03 Eylül 2015, Perşembe 08:10:12

'Aydın'a havalimanı şart'

Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya’nın cenazesine katılmak üzere Aydın’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aydın ekonomisi ve havaalanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
  • Ne saçmalık ya . Adnan Menderes varken hakikaten saçmalık olur . 45 dk yola laf ediliyorsa ayıp . Ist ne yapsın ? Her ilçeye havalimanı o zaman .....
  • ABD de 15.000 den fazla havaalanı var. Bizde 55, askeri vs. bütün toplam taş çatlasa 100 olur. Selçuk havaalanı uzatılıp yolcu uçaklarına açılabilir. Kuşadası sakinleri ve Turizm açısından iyi olur.
  • Ankara İzmir arası YHT çalışması var, Aydından geçer mi bilmiyorum, aslında Ankara İzmir karayolu Uşak tan gidiyor, YHT Denizli ve Aydın dan geçip İzmir'e gitse iyi olur ilerde Antalya bağlantısı da yapılır.
  • Selçuk havaalanı yolcu uçaklarına açılsın hem de Kuşadasına faydası olur.
  • Ne Kadar sacmalik ya .... yakinda Izmir var neyinize yetmiyor? Gördügüm en bencil ülkelerden birtanesi heryerde havalimani .....
  • TOBB üyeleri ve Rıfat Hisarcıklıoğlu kendi bütçelerinden gerekli maddi yardımı yapacaktır, haydi pamuk eller cebe :)
  • Kadıköy'e de havalimanı istiyoruz, o da 1,5 saat civarı sürüyor saw'a giderken. E9 ve E11 cok uzun sürüyor. Kadıköy'ün nüfusu da 600bini aşıyor. Hatta Haydarpaşa'nın önüne bir deniz doldurma projesiyle havalimani güzel olmaz mıydı efenim. =P hehehehehe
  • aydından adb 45 dk. yapılırsa çok gereksiz bir yatırım olur. bu adamların adb ye hızlı tren yapmaları hiç mi akıllarına gelmez.
  • O zaman pisti ve terminali buyutup ucuslara acilsin diyelim cildir havaalaninin
  • 1.400 m. pistin 2.000 m.ye çekilmesi lazım.....Efes de öyle,1.700 m.den 2.000 m.ye uzatılsın.Koyun A.Jet'in Embraer'ini ESB ve SAW gitgel yapsın.

Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya’nın cenazesine katılmak üzere Aydın’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aydın ekonomisi ve havaalanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Aydın’da yıllardır özlemi çekilen ve şu an uçuş okulu olarak faaliyet gösteren Çıldır Havaalanı’na uçak ile iniş yaparak intikal eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Aydın’a havaalanı şart, 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip büyükşehir statüsündeki Aydın’da havaalanı olmaması büyük bir eksiklik. Ticaret, sanayi, turizm, tarım, enerji ve eğitim kenti olan Aydınımızda tüm bu alanlarda gelişme sağlanabilmesi için Çıldır Havaalanı’nın en kısa sürede yolcu taşımacılığına açılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Çıldır Havaalanı yetkililerinden teknik bilgiler alan Hisarcıklıoğlu, “Zaten neredeyse hazır bir havaalanı mevcut” diye konuştu.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken arasında havaalanı konusu konuşulurken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu AYTO Başkanı Ülken’e “En kısa sürede birlikte Ulaştırma Bakanına ziyarete gidelim.” dedi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Sanayi Odası Başkanı (AYSO) M. Yunus Şahin ile son dönemde Aydın ihracatındaki düşüş, Aydın’ın potansiyelleri ve sosyo ekonomik gelişmişlikleri ile ilgili konuştukları ortamda Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise “Devlet olarak yatırımcının her şekilde arkasındayız.” dedi.

AYTO Başkanı Ülken, “Hepimizi derinden üzen Reşat Başkanın cenazesi nedeniyle Aydınımıza gelerek acımızı hafifleten TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Dilimizde tüy bitmesine sebep ve dilimize pelesenk olan Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması konusundaki söylemlerimiz, baskılarımız ve takiplerimiz hız kesmeden devam edecektir. Bu konuda TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun da bize vermiş olduğu destekten dolayı Odam ve ilim adına ziyadesiyle memnunum. Ülkedeki siyasi belirsizlik biter bitmez Sayın Başkanımla Ulaştırma Bakanımızı ve tüm siyasi erk nezdinde gerekli çabayı sarf edeceğiz.” dedi.

AYTO, 11 Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile gerçekleştirilen 1. Aydın Ekonomi zirvesinde AYTO İSTİYOR demişti. Yapılan zirvede Aydın’ın ticari gelişimine yönelik beklentiler arasında Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması gerektiği yer almıştı.

'Aydın'a havalimanı şart'

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Aydın ~ 9 yıl önce
Ne saçmalık ya . Adnan Menderes varken hakikaten saçmalık olur . 45 dk yola laf ediliyorsa ayıp . Ist ne yapsın ? Her ilçeye havalimanı o zaman .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Monopole ~ 9 yıl önce
2002 yılında ilk uçuş başladığında İST varken SAW'a ne gerek var,iş yapmaz diyenleri hatırladın şimdi.
Bunu diyen arkadas ~ 9 yıl önce
Kac 45 dakka haberin var mi ? Didime 2-3 saatten once gidemiyoruz. Bilip bilmeden konusmayin.
Mustafa Özel ~ 9 yıl önce
ABD de 15.000 den fazla havaalanı var. Bizde 55, askeri vs. bütün toplam taş çatlasa 100 olur. Selçuk havaalanı uzatılıp yolcu uçaklarına açılabilir. Kuşadası sakinleri ve Turizm açısından iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Özel ~ 9 yıl önce
Ankara İzmir arası YHT çalışması var, Aydından geçer mi bilmiyorum, aslında Ankara İzmir karayolu Uşak tan gidiyor, YHT Denizli ve Aydın dan geçip İzmir'e gitse iyi olur ilerde Antalya bağlantısı da yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Özel ~ 9 yıl önce
Selçuk havaalanı yolcu uçaklarına açılsın hem de Kuşadasına faydası olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XY ~ 9 yıl önce
Ne Kadar sacmalik ya .... yakinda Izmir var neyinize yetmiyor? Gördügüm en bencil ülkelerden birtanesi heryerde havalimani .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
bencillik ile ne alakası var. Artık insanlar hızlı tüketiyor hızlı yaşıyor. Hayat hızlı akıyor. Zaman =PARA Her il de havalimanı olması insanımız için bir gelişimdir.
yapılsın tabi ~ 9 yıl önce
TOBB üyeleri ve Rıfat Hisarcıklıoğlu kendi bütçelerinden gerekli maddi yardımı yapacaktır, haydi pamuk eller cebe :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaaa ~ 9 yıl önce
Kadıköy'e de havalimanı istiyoruz, o da 1,5 saat civarı sürüyor saw'a giderken. E9 ve E11 cok uzun sürüyor. Kadıköy'ün nüfusu da 600bini aşıyor. Hatta Haydarpaşa'nın önüne bir deniz doldurma projesiyle havalimani güzel olmaz mıydı efenim. =P hehehehehe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ~ 9 yıl önce
aydından adb 45 dk. yapılırsa çok gereksiz bir yatırım olur. bu adamların adb ye hızlı tren yapmaları hiç mi akıllarına gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
hiç aydın-izmir trenine bindin mi arkadaşım??? bilmeden konuşma. Ayrıca 45 dakika dediğin yol sabah 7 uçağıyla iş için yola çıkan birinin 4-4bçkta aydından yola çıkması demek. Klavyeden hayat çok güzel gelsenize...
7-77 ~ 9 yıl önce
Aydın için harika olur açılması kesinlikle gerekli bir havalimanı
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
O zaman pisti ve terminali buyutup ucuslara acilsin diyelim cildir havaalaninin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYDİ,HAYDİ ~ 9 yıl önce
1.400 m. pistin 2.000 m.ye çekilmesi lazım.....Efes de öyle,1.700 m.den 2.000 m.ye uzatılsın.Koyun A.Jet'in Embraer'ini ESB ve SAW gitgel yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000