiğine dair işaretler alındığını söyledi.

İsyancıların liderlerinden Aleksandır Zakarçenko havalimanının yüzde 90'ının kontrollerinde olduğunu söylüyor.

Ukraynalı yetkililer ise havalimanının kendi kontrollerinde olduğunu ısrarla belirtiyor.

Hükümetle Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında Nisan ayından bu yana devam eden çatışmalarda 3500'den fazla kişi öldü.

5 Eylül'de taraflar arasında imzalanan ateşkes sıklıkla ihlal ediliyor.

Dünya Bankası, Ukrayna ekonomisinin bu yıl yüzde 8 küçülmesinin beklendiğini açıkladı.

AYRILIKÇILAR HAVALİMANINI ELE GEÇİRMEK İSTİYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000