01 Mart 2017, Çarşamba 08:38:20

Ay'ın çevresinde uçacak

İnsanoğlu 45 yıl aradan sonra Ay'a özel bir misyon gerçekleştirecek. SpaceX firmasının misyonunda Ay'a inilmeden etrafında dolaşılacak.
  • Elon Musk yalnız mask değil.
  • Jhonny Sins bahsetmişti böyle bir projeden. 2 kisilik bilet onların herhalde.
  • Fiyatı kişi başı 20 milyon dolar. Boşa yorum yapmayın
  • bu bizim milli uzay aracı mı?
  • yirminci asrın ablak yüzlü feza pilotu , buldunmu ay üzerinde ölüme çare otu , bir odun parçasına at diye binen çocuk, başında çelik külah sırtında plastik gocuk uzakları yenmiş fatih edasından , dipsizliğin dibini bulmak sevdasından , haşa Allah a dil çıkarırcasına küstahca bir yarış , farkında değilsinki Ay dünyaya bi karış , fezada milyarlarca ışık , yol ve mesafe , seninki saniyelik zafer ilmi hurafe , kavanozda kendini deryada sanan balık , ne acı vahşet mağrur ilimdeki bu kalabalık , feza da haşa Allah diye birşey iddaası , gel gör kaç füzeye denk bir müminin duası , bilmediler kalpdedir kalpdedir asıl feza, asıl kalpdedir ölümsüzlük kefili kutsi imza , sayıdan Sonsuzluğa sınıf geçirtecek not. ve bizdedir bizdedir arşa giden astronot. ve Mekandan arınmış ve zamandan ilerde. Feyza'yı teslim alma Sırrı Bizimkilerde. Bizimkiler ışığa Gem vurupta binerler. yerden göğe çıkmazlar gökten yere inerler... üstad necip fazıl ' dan
  • Bu projedeki roketin yeryüzüne yumuşak inişle ineceği doğru mudur?

İnsanoğlu 45 yıl aradan sonra Ay'a özel bir misyon gerçekleştirecek. SpaceX firmasının misyonunda Ay'a inilmeden etrafında dolaşılacak.

SpaceX'den yapılan açıklamaya göre, Elon Mask gelecek yıl içinde iki kişiyi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşıyan Dragon 2 uzay kapsülüyle Ay'a gönderecek.

Mask, yaptığı açıklamada, isimlerini vermediği iki kişinin söz konusu uçuş için gerekli parayı ödediği bilgisini paylaştı.

Bir hafta sürecek uçuş çerçevesinde, uzay aracı aya inmeden etrafında tur atacak.

Dragon 2, Falcon 9 roketi ile ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) tarihi Apollo uçuşlarını yaptığı 39A platformundan fırlatılacak.

Ay'a yönelik en son misyon, geçen ay 82 yaşında hayatını kaybeden emekli astronot Gene Cernan'ın, NASA'nın Apollo 17 misyonu kapsamında 12 Aralık 1972'de Ay'a ayak basmasıyla gerçekleştirilmişti.

Ay'ın çevresinde uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Elon ~ 7 yıl önce
Elon Musk yalnız mask değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SinsLife ~ 7 yıl önce
Jhonny Sins bahsetmişti böyle bir projeden. 2 kisilik bilet onların herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Van ~ 7 yıl önce
Van Allen kuşakları bekliyor acele
Fiyat ~ 7 yıl önce
Fiyatı kişi başı 20 milyon dolar. Boşa yorum yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz? ~ 7 yıl önce
bu bizim milli uzay aracı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satir ~ 7 yıl önce
Evet. Yüzde yüz yerli.
T.H.Y pilot ~ 7 yıl önce
yirminci asrın ablak yüzlü feza pilotu , buldunmu ay üzerinde ölüme çare otu , bir odun parçasına at diye binen çocuk, başında çelik külah sırtında plastik gocuk uzakları yenmiş fatih edasından , dipsizliğin dibini bulmak sevdasından , haşa Allah a dil çıkarırcasına küstahca bir yarış , farkında değilsinki Ay dünyaya bi karış , fezada milyarlarca ışık , yol ve mesafe , seninki saniyelik zafer ilmi hurafe , kavanozda kendini deryada sanan balık , ne acı vahşet mağrur ilimdeki bu kalabalık , feza da haşa Allah diye birşey iddaası , gel gör kaç füzeye denk bir müminin duası , bilmediler kalpdedir kalpdedir asıl feza, asıl kalpdedir ölümsüzlük kefili kutsi imza , sayıdan Sonsuzluğa sınıf geçirtecek not. ve bizdedir bizdedir arşa giden astronot. ve Mekandan arınmış ve zamandan ilerde. Feyza'yı teslim alma Sırrı Bizimkilerde. Bizimkiler ışığa Gem vurupta binerler. yerden göğe çıkmazlar gökten yere inerler... üstad necip fazıl ' dan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benim kapasitem yetmiyor karmakarışık olmuş,ama güzel paylaşım ,teşekkür ederim ~ 7 yıl önce
Aaa
Prag yolcusu ~ 7 yıl önce
He he . Yalnız madem derdin o ne diye buralarda gezip haber okuyu kendine işkence edip bilgi edinmeye çalışıyon. Carpilirsin Maazallah suphanallah. Hadi sana ya Allah !
Feza pilotu ~ 7 yıl önce
Bu güzel şiirle beni tanıştırdığın için teşekkür ederim
T.H.Y pilot ~ 7 yıl önce
rica ederim... yeryüzündeki hirbir zenginlik ve servetin satın alamayacağı kalp den kalp e uzanan bir inancın ve sevginin paylaşımından daha değerli ve önemli ne olabilir ki bu fani dünyada...! saygılarımla :)
SpaceX ~ 7 yıl önce
Bu projedeki roketin yeryüzüne yumuşak inişle ineceği doğru mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000