28 Eylül 2015, Pazartesi 16:40:41

Aydın'da Havaalanı ısrarı sürüyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Adalet ve Kalkınma Partisi Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, ve Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda makamında ziyaret etti.
  • Denizli Çardaka günde 4 Ucak iniyor naaberrr...
  • Denizli çardak, uşak meydanı var da ne oldu boşu boşuna haftada 10 uçak inmiyor.
  • Orgi bile yapıldıktan sonra buralara daha çok lazım.
  • Nazilli'ye de Havaalani istiyoruz gari.
  • 2 durum var bana göre. 1.kuşadası ve didim turizm yolcuları için ,sabah akşam istanbul ankara uçuşları için çok faydalı olacaktır. 2.bunun yerine denizli izmir hızlı treni yapılırsa belki daha az maliyetli olur.bu da çok güzel olur.aydın izmir adnan mend havalimanı treni 2 saat sürüyor,bilet numarası yok dolmuş gibi,çogu zaman yer yok,tren leş gibi kokuyor,alaturka tuvalet pislik içinde,tatil günlerinde nefes alacak alan kalmıyor,kavgalar gürültüler yer kapmaya çalışanlar vs... binmek zorunda kalıyorum. aydın izmir arası havaş var ama kış aylarında kaldırılacakmış.mart ekim arası kullanılabiliyor. tren 8tl,havaş 25 tl.
  • Bence Fethiye'yede şart havalimanı. Aydın isterse bizde isteriz.
  • her ile değil her mahalleye havaalanı istiyoruz , bizim mahalledeki çocukların neyi eksik. "Hepsinin tek derdi kapılarının önünde üçağı görmek"
  • evet evet izmir havalimanı 80 km denizlide var izmirde var 1 saate adnan menderes, üstüne tren bile var havalimanının içinden geçiyor aydına ne gerek var değil mi hadi bakalım havacılığın gelişmesini istemeyen klavye şövalyeleri döktürün
  • Soylemekle-demekle-istemekle havaalani mi acilirmis? Birazcik rasyonel olun lutfen.
  • Atça'ya havalimanı yapılsın istiyoruz. Hatta Paris'in yerli versiyonunda da Charles De Gaul ve Orly gibi 2 meydan bulunmalıdır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Adalet ve Kalkınma Partisi Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, ve Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda makamında ziyaret etti.

Göreve geldiği 2013 yılı Mayıs ayından bu yana Aydın'ın tüm sosyo ekonomik konularında Aydın için her türlü çabayı göstermeyi kendine birinci hedef belirleyen AYTO'nun yeni Yönetimi Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunu Aydın'ın milli meselesi ilan etmişti.

AYTO İSTEKLERİNDE ISRARCI...

Bu süreç içerisinde baskı grubu rolünün gerekliliğini fazlasıyla yerine getiren AYTO Yönetimi, Çıldır Havaalanı ile ilgili ısrarını tüm bürokratik mekanizmalarda ve her platformda dile getirdi. Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile gerçekleştirilen 1. Aydın Ekonomi Zirvesinde ve Ocak 2015 tarihinde TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un konuk olduğu panelde konuşan AYTO Başkanı Hakan Ülken "Denizli - Aydın ortak havaalanı adı altında bir havaalanı istemiyoruz. Iğdırlı çocukların havaalanı ve uçak görme hakkı kadar Aydınlı çocukların da hakkı var.Biz öncelikle Çıldır Havaalanı’nın faaliyete geçmesini istiyoruz."demişti.

Seçimler öncesinde yayınladığı AYTO İSTİYOR bildirisinde ilk madde olarak Aydın'a havaalanı gerekliliğini belirleyen AYTO,ilgili tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda her türlü fizibilite çalışması, raporlama ve araştırmalarını sürdürdü.

Aydın'a gelişini Çıldır Havaalanı üzerinden gerçekleştiren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Eylül 2015'te verdiği demeçte "Aydın’a havaalanı şart, 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip büyükşehir statüsündeki Aydın’da havaalanı olmaması büyük bir eksiklik. Ticaret, sanayi, turizm, tarım, enerji ve eğitim kenti olan Aydınımızda tüm bu alanlarda gelişme sağlanabilmesi için Çıldır Havaalanı’nın en kısa sürede yolcu taşımacılığına açılması gerektiğini düşünüyorum” demişti.

Gerçekleşen tüm fizibilite çalışmaları sonrası Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Avrupa Havacılık Derneği Başkanı Temel Kotil ile Eylül 2015'te Ankara'da görüştü. Aydın'daki Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Ülken, Kotil ile fikir alışverişinde bulundu. Ülke kalkınması adına görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Kotil,"Çıldır Havaalanı’nın pist pozisyonu uygun olduğu anda biz THY olarak hazırız. En kısa sürede tekrar biraraya gelip konunun birlikte takipçisi olalım." demişti.

ÇILDIR HAVAALANINDA SONA YAKLAŞILDI...

18.Eylül.2015 Cuma günü AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Başkan Yardımcısı Coşkun Cerit Aydın Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması için Türk özel sektörünün gelmiş geçmiş en büyük lideri TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydınlı yüreği ile Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın ve Aydınlı dostu, aynı zamanda uzun yıllar TOBB Başkanlık Danışmanlığı yapmış Niğde Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Feridun Bilgin'le Bakanlık makamında görüştüler. Sayın Bakan'a Çıldır Havaalanı'nın pist durumu, tüm fizibilite çalışmalarının ve taleplerin aktarıldığı görüşme oldukça verimli geçti.

BAKAN BİLGİN : AYDIN HAVAALANINI KALDIRIR..

Çıldır Havaalanın yolcu taşımacılığına açılması konusunda gerekli bilgileri ve talebi alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin " AYTO Başkanı Sayın Ülken'in ve TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu'nun konuyla ilgili demeçlerini uzun süredir yakından takip ediyorum. Aydın'ın havaalanı konusunda ısrarcı olması doğaldır. Aydınımız havaalanını kaldırır. Sayın Başbakanımızın da hassasiyet gösterdiği Çıldır Havaalanı konusunda bayram sonrası gerekli raporlama ve fizibilite çalışmaları yapılacaktır. İlgili birimlere talimatımı veriyorum." dedi.

HİSARCIKLIOĞLU : YİNELİYORUM… AYDIN'A HAVAALANI ŞART...

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu yapılan görüşmede " Aydın'a havaalanı şart ve Aydın için bu konunun takipçisi olacağız demiştim.Bugün Aydın için buradayız. İnşallah Aydınımıza havaalanı kazandırılacaktır." dedi.

ÖZ: BAŞBAKANIMIZ AYDIN'A HAVAALANI SÖZÜNÜ VERMİŞTİ...

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz "Konu Aydın ve Aydının menfaati olunca elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız. Burada bulunan herkes gibi ben de Aydınımız için her türlü çabaya ve fedakarlığa hazırım. 07.Haziran seçimleri öncesinde Sayın Başbakanımız Davutoğlu Aydınımıza havaalanı sözünü vermişti. Bizler Sayın Başbakanımızın verdiği sözü düstur edinerek Aydınımızın kalkınması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz." dedi.

ÜLKEN : HAVAALANI AYDINIMIZIN MİLLİ MESELESİDİR...

Göreve geldiği günden bu güne Aydın'a havaalanı konusunda ısrarcı olan AYTO Başkanı Ülken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Feridun Bilgin ile yapılan görüşmede " Öncelikle Aydınımızın talebine kendi şahsi talebiymiş gibi sahip çıkan, yanımızda olan ve her daim arkamızda dimdik duran TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyorum. Ayrıca Aydın Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Öz'e, Niğde Milletvekilimiz Sayın Erdoğan Özegen'e ve yoğun siyasi gündem içersinde bizleri kabul etme nezaketinde bulunan Sayın Bakanımız Feridun Bilgin'e İlim, Odam ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Havaalanı özlemimizin sonlanacağı yönündeki ümitlerimde bugün itibariyle çok büyük bir artış vardır. Sayın Bakanımız gerekli raporlama çalışmalarıyla ilgili süreci başlatmıştır. Netice itibariyle son karar mercii hükümetimizdir. Sayın Başbakanımızın Aydın'a havaalanıyla ilgili söz verdiğini Sayın Milletvekilimiz Abdurrahman Öz ifade etmiştir. Çıldır havaalanından bir yolcu uçağının kalkışı esnasında o uçağın camından Trallesimize yukarıdan bakmak hayalimizin en kısa zamanda gerçeğe dönüşeceğine inancım tamdır." dedi.

Aydın'da Havaalanı ısrarı sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Denizli Çardaka günde 4 Ucak iniyor naaberrr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denizli ~ 8 yıl önce
6 uçak
Oldu ne oldu ~ 9 yıl önce
Denizli çardak, uşak meydanı var da ne oldu boşu boşuna haftada 10 uçak inmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 9 yıl önce
Orgi bile yapıldıktan sonra buralara daha çok lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nazilli - Nazilli ~ 9 yıl önce
Nazilli'ye de Havaalani istiyoruz gari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydınlı ~ 9 yıl önce
2 durum var bana göre. 1.kuşadası ve didim turizm yolcuları için ,sabah akşam istanbul ankara uçuşları için çok faydalı olacaktır. 2.bunun yerine denizli izmir hızlı treni yapılırsa belki daha az maliyetli olur.bu da çok güzel olur.aydın izmir adnan mend havalimanı treni 2 saat sürüyor,bilet numarası yok dolmuş gibi,çogu zaman yer yok,tren leş gibi kokuyor,alaturka tuvalet pislik içinde,tatil günlerinde nefes alacak alan kalmıyor,kavgalar gürültüler yer kapmaya çalışanlar vs... binmek zorunda kalıyorum. aydın izmir arası havaş var ama kış aylarında kaldırılacakmış.mart ekim arası kullanılabiliyor. tren 8tl,havaş 25 tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
131.65 ~ 9 yıl önce
Bence Fethiye'yede şart havalimanı. Aydın isterse bizde isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 9 yıl önce
Dibinizde Dalaman dururken cok beklersin. Muğla'nın 2 havalimanı varda Aydın'ın başı kelmi? Birde kalkmış Fethiye'ye istiyorsun.. Daha cok beklersiniz :)
ver sözü ~ 9 yıl önce
her ile değil her mahalleye havaalanı istiyoruz , bizim mahalledeki çocukların neyi eksik. "Hepsinin tek derdi kapılarının önünde üçağı görmek"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
evet evet izmir havalimanı 80 km denizlide var izmirde var 1 saate adnan menderes, üstüne tren bile var havalimanının içinden geçiyor aydına ne gerek var değil mi hadi bakalım havacılığın gelişmesini istemeyen klavye şövalyeleri döktürün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-87 ~ 9 yıl önce
haklısın klavye şövalyeleri olarak bizler Çıldır 'a da yapılsın Kuyucakta da olsun Didimde olur. Aydın Merkezden İzmir 45 dk . Kuyucak'tan 2 saat . Didim 'den 1 saat 45 dk . Hakikaten uzak. Yapalım bencede..... Tren gerçekten uzun sürüyor vede hantal.... Yakışır Çıldır'a A380 ....
M. ~ 9 yıl önce
Soylemekle-demekle-istemekle havaalani mi acilirmis? Birazcik rasyonel olun lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATÇA ~ 9 yıl önce
Atça'ya havalimanı yapılsın istiyoruz. Hatta Paris'in yerli versiyonunda da Charles De Gaul ve Orly gibi 2 meydan bulunmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000