16 Nisan 2009, Perşembe 12:11:26

AYJET'TE NELER OLUYOR?

Pervaneli (turboprop) uçaklarla bölgesel hava taşımacılığına girmeyi düşünen Ayjet’te şu günlerde hareketli ve heyecanlı günler yaşanıyor...
  • Şu an Ayjet e kayıt olacak bir öğrenci sitesine girsin baksın bakalım kaç tane hoca var ve sorsun ben bu hocaların hangileri ile uçabileceğim? Reklam yaptıkları kaptanlar nerde diye sorsunlar bir çoğu ayrıldı çünkü! Sonra hezarfene gitsinler kaç tane hoca var ve kaç tanesi uçuyor baksınlar çok kolay... Kötülemek değil bu sadece gerçeklerdir! Simülatör hocaları ise vazgeçilmezdir bilgi kapasite öğretme olayında ipi önde göğüslerler ama yer dersleri ve uçuş hocaları için aynı şeyleri söylemek çok zordur! Dediğim gibi gidin okula bi kaç derse girin sonra bir de havaalanına gidin öğrenciler ile konuşun... 180 e yakın mezunun 109 u hali hazırda iş bulabilmiştir meslek daralıyor bunda tabiki okulun bir suçu yok sadece bilgidir.
  • Ya kardesim haber cikiyor..millet birbirini kötülüyor. Birakın iş olsun..ekmek ciksin..kim para kazanirsa kazansin..o kötü bu kötü..sizin nereniz dogru.?!birakin birbirinizin kuyusunu kazmayi aritk..Ayjette iyi ötekilerde iyi..kimse ben en iyiyim demesin yeter artik..en iyi diye bi sey yok. .bu kişiye bağlı..heryerden mongol cıkabilcegi gibi cok iyi de cikabilir. Ayjettekilerede tavsiyem herseye atlamayin..cevap vermeyin. Bu şımarıklığı da atın uzerinizden artık.yakışmıyor..O değerleri hocalrin yetistirdikleri bunlarmi dedirttirtmeyin artik yeter..Bu şımarıklarınızdan millete gına geldi artık..Yoksa okula kimsenin laf demeye hakkı yok.
  • Ben de Ayjet ilk devre mezunuyum o ilk devreyim yazan kimse ismini de verebilir mi?
  • Sana hak veriyorum birtek dogruyu sen yazmışsın digerleri faso fiso.Sallamış durmuş.TRdeki uçuş okullarının tek amacı = para para para.Ben okudugum okulun adını vermeyeceğim ancak her okulda bu böyle.eğitim kalitesine gelirsekde hepsi aynı egitimi veriyor bence.Zaten hocaların hepsi askeri kökenli hangi okul olursa olsun.Kafa mantık aynı yani :) Ayrıca madem ayjet çok iyi yeni alacakları uçaklara kendi ögrencilerini yerleştirsinlerde bizde görelim saglam pilotmu yetiştiriyor.Ögrencisine güvenebiliyormu bizde görelim de alkışlayalım :) Ayrıca hiç bir kontrol hocası sınav yapmadan geçirmez ben 3 ay bekledim kontrol olmak için
  • Ayjet mezunuyum ve bu yorumları yazan arkadasların havacılık hakkında ne kadar bilgisiz oldukları ortada.Havacılıkta bugün kınadıgınız yarın başınıza gelir dolayısıyla uçak çakmak göle inmek gibi garip yorumlar yaptıgınıza göre sizin havacılıkla uzaktan yakından alakanız yok önemli olan motoru durmuş bi uçağı kimsenin burnu kanamadan yere indirebilmek şans eseri bu camiaya girmişsiniz sanırım gidip kagıttan uçak yapın siz oyuncaklarınızla oynayın.gerçekler ortada diğer uçuş okullarının öğrencilerini görüyoruz biz de dünyadan bi haberler:)))uçuşunuz 15 dk eksikse onu da uçururlar ayjette kimse 1 saat fazla yaz demez,kaptanlarımızın tecrübesi tartışılmaz zaten.Kıskanmayın.
  • eğitim almayan, işin içinden gelmeyen kimse buraya yazı yazmasın.gidip okulları gezmekle olmaz bu işler. yoksa çok fena GEZDİRİRLER adamı:)
  • turkiyede tek ucuş okulu vardır. anadou ünv. sivil hav. y.o. diğeleri kurstur amatör havacılığa hizmet ederler .akademik alanda anadolu bir numaradır ayjet falan bilmem bu iş parayla yapılmaz nokta
  • Size şöyle dicem havayollu pilotu olmak için savaş uçaklarında uçmuş, havayollarında 10 senenin üstünde uçmuş pilotlardan mı eğitim almak istersiniz yoksa tarla ilaçlayan uçaklarda uçmuş kişilerdenmi. Tercih sizin..parasının hakkını veren tek şirket.. Mezun olduğunuzda ayjetten mezun olmanız size işe girmede kolaylık sağlıcaklardır. Bunuda verdiği mezunlardan anlarsınız..
  • Tüm Türk genci gibi ben de havacılığımızın gelişmesini istiyorum.Kim olursa olun gurur duyarım ancak 20-80 koltuk kapastelı ucakları ınceleyen ve derınlemesıne arastırma yapan bırı olarak konusuyorum.bu projeler kolay degıl ve 1.5 mılyon dolarla ortak olmakla bır yere varılamayacagını dusunuyorum.ınsallah daha buyuk ortaklar cıkar.
  • ATR alırlarda uçarlar ayrı bir mevzu yaparlarsa hayırlı olsun denir.. Ama zannetmiyorum ki bu uçaklarında kendi öğrencilerine istihdam sağlasınlar.. Bir de gelelim iyi kurs hikayesine ben ilk devre öğrencilerindenim o zamanların nasıl olduğunu nasıl dersler vs yapıldığını inanın çok iyi bilirim. hele hele 20 euro eksik ödemem nedeniyle lisansın onay almaması ATPL lisans onayında yaşadığım sıkıntıda cabası, onun için ha 1. devre ha 151. devre mantık aynı = para para para

Pervaneli (turboprop) uçaklarla bölgesel hava taşımacılığına girmeyi düşünen Ayjet’te şu günlerde hareketli ve heyecanlı günler yaşanıyor. Bursa merkezli uçuş yapmayı planlayan Ayjet, kimlerle ortaklığa gidiyor?

Bölgesel hava taşımacılığı yapmak için 2008 Haziran’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden işletme  ruhsatı alan Ayjet, bu alanda ilk olmuştu. 20 ile 100 koltuklu uçaklarla küçük havaalanlarından büyük havaalanlarına yolcu taşımak için kolları sıvayan şirket, hava taşımacılığında hem maliyet verimliliğinin sağlanması hem de yolcunun istediği noktaya daha çabuk ve ekonomik olarak ulaşmasını amaçlanıyordu.

2 adet Q400 siparişi için anlaştığı Bombardier'in sonradan getirdiği 4 adet uçak alma koşulu üzerine Ayjet'in bu projesi rötara uğramıştı.
O dönemki şartlardan dolayı projeyi 2009 yılına erteleyen Ayjet, kısa süre önce yeniden girişimlere başladı.

Ayjet’in bölgesel hava taşımacılığı projesine, bir süre önce sürpriz bir yerden destek de geldi. Bursa merkezli operasyon yapmayı düşünen Ayjet, dün Bursa Ticaret Odası ile görüşerek ortaklık konusunda görüşme yaptı.

Bursa Ticaret Odası’nın (BTSO), projeye 1.5 milyon dolarlık bütçeyle ortak olma düşüncesinin olduğu öğrenildi.

Şu an için taraflar ortaklık konusunda kesin anlaşmaya varamadı. Gizlilik içinde yürütülen görüşmelerin bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

Görüşmelerin yapıldığını doğrulayan Ayjet, henüz anlaşma sağlanamadığını ancak görüşmelerin sürdüğünü söyledi.


UYARI

AYJET'TE NELER OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şu an Ayjet e kayıt olacak bir öğrenci sitesine girsin baksın bakalım kaç tane hoca var ve sorsun ben bu hocaların hangileri ile uçabileceğim? Reklam yaptıkları kaptanlar nerde diye sorsunlar bir çoğu ayrıldı çünkü! Sonra hezarfene gitsinler kaç tane hoca var ve kaç tanesi uçuyor baksınlar çok kolay... Kötülemek değil bu sadece gerçeklerdir! Simülatör hocaları ise vazgeçilmezdir bilgi kapasite öğretme olayında ipi önde göğüslerler ama yer dersleri ve uçuş hocaları için aynı şeyleri söylemek çok zordur! Dediğim gibi gidin okula bi kaç derse girin sonra bir de havaalanına gidin öğrenciler ile konuşun... 180 e yakın mezunun 109 u hali hazırda iş bulabilmiştir meslek daralıyor bunda tabiki okulun bir suçu yok sadece bilgidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya kardesim haber cikiyor..millet birbirini kötülüyor. Birakın iş olsun..ekmek ciksin..kim para kazanirsa kazansin..o kötü bu kötü..sizin nereniz dogru.?!birakin birbirinizin kuyusunu kazmayi aritk..Ayjette iyi ötekilerde iyi..kimse ben en iyiyim demesin yeter artik..en iyi diye bi sey yok. .bu kişiye bağlı..heryerden mongol cıkabilcegi gibi cok iyi de cikabilir. Ayjettekilerede tavsiyem herseye atlamayin..cevap vermeyin. Bu şımarıklığı da atın uzerinizden artık.yakışmıyor..O değerleri hocalrin yetistirdikleri bunlarmi dedirttirtmeyin artik yeter..Bu şımarıklarınızdan millete gına geldi artık..Yoksa okula kimsenin laf demeye hakkı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben de Ayjet ilk devre mezunuyum o ilk devreyim yazan kimse ismini de verebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sana hak veriyorum birtek dogruyu sen yazmışsın digerleri faso fiso.Sallamış durmuş.TRdeki uçuş okullarının tek amacı = para para para.Ben okudugum okulun adını vermeyeceğim ancak her okulda bu böyle.eğitim kalitesine gelirsekde hepsi aynı egitimi veriyor bence.Zaten hocaların hepsi askeri kökenli hangi okul olursa olsun.Kafa mantık aynı yani :) Ayrıca madem ayjet çok iyi yeni alacakları uçaklara kendi ögrencilerini yerleştirsinlerde bizde görelim saglam pilotmu yetiştiriyor.Ögrencisine güvenebiliyormu bizde görelim de alkışlayalım :) Ayrıca hiç bir kontrol hocası sınav yapmadan geçirmez ben 3 ay bekledim kontrol olmak için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayjet mezunuyum ve bu yorumları yazan arkadasların havacılık hakkında ne kadar bilgisiz oldukları ortada.Havacılıkta bugün kınadıgınız yarın başınıza gelir dolayısıyla uçak çakmak göle inmek gibi garip yorumlar yaptıgınıza göre sizin havacılıkla uzaktan yakından alakanız yok önemli olan motoru durmuş bi uçağı kimsenin burnu kanamadan yere indirebilmek şans eseri bu camiaya girmişsiniz sanırım gidip kagıttan uçak yapın siz oyuncaklarınızla oynayın.gerçekler ortada diğer uçuş okullarının öğrencilerini görüyoruz biz de dünyadan bi haberler:)))uçuşunuz 15 dk eksikse onu da uçururlar ayjette kimse 1 saat fazla yaz demez,kaptanlarımızın tecrübesi tartışılmaz zaten.Kıskanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eğitim almayan, işin içinden gelmeyen kimse buraya yazı yazmasın.gidip okulları gezmekle olmaz bu işler. yoksa çok fena GEZDİRİRLER adamı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
turkiyede tek ucuş okulu vardır. anadou ünv. sivil hav. y.o. diğeleri kurstur amatör havacılığa hizmet ederler .akademik alanda anadolu bir numaradır ayjet falan bilmem bu iş parayla yapılmaz nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Size şöyle dicem havayollu pilotu olmak için savaş uçaklarında uçmuş, havayollarında 10 senenin üstünde uçmuş pilotlardan mı eğitim almak istersiniz yoksa tarla ilaçlayan uçaklarda uçmuş kişilerdenmi. Tercih sizin..parasının hakkını veren tek şirket.. Mezun olduğunuzda ayjetten mezun olmanız size işe girmede kolaylık sağlıcaklardır. Bunuda verdiği mezunlardan anlarsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm Türk genci gibi ben de havacılığımızın gelişmesini istiyorum.Kim olursa olun gurur duyarım ancak 20-80 koltuk kapastelı ucakları ınceleyen ve derınlemesıne arastırma yapan bırı olarak konusuyorum.bu projeler kolay degıl ve 1.5 mılyon dolarla ortak olmakla bır yere varılamayacagını dusunuyorum.ınsallah daha buyuk ortaklar cıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ATR alırlarda uçarlar ayrı bir mevzu yaparlarsa hayırlı olsun denir.. Ama zannetmiyorum ki bu uçaklarında kendi öğrencilerine istihdam sağlasınlar.. Bir de gelelim iyi kurs hikayesine ben ilk devre öğrencilerindenim o zamanların nasıl olduğunu nasıl dersler vs yapıldığını inanın çok iyi bilirim. hele hele 20 euro eksik ödemem nedeniyle lisansın onay almaması ATPL lisans onayında yaşadığım sıkıntıda cabası, onun için ha 1. devre ha 151. devre mantık aynı = para para para

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000