15 Mayıs 2009, Cuma 08:42:20

"Ayjet gözlerimi kamaştırdı"

Vatan Gazetesi yazarlarından Mine G. Kırıkkanat, Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu'nu köşesine taşımış. İşte Kırıkkanat'ın kaleminden AYJET uçuş okulu...
  • arkadaşlar her bir şirketin her insanın kusuru vardır.ayjet okulu gerçekten başarılı bir okul 3 yıl içnde büyük başarılara imza atmış bir pilotajlık okuludur.mezun olan öğrencilerini çoğu iş bulmuştur.az sürede 222 tane öğrencisi şirketlerde pilotluk yapıyo çoğu thy olmak üzere.lütfen bilmeden ayjet pilotajlık okuluna laf atışında bulunmayın saygılar.gerçekten orda okursan pişman olmazsın kalite hocaları var olduğu sürece.
  • Bu tur reklamlari hemen hemen tum ucus okullari yapar efendim bizden iyisi yok falan,bu is ayni universite ve ya dershane gibidir,cogu zengin cocugu en iyi dershanelere gider ama sonuncu olur cogu gercekten merakli kafasi calisan ogrenci dershanesiz birinci olur,bir ogrenci nin psikomotor yetenekleri zayiftir Ayjet e degil oxforda gitse kutuktur bir ogrenci en kotu ucakta en kotu sartlarda da yetisse yetenegi meraki ingilizcesi varsa isi bitirir,ayrica havacilik ta ise girerken mezun olunan okula degil torpilin olup olmadigina bakilir kimse isin ic yuzunu bilmeden atip tutmasin,
  • Cingöz hoca bizi uçursun önce başkalarına kuru sıkı atacağına. O kadar para verdik hala sürünüyoruz. Sürekli reklam ucuz hava basıyorlar. Kötünün iyisi olmak bu olsa gerek.
  • Duygusal "gaz" la yazılmış reklam kokan hareketlerden. Tanıdık yoksa iş yok Türkiye'de, istediğin okulu bitir. İstersen en kötüsünü bitir, tanıdığın varsa işin de var. Ayjet'in kalitesine gelince 400 TL para verip RTF kursu almamıza rağmen simülatör uçuşu yapmamızı engellediler. Sim uçuşu kursun içindeydi ama nedense uçuş yaptırmadılar. Kısaca balon uçuş oldu. He bir de Ayjet'in meşhur check-ride ları vardır. Diğer okullarda SHGM nin kontrol pilotunun girdiği... Ayjet te SHGM kontrol pilotlarının girmediği bir sürü arkadaş lisanslarını kendi hocalarının yanında almışlardır. Kalma ihtimali mi? Güldürmeyin canım. Neymiş, Ayjet insana aynı zamanda havacılığı öğretiyormuş. Gözlerim yaşardı.
  • Mine hanım piknik yapan insanları "kıllı pigmeler" olarak nitelemekten; yaptığı el hareketleri Youtube'da izlenme rekorları kıran Tuncay Özkan'la kamera karşısında "halka entellektüel çözümleme kazandırıyoruz" havasında geyik muhabbeti yapmaktan; hayatını sürdürdüğü Fransa'da şömine karşısında "kırmızı Bordeux Saraphine" yudumlamaktan kalan vaktinda bu işlerle mi ilgileniyormuş? Havacılığında artık "sinyorite"si kaçtı kardeşim! :)
  • çok merak ediyorum öğencilerinden aldığı onca paradan sonra atp kurslarına düzgün ihtisaslı hoca alacaklarına neden reklam yapıyorlar..hoş reklamda her zaman lazım,öyle değilmi azizim:)))
  • Ayjet uçuş okulunun nasıl bir okul olduğunu öğrencilerinden başka kimse bilemez!!Sıkıntı her geçen gün artmakta!!Cingöz hoca milleti uçuracağına önce para veren bu öncelik kendisinde olan öğrencilerini uçursun!!REKLAM YETİŞTİRDİĞİ ÖĞRENCİYLE OLUR!!!
  • if u are in AYJET , u can use easily a JET. i love u ayjet.
  • Türkiye'nin en itibarlı uçuş okulu. Diğer okullarda yapılan eğitimlerle karşılaştırılamaz. Sadece uçmayı değil havacılık ahlakını da öğreten bir okul.
  • Türk Havacılığında , uçucu tanıdığınız yoksa hiç bir yere giremezsiniz.. Ne kadar başarılısınız farketmez.

Rüyada uçmak, yaşamdaki zorlukları aşmak isteğidir. Ve bilinçaltımızın, sıkıntılardan kurtuluşu koşarak ya da yürüyerek kaçmaya değil, uçarak aşmaya yüklemesi hiç de raslantı değildir.

Aşkın en güzel tanımı da “ayakları yerden kesilmek” değil midir?

Öyleyse havacılık, hiç bitmeyen, bıkılmayan, vazgeçilemeyen tek büyük aşk biçimidir, diyebilir miyiz?

Bu yazıyı okuduktan sonra siz karar vereceksiniz...

Geçen ocak ayında, 83 yaşındaki bir “uçmak beyi”, Tanaydın Barkan’ın, akciğerinin dörtte birini ameliyat masasında bıraktıktan sonra yaşadığı semtin okul çocuklarına maket uçak yapmayı ve pilotların kullandığı bilgisayar programlarıyla uçmayı öğreterek yaşama yeniden doğuşunu yazmıştım, bu sütunda. Şöyle bir mektup aldım karşılığında:

“Sayın Mine hanım,

Bizlere Tanaydın Barkan hocamızı tanıma imkânı veren iki yazınızı heyecan ile okudum, inanın çok etkilendim. Benim adım Celal Cingöz. AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu’nda Genel Müdür olarak görev yapmaktayım. Kaptan Pilotum, Türk Hava Kuvvetleri’nde uzun yıllar harp pilotu olarak görev yaptım. On yıl süreyle de değişik hava yollarında çalıştım. Üç yıl önce aynı idealleri paylaştığımız 15 arkadaşımla birlikte, sivil havacılık sektöründe görev alacak gençler yetiştirmek, yıllarca biriktirmiş olduğumuz bilgi ve becerileri onlara aktarmak amacıyla şu anda Türkiye’nin en büyük uçuş okulu olan AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu’nu kurduk.

Bir misyon üstlendik ve alanımızda en iyisi olmaya karar verdik. Tanaydın Hoca’mızın öyküsünü okuyunca, yalnız olmadığımızı anladık. Kendisi ile tanışıp bizlere vereceği enerjinin yolumuzda ilerlerken gücümüze güç katacağına inanıyorum. Uçaklarımız planör gibi, eğer kabul ederse kendisini ve en iyi iki öğrencisini değil, tüm öğrencilerini uçurmak isteriz. Tanaydın Hoca’yı tanımak ve elini sıkmaktan başka hiçbir karşılık beklemiyoruz, bu onuru bize yaşatsın yeter. Sizi unuttuğumuzu zannetmeyin, Sizi de okulumuza davet ediyoruz, kabul ederseniz, bizleri onurlandırırsınız...”

***

Önce Tanaydın Barkan, “havacılık aşkı”nın duayeni olarak ağırlandı, Anadolu Yıldızları’nca. Gözlerinde çocuksu bir pırıltı, ayakları yerden kesilmişti, AYJET’in Şirinevler’deki modern havacılık okulunu anlata anlata bitiremedi.

Sonra sıra geldi, çocukları uçurmaya...

Güneşli bir sabah, THK’nin Kadıköy Şubesi’nin 8 öğrencisi, Tanaydın Barkan ve ailesi, bir de bendeniz, Hezarfen Havaalanı’nın yolunu tuttuk.

Türkiye’nin uluslararası tescilli ilk ve tek özel havaalanı Hezarfen’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, bir havacılık âşığı... Hava akrobasiden, model araba ve motosiklet etkinliklerine, idealist bir yaklaşımla kullandırdığı alanda, iki pilot okulu var. Anadolu Yıldızları da burada, Ömer Faruk Berksan’ın koruyucu ev sahipliğinde uçuyorlar.

AYJET’in patronu yok. Okulun kurucusu on beş “Çılgın Türk”, birikimlerini ortaya koymuş, yetmeyince borçlanmış, “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz” deyip sıvamışlar kolları. Böyle bir girişimin “patronsuz” olmayacağını bilenler, havacıları normal insan sayıp, “yürümez” diye dudak bükmüşler. Ama on beş Çılgın Türk’ün nasıl bir disiplin içinde, birlik ve bütünlük duygusuyla yetiştiklerini hesap etmemişler.

Havacılık için gereken yüksek irade, aynı idealde çatlaksız bir dayanışmayla birleşince, AYJET üç yılda Türkiye’nin en gözde pilot okulu olmuş.

Hayatımın en güzel anlarını, o gün Hezarfen’de geçirdim, bugüne kadar gördüğüm en zeki, en kültürlü, en kibar insanları tanıdım. Uçmak zindelik ve bilgelik mi veriyor nedir, saçları bulutlarda ağarmış, ama hepsi zımba gibi eğitmen pilotların gözlerinde yıldızlar, sözlerinde derinlik, mangal gibi yüreklerinde “aşk” vardı: Gelecek kuşaklara göklerde bir istikbal hazırlamak sevdası...

AYJET’in Katana serisinden sekiz tek motorlu, 1 çift motorlu DA42 uçağında kızlı erkekli sekiz öğrenciyi ve Tanaydın Hoca’yı tek tek, her birine “pilotluk” tattırarak uçurdular o gün.

Ayrılırken, öğrenciler mi daha mutluydu, öğretmenler mi, bilemeyeceğim, çünkü hepsinin yüzünde aynı mavilik şavkıyordu. Gözlerim kamaştı.

"Ayjet gözlerimi kamaştırdı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar her bir şirketin her insanın kusuru vardır.ayjet okulu gerçekten başarılı bir okul 3 yıl içnde büyük başarılara imza atmış bir pilotajlık okuludur.mezun olan öğrencilerini çoğu iş bulmuştur.az sürede 222 tane öğrencisi şirketlerde pilotluk yapıyo çoğu thy olmak üzere.lütfen bilmeden ayjet pilotajlık okuluna laf atışında bulunmayın saygılar.gerçekten orda okursan pişman olmazsın kalite hocaları var olduğu sürece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu tur reklamlari hemen hemen tum ucus okullari yapar efendim bizden iyisi yok falan,bu is ayni universite ve ya dershane gibidir,cogu zengin cocugu en iyi dershanelere gider ama sonuncu olur cogu gercekten merakli kafasi calisan ogrenci dershanesiz birinci olur,bir ogrenci nin psikomotor yetenekleri zayiftir Ayjet e degil oxforda gitse kutuktur bir ogrenci en kotu ucakta en kotu sartlarda da yetisse yetenegi meraki ingilizcesi varsa isi bitirir,ayrica havacilik ta ise girerken mezun olunan okula degil torpilin olup olmadigina bakilir kimse isin ic yuzunu bilmeden atip tutmasin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cingöz hoca bizi uçursun önce başkalarına kuru sıkı atacağına. O kadar para verdik hala sürünüyoruz. Sürekli reklam ucuz hava basıyorlar. Kötünün iyisi olmak bu olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Duygusal "gaz" la yazılmış reklam kokan hareketlerden. Tanıdık yoksa iş yok Türkiye'de, istediğin okulu bitir. İstersen en kötüsünü bitir, tanıdığın varsa işin de var. Ayjet'in kalitesine gelince 400 TL para verip RTF kursu almamıza rağmen simülatör uçuşu yapmamızı engellediler. Sim uçuşu kursun içindeydi ama nedense uçuş yaptırmadılar. Kısaca balon uçuş oldu. He bir de Ayjet'in meşhur check-ride ları vardır. Diğer okullarda SHGM nin kontrol pilotunun girdiği... Ayjet te SHGM kontrol pilotlarının girmediği bir sürü arkadaş lisanslarını kendi hocalarının yanında almışlardır. Kalma ihtimali mi? Güldürmeyin canım. Neymiş, Ayjet insana aynı zamanda havacılığı öğretiyormuş. Gözlerim yaşardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mine hanım piknik yapan insanları "kıllı pigmeler" olarak nitelemekten; yaptığı el hareketleri Youtube'da izlenme rekorları kıran Tuncay Özkan'la kamera karşısında "halka entellektüel çözümleme kazandırıyoruz" havasında geyik muhabbeti yapmaktan; hayatını sürdürdüğü Fransa'da şömine karşısında "kırmızı Bordeux Saraphine" yudumlamaktan kalan vaktinda bu işlerle mi ilgileniyormuş? Havacılığında artık "sinyorite"si kaçtı kardeşim! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok merak ediyorum öğencilerinden aldığı onca paradan sonra atp kurslarına düzgün ihtisaslı hoca alacaklarına neden reklam yapıyorlar..hoş reklamda her zaman lazım,öyle değilmi azizim:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayjet uçuş okulunun nasıl bir okul olduğunu öğrencilerinden başka kimse bilemez!!Sıkıntı her geçen gün artmakta!!Cingöz hoca milleti uçuracağına önce para veren bu öncelik kendisinde olan öğrencilerini uçursun!!REKLAM YETİŞTİRDİĞİ ÖĞRENCİYLE OLUR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
if u are in AYJET , u can use easily a JET. i love u ayjet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye'nin en itibarlı uçuş okulu. Diğer okullarda yapılan eğitimlerle karşılaştırılamaz. Sadece uçmayı değil havacılık ahlakını da öğreten bir okul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Havacılığında , uçucu tanıdığınız yoksa hiç bir yere giremezsiniz.. Ne kadar başarılısınız farketmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000