13 Nisan 2010, Salı 17:00:26

AYJET'E İKİ YENİ UÇAK DAHA...

Ayjet, uçak filosuna 2010 Model iki yeni DA–20 C1 Eclipse tipi uçak ekledi.
  • kısacası tüm formasyon sahibi öğretmenler iyi öğretici değildir, aynı zamanda tüm formasyon sahibi olmayanlar da kötü öğretici değildir. ayjet hocalarını eleştirirken tek kıstasınız formasyonsa, maalesef çok dar görüşlüsünüz. eğer ben ayjet hocalarından ders aldım, kötüydüler derseniz, bu sizin fikrinizdir. ben olaya daha geniş bakmak gerektiğini düşünüyorum. bütün ayjet mezunları ve öğrencilerine sorarsak, daha sağlıklı bir sonuç elde edebiliriz. mesela bence de siz sığ eleştiriler yapan, ezbere konuşan bir insansınız. ama sizi gerçekten tanıyan birçok insana sorarsak daha elle tutulur bir veri elde edebiliriz hakkınızda tabii ki.
  • öncelikle yetersiz eleştirinize yaptığım saldırı bile eleştirinizi yücelttiği için üzgünüm. formasyon eğitimi alan herkesin iyi birer öğretici olup, almayan herkesin de kötü öğretici olduğunu düşündüğünüzü görmek beni derinden yaraladı. çıkarımlarınızda da bu kadar yüzeysel olabileceğinizi tahmin etmemiştim. formasyon almamış kişilerden ne kadar ders aldığınızı bilemiyorum ama en azından liseyi bitirmiş olduğunuzu varsayarak, birçok formasyon sahibi öğretmenden ders almış olmanız gerektiğini düşünüyorum. ve en azından bu çerçevede geçmişteki hocalarınızı adilce bir tartmanızı rica ediyorum. hepsi çok iyiydi sonucuna varıyorsanız, adalet terazinizi kalibre ettirin. "iyi bir öğretmen" olmanın şartı formasyon değildir.
  • niye para verip uçak alıyorsunuz ,kiralayın ,atasözünü bilmiyormusunuz "çayın taşı ile çayın kuşunu vurun"size esnaf tavsiyesi.Ayrıca sizin meşhur sanatçıların gelip uçtuğu ve bröve verilen simülatörünüz varmı?Böyle boş işlerle uğraşmayın bazı okullara kötü örnek oluyorsunuz!
  • Öncelikle yeni uçakların Ayjet 'e hayırlı olmasını diliyorum. Bu gibi güzel haberlerin altında sürekli bir tartışmadır başlatılmak zorunda mı acaba? 13:22 siz formasyon eğitiminin havacılık için bir standardı olduğunu düşünüyor musunuz? Ayrıca üniversite hocalarından tutun şirketlerdeki birçok eğitmenin ve teorisyenin formasyon gibi bir sistematikten geçmişliği yoktur hatırladığım kadarıyla. Yani 11:36'daki arkadaşı yetersizlikle suçlamışsınız ama sizin de pek bir bilginiz olduğunu düşünmüyorum bu konularda. Türkiye'de formasyon dışında MEB'in özel kurslar ve dershaneler için açtığı eğitmen kursları vardır. Burada başarılı olan öğretmenler ve eğitmenler yeterlilik alırlar.
  • ayjet ailesine hayırlı olsun- cem
  • Ayrıca yorumuma; “ingilizce bilmeyen” “hocalara laf atan” “öğrencilerin” yorumu demenizden bu okulda ingilizcesi iyi olmayan öğrencilerin bulunduğunu ve yine hocaları beğenmeyen öğrencilerin olduğu bilgisini çıkartıyorum. Bu öğrenciler tamamı İngilizce olan dersleri nasıl takip ediyorlar? Yoksa yarım yamalak anlatılan Türkçesinden de anlamayıp soru mu ezberliyorlar? Eleştiriye, yetersiz muhakeme gücünüz ve düşük seviyenizle saldıracağınıza, bundan ders çıkartın ve kendinize çeki düzen verin.
  • Her şeyden önce dün öğrendiğiniz İngilizce’yi bir kenara bırakın; Türkçe yazı yazmayı, okumayı ve okuduğunuzu anlamayı öğrenin. Öğrenemezseniz ben size öğretebilirim; ne de olsa size göre bir şeyi iyi bildiğini düşünen herkes (yeterli bilgisi olmasa da) o konu hakkında ders verebilir, “öğretmenlik” yapabilir. Elbette bu işin öğretmeni uçak mühendisi olabilir fakat benim yorumumda kastettiğim “formasyon” eğitimi almamış, salt üniversite mezunu olan kişilerin öğretmenlik konusunda yetersiz kalmalarıdır. Anlattıkları konuya tam hakim olmamalarına değinmedim bile…
  • Ayjet adına sevindim. Sindel gibi borçları yüzünden ellerindeki uçaklardan da olmuyorlar hiç olmazsa
  • ayjet'in uçak mühendislerini kullanmasını ve mühendislerin "öğretmen" olmadıkları için yeterli olmadıklarını savunan arkadaşa bir iki sorum var. [istifham sanatı] bu iş için uçak mühendisinden daha uygun istihdam edilecek kişiler sizce hangi öğretmenlik bölümünü bitirmiş olmalı? uçak yer dersi öğretmenliği diye bir bölüm mü var? üstün zekalılar öğretmenliği diye de bir bölüm var. ama siz şu yorumu yaptıktan sonra, uçak mühendisliği ile üstün zekalılar öğretmenliğini bitirmiş bir yer dersi hocasının sizin için over-qualified olacağı çok açık. overqualified'ın anlamını bile bilmeyecek seviyede ingilizcesi olan öğrencilerin hocalara laf atmadan önce, kendilerine bir bakmaları lazım.
  • hayırlı olsun , emniyetli uçuşlar , kıskananlar çatlasın...
Ayjet, Diamond firmasından iki yeni DA–20 C1 Eclipse uçağı satın alarak filosundaki uçak sayısını 10’ dan 12 uçağa çıkardı.

Böylece artan uçak sayısı ile kursiyerlerine hava durumu ve teknik nedenler gibi uçuş programında oluşabilecek muhtemel aksaklıklarda ortadan kaldırılmış olacak.

İki adet DA–20 C1 Eclipse uçağı Ayjet’in siparişi üzerine Diamond firmasının Kanada’ da ki fabrikasında üretildi. Konteynır içinde uzun bir deniz yolculuğu ile İstanbul’ a getirilen uçaklar, TC-AYN ve TC-AYO kuyruk isimleri ile 14 Nisan Çarşamba saat 17.00’ de Hezarfen Havaalanında Ayjet personelinin ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek mütevazı bir törenle Ayjet filosuna uçuş eğitiminde kullanılmak üzere katılacak.
AYJET'E İKİ YENİ UÇAK DAHA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
kısacası tüm formasyon sahibi öğretmenler iyi öğretici değildir, aynı zamanda tüm formasyon sahibi olmayanlar da kötü öğretici değildir. ayjet hocalarını eleştirirken tek kıstasınız formasyonsa, maalesef çok dar görüşlüsünüz. eğer ben ayjet hocalarından ders aldım, kötüydüler derseniz, bu sizin fikrinizdir. ben olaya daha geniş bakmak gerektiğini düşünüyorum. bütün ayjet mezunları ve öğrencilerine sorarsak, daha sağlıklı bir sonuç elde edebiliriz. mesela bence de siz sığ eleştiriler yapan, ezbere konuşan bir insansınız. ama sizi gerçekten tanıyan birçok insana sorarsak daha elle tutulur bir veri elde edebiliriz hakkınızda tabii ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öncelikle yetersiz eleştirinize yaptığım saldırı bile eleştirinizi yücelttiği için üzgünüm. formasyon eğitimi alan herkesin iyi birer öğretici olup, almayan herkesin de kötü öğretici olduğunu düşündüğünüzü görmek beni derinden yaraladı. çıkarımlarınızda da bu kadar yüzeysel olabileceğinizi tahmin etmemiştim. formasyon almamış kişilerden ne kadar ders aldığınızı bilemiyorum ama en azından liseyi bitirmiş olduğunuzu varsayarak, birçok formasyon sahibi öğretmenden ders almış olmanız gerektiğini düşünüyorum. ve en azından bu çerçevede geçmişteki hocalarınızı adilce bir tartmanızı rica ediyorum. hepsi çok iyiydi sonucuna varıyorsanız, adalet terazinizi kalibre ettirin. "iyi bir öğretmen" olmanın şartı formasyon değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
niye para verip uçak alıyorsunuz ,kiralayın ,atasözünü bilmiyormusunuz "çayın taşı ile çayın kuşunu vurun"size esnaf tavsiyesi.Ayrıca sizin meşhur sanatçıların gelip uçtuğu ve bröve verilen simülatörünüz varmı?Böyle boş işlerle uğraşmayın bazı okullara kötü örnek oluyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle yeni uçakların Ayjet 'e hayırlı olmasını diliyorum. Bu gibi güzel haberlerin altında sürekli bir tartışmadır başlatılmak zorunda mı acaba? 13:22 siz formasyon eğitiminin havacılık için bir standardı olduğunu düşünüyor musunuz? Ayrıca üniversite hocalarından tutun şirketlerdeki birçok eğitmenin ve teorisyenin formasyon gibi bir sistematikten geçmişliği yoktur hatırladığım kadarıyla. Yani 11:36'daki arkadaşı yetersizlikle suçlamışsınız ama sizin de pek bir bilginiz olduğunu düşünmüyorum bu konularda. Türkiye'de formasyon dışında MEB'in özel kurslar ve dershaneler için açtığı eğitmen kursları vardır. Burada başarılı olan öğretmenler ve eğitmenler yeterlilik alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayjet ailesine hayırlı olsun- cem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayrıca yorumuma; “ingilizce bilmeyen” “hocalara laf atan” “öğrencilerin” yorumu demenizden bu okulda ingilizcesi iyi olmayan öğrencilerin bulunduğunu ve yine hocaları beğenmeyen öğrencilerin olduğu bilgisini çıkartıyorum. Bu öğrenciler tamamı İngilizce olan dersleri nasıl takip ediyorlar? Yoksa yarım yamalak anlatılan Türkçesinden de anlamayıp soru mu ezberliyorlar? Eleştiriye, yetersiz muhakeme gücünüz ve düşük seviyenizle saldıracağınıza, bundan ders çıkartın ve kendinize çeki düzen verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her şeyden önce dün öğrendiğiniz İngilizce’yi bir kenara bırakın; Türkçe yazı yazmayı, okumayı ve okuduğunuzu anlamayı öğrenin. Öğrenemezseniz ben size öğretebilirim; ne de olsa size göre bir şeyi iyi bildiğini düşünen herkes (yeterli bilgisi olmasa da) o konu hakkında ders verebilir, “öğretmenlik” yapabilir. Elbette bu işin öğretmeni uçak mühendisi olabilir fakat benim yorumumda kastettiğim “formasyon” eğitimi almamış, salt üniversite mezunu olan kişilerin öğretmenlik konusunda yetersiz kalmalarıdır. Anlattıkları konuya tam hakim olmamalarına değinmedim bile…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayjet adına sevindim. Sindel gibi borçları yüzünden ellerindeki uçaklardan da olmuyorlar hiç olmazsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayjet'in uçak mühendislerini kullanmasını ve mühendislerin "öğretmen" olmadıkları için yeterli olmadıklarını savunan arkadaşa bir iki sorum var. [istifham sanatı] bu iş için uçak mühendisinden daha uygun istihdam edilecek kişiler sizce hangi öğretmenlik bölümünü bitirmiş olmalı? uçak yer dersi öğretmenliği diye bir bölüm mü var? üstün zekalılar öğretmenliği diye de bir bölüm var. ama siz şu yorumu yaptıktan sonra, uçak mühendisliği ile üstün zekalılar öğretmenliğini bitirmiş bir yer dersi hocasının sizin için over-qualified olacağı çok açık. overqualified'ın anlamını bile bilmeyecek seviyede ingilizcesi olan öğrencilerin hocalara laf atmadan önce, kendilerine bir bakmaları lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hayırlı olsun , emniyetli uçuşlar , kıskananlar çatlasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000