16 Ağustos 2017, Çarşamba 22:31:26

Aydınlatma arızası Diyarbakır uçuşlarını iptal etti

Diyarbakır Havalimanı'nda bu akşam yapılması gereken uçuşlar pist aydınlanma sistemindeki arıza nedeniyle iptal edildi. Diyarbakır’a gelen uçaklar, Elazığ Havalimanı’na yönlendirildi.
  • Normal bura Türkiye..şaşırmış gibi yapmayın...
  • Mardin havaalani 105, elazig havaalani 150 km. Neden Elazig?
  • Kesin kazmanin biri kazarken kabloyu kopardi
  • Vor localizer glaypathler bir pek de bir işe yaramiyormus demekki.Artik yeni seyrusefer cihazlarla sıfır görüş acisiyla iniş yaptirilabiliyor lafi acik bir yalan olduğu tekrar ortaya cikti. Elektrik olmadan pist aydinlatma olmadan kapatin havalimanini.
  • resmen büyük kaza atlatılmış. geçmiş olsun.
  • Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz
  • Kardesim, ana pistin aydınlatması arızalı Peki acil durum pisti neden kullanılmadı? Diyarbakır havalimanı artık sivil olmalı
  • Öncelikle tüm yolculara geçmiş olsun. Havacılıkta elektrik birimi önemli bir enstrümanken çalışanların lisans eğitimi engellenip takoz konuluyor. DHMİ genel müdürlüğünü ciddiyete davet ediyorum.
  • DHMİ elektrik personeline lisans yolu açılmalı.. AB standartlarında eğitime tabi tutulmalı. Elektrik birimi teknik hizmetler biriminden ayrılmalı elektrik birimi olarak çalışmalıdır.
  • Havacılık elektriği önemli konu... Havacılığın olmazsa olmazıdır... Gerekli önem verilmelidir ve önlemler alınmalıdır...

Diyarbakır Havalimanı’nda bugün akşam saatlerinde pist aydınlatma sisteminde arıza meydana geldi. Arızaÿnedeniyle havalimanı,ÿuçuşlara kapatıldı.

Antalya- Diyarbakır ve İstanbul- Diyarbakır seferini yapan 2 yolcu uçağı,yaşanan arıza nedeniyle Elazığ Havalimanı’na yönlendirildi. İstanbul-Diyarbakır ve Ankara-Diyarbakır seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

Arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İşte iptal edilen iç hatlar gelişteki o uçuşlar:

THY’nin Ankara’dan kalkması planlanan 21:05 uçağı, THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkması planlanan 21:20 uçağı, SunExpress’in saat 22:05’te İzmir’den kalkması planlanan uçağı, THY'nin gece 01.00'da İstanbul'dan kalkması planlanan uçağı yaşanan sorun nedeniyle iptal edildi.

DHMİ'den açıklama geldi

Diyarbakır Havalimanı ana pistinin, pist kenar - pist eşik ve pist sonu ışıklarında elektrik kablo arızası meydana gelmiştir.​

Elektrik arızasını giderme çalışmaları kapsamında havalimanının ana pisti bugün saat 20.30 ile yarın sabah saat 09.00 arasında kullanılamayacaktır.​

Bu süre zarfından havalimanında planlanan 14 sefer iptal edilmiştir.​

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Aydınlatma arızası Diyarbakır uçuşlarını iptal etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Zse ~ 7 yıl önce
Normal bura Türkiye..şaşırmış gibi yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Marsin ~ 7 yıl önce
Mardin havaalani 105, elazig havaalani 150 km. Neden Elazig?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fi ~ 7 yıl önce
Kesin kazmanin biri kazarken kabloyu kopardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dahmi ~ 7 yıl önce
Vor localizer glaypathler bir pek de bir işe yaramiyormus demekki.Artik yeni seyrusefer cihazlarla sıfır görüş acisiyla iniş yaptirilabiliyor lafi acik bir yalan olduğu tekrar ortaya cikti. Elektrik olmadan pist aydinlatma olmadan kapatin havalimanini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh ~ 7 yıl önce
resmen büyük kaza atlatılmış. geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 7 yıl önce
Kardesim, ana pistin aydınlatması arızalı Peki acil durum pisti neden kullanılmadı? Diyarbakır havalimanı artık sivil olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memoş ~ 7 yıl önce
Acil durum pist genişliği 21 m. , papi'leri bile yok.HANGİ UÇAĞI İNDİRECEKSİN?
Kahramankentli ~ 7 yıl önce
Öncelikle tüm yolculara geçmiş olsun. Havacılıkta elektrik birimi önemli bir enstrümanken çalışanların lisans eğitimi engellenip takoz konuluyor. DHMİ genel müdürlüğünü ciddiyete davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havalimanı elektrik ~ 7 yıl önce
DHMİ elektrik personeline lisans yolu açılmalı.. AB standartlarında eğitime tabi tutulmalı. Elektrik birimi teknik hizmetler biriminden ayrılmalı elektrik birimi olarak çalışmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Her sokakta bir elektrikçi var zaten, çağırsalardı gelir iki dakikada çözerdi işi, ne oluyorsa bu lisans sevdalılarından oluyor zaten. Atın hepsini 50-100 tl'ye sokaktaki elektrikçi çözer sorunu. Verilen paraya yazık!
Kloepatra ~ 7 yıl önce
Havacılık elektriği önemli konu... Havacılığın olmazsa olmazıdır... Gerekli önem verilmelidir ve önlemler alınmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000