17 Haziran 2009, Çarşamba 08:00:38

AYDIN KIZILTAN YARGILANACAK

30 Kasım 2007'de Isparta'da 57 can alan uçak kazasıyla ilgili aralarında World Focus yöneticilerinin de olduğu 10 kişiye kamu davası açıldı.
  • adam sanki uçağın içinde.co-pilotun sol taraf yerine sağ tarafta bir nokta üretmiş olduğunu söylüyor.Hatalara bak(GERÇEKTEN SÖYLEDİKLERİN DOĞRUYSA)sol taraf yerine sağa dönme,pisti görmeden gördüm diyerek yaklaşmaya çalışma artı GPWS in bozuk olduğunu algılayamama.Arkadaşım sen nerenden konuşuyorsun bende onu anlayamadım.Sen hala nokta üretmekle meşgul ol.Uçak istanbula indiğinde gelen ekip GPWS le ilgili bir arıza bildirmişmi,bildirdiyse uçan ekip arızalaı uçağı niçin almış.Eğer GPWS aerızalanmışsa bu uçuşta arızalanmış olamazmı.Konuşmasını bilmeyen insanların ağızlarını bozduğu gibi sende ağzını bozmuşsun.Bu kazada hayatını kaybeden 57 can a da allahtan rahmet diliyorum.İnşallah gerçekler ortaya çıkar.Suçlular da gereken cezayı alırlar.
  • World Focus ların yargılanması tamam da, neden atlasjet yargılanmıyor? Buradan savcılara suç duyursunda bulunuyorum. O şirketi wet lease olarak sistemine dahil eden atlasjet yönetimi de yargılanmalı. Nedeni hem JAR-OPS wet lease kurallarında hem de ISO 9001 şartlarında apaçık suçlu olanların Atlasjet yöneticileri olduğu hakkında deliller var. tarifeli operasyona uymayan focus uçağı ne yapılırsa yapılsın emniyetli uçamazdı.
  • AYRICA THY DA TÜRKİYEDEKİ UÇAK FİRMALARINA BAKIM ANLAŞMALARI YAPIYORLAR. KAĞIT ÜZERİNDE İŞLEM TAMAM ...2 VEYA 3 TANEDE LİSANSLI ESKİ ADAM ALIP YANLARINADA 10 TANE YENİ GENÇ KARDEŞ ALIP İŞE DEVAM EDİYORLAR..BAKIMANLAŞMASI YAPANLAR ORTADA SADECE İMZA İÇİN VARLAR ..İŞLEM TAMAM ARKADAŞLAR GELİR İMZA ATARLAR .. ŞİMDİ SİZ TEKNİSYENLERE SORUYORUM BU İMZANIZ BU KADARMI UCUZ ARKADAŞLAR..
  • TOPLAMA TEKNİSYEN VEDE PİLOT VEDE PERSONEL İLE HİÇ BİR UYUM EKİP ANLAYIŞI OLMADAN ÇALIŞAN ŞİRKETLERE DERS OLACAK BU DAVA NIN SEYRİ YİNE 2 VEYA 3 KİŞİNİN SIRTINA YÜKLENECEK. ...PEKİ ASIL OLAN LAR NEREDE ONLAR ŞUANDA HEPSİ ÇALIŞMAKTADIR. EĞER SHGM DOĞRU ÇALIŞMIŞ OLSA ŞİMDİ ÖZEL SEKTÖRDEKİ ŞİRKETLERİ YETİŞMİŞ PERSONEL EKSİKLİĞİNDEN CEZA VEYA KAPATMA KARARI ALMASI LAZIMDIR. DEVAMINI YAZACAĞIM...
  • ne bilim adamı ne kompo teorisi be kardeşim.. pes yanii.. co-pilot sol taraf yerine sağ tarafta bir nokta üretmiş ( sen şimdi nokta üretmenin de ne olduğunu bilmezsin !!) tam ters istikamete dönmüşler ve pisti gördüm diye görerek yaklaşmaya çalışmalar .. GPWS in bozuk olduğunu bilmeden dağlık alanda alçalmışlar ve sonuç 57 can..sen de konuşuyorum diye başka yerinden konuşup orayı ağzın zannetme
  • Kardeşim ağzı olan konuşuyor.Bu uçak seferden gelmiş gerekli kontrolleri yapılmış, kaptan uçağı sorunsuz aldığına dair imzayı atıp uçağı teslim almış.Uçak alçalmaya kadar sorunsuz uçmuş alçalmada normal güzergahından değil de ters yönden inmeye çalışmış.Asıl araştırılması gereken konu bu.Neden normal yönden alçalma değil.Orada bulunan rahmetli bilim adamlarımızın bu uçağın düşmesiyle veya düşürülmesiyle bir bağlantısı varmı.Bunların araştırılması gerekirken konu başka yönlere çekilmeye çalışılıyor.Uçakta ta uçağı düşürecek boyutta bir teknik arıza olsa rahmetli teknisyen arkadaşımız bu uçağı sefere verir de kendi de binermiydi o uçağa.biraz düşünelim lütfen.
  • Oydu şuydu buydu..falandı filandı demeye hiç gerek yok.. Herkes olayın nasıl olduğunu ,bile bile ladesle hata yapan pilot kadar bu kazanın alt yapısını hazırlamış olan TÜM yöneticilerin de hatası olduğunu hepimiz biliyoruz.. Şimdi kalkıp da yok kiralayınca iş Atlastan çıkarmış filan demenin mantığı yok. .Lufthansa dan bilet alsan karşına Afganistan havayoları çıksa ozaman bu da aynı mantık. Öpe öpe binersin başına birşey gelirse de Afgan air den hesap sorarken Lufthansa masum mu olur yani. !!! Hadi canım sende !!!! Minare çoktan çalınmış da çuvala sığmıyor ama herşeyden önce VİCDAN a sığmıyor ..Uçağım yoktu bende kiraladım demek bu kadar ucuz ve basit olmamalı ve dilerim savcılar da bunun farkındalardır
  • En başta SHGM (YETKİ VE SORUMLULUKLARINI KULLANIRKEN OTORİTEDEN YOKSUN KALDIKLARI ,YADA YETKİ VE SORUMLULUKLARINI KULLANIRKEN ACİZ KALDIKLARI İÇİN?) ,ardından WORLDFOCUS(İNSANLARIN CANINI PARA KAZANMAK UĞRINA TEHLİKEYE ATTIKLARI İÇİN?) ve ATLAS JET(PARA KAZANMAK ADINA BİLE BİLE WORLD FOCUS U KİRALADAIKLARI İÇİN)...BU KAZADA ÖLENLERİN RUHLARI ANCAK ADALET YERİNİ BULDUĞUNDA ŞAD OLACAKTIR VE TÜRK SİVİL HAVACILIĞIDA DERSİNİ FAZLASIYLA ALACAKTIR.
  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu davanın neresinde?
  • Konunun yargıya intikal ettiğininden hareketle, adil mahkeme amacıyla, yorumcuların konuyu mahkemeye bırakmaları gerektiğini hatırlatırım. Özellikle havacılık kuralları, yetki ve sorumluluklar bilgisi olmayan arkadaşların yorumları sadece abesle iştigale yarıyor. Azıcık kalite hakkında birşeyler duyup, denetleme hakkında yorum gönderen arkadaşım, o iş senin zannettiğin gibi değil. Mesela SHGM'lüğünün onayladığı belgeleri soruyorsun, var mı diye. Belge varsa, geçerli kabul ediyorsun, yorumlamıyorsun. Yıllarca THY hizmet verip biriktirmiş olduğu tüm tecrübeyle özel şirketlerde (Bu arada TK'nın da bir özel şirkettir) hizmete devam eden değerli kaptanlara söz söyleyenlerin kendilerine bile saygı duyamayacağını düşünüyorum. AYIPTIR.

Bir buçuk yılı aşkın süredir dosya üzerinde çalışan Keçiborlu Başsavcılığı, sorumlular hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açtı. Davanın ilk duruşması, 28 Temmuz’da yapılacak. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, Atlasjet’in uçağı kiraladığı World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, Eğitim Müdürü Faruk Çağımnı, Teknik Başkan İsmail Taşdelen, pilot ve teknik personelden Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fikri Zafer Dinçer, Şahin Tufan, Reşat Atalay, Fevzi Yavuz ve Necati Küçük ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan yargılanacak.

AYDIN KIZILTAN YARGILANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
adam sanki uçağın içinde.co-pilotun sol taraf yerine sağ tarafta bir nokta üretmiş olduğunu söylüyor.Hatalara bak(GERÇEKTEN SÖYLEDİKLERİN DOĞRUYSA)sol taraf yerine sağa dönme,pisti görmeden gördüm diyerek yaklaşmaya çalışma artı GPWS in bozuk olduğunu algılayamama.Arkadaşım sen nerenden konuşuyorsun bende onu anlayamadım.Sen hala nokta üretmekle meşgul ol.Uçak istanbula indiğinde gelen ekip GPWS le ilgili bir arıza bildirmişmi,bildirdiyse uçan ekip arızalaı uçağı niçin almış.Eğer GPWS aerızalanmışsa bu uçuşta arızalanmış olamazmı.Konuşmasını bilmeyen insanların ağızlarını bozduğu gibi sende ağzını bozmuşsun.Bu kazada hayatını kaybeden 57 can a da allahtan rahmet diliyorum.İnşallah gerçekler ortaya çıkar.Suçlular da gereken cezayı alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
World Focus ların yargılanması tamam da, neden atlasjet yargılanmıyor? Buradan savcılara suç duyursunda bulunuyorum. O şirketi wet lease olarak sistemine dahil eden atlasjet yönetimi de yargılanmalı. Nedeni hem JAR-OPS wet lease kurallarında hem de ISO 9001 şartlarında apaçık suçlu olanların Atlasjet yöneticileri olduğu hakkında deliller var. tarifeli operasyona uymayan focus uçağı ne yapılırsa yapılsın emniyetli uçamazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AYRICA THY DA TÜRKİYEDEKİ UÇAK FİRMALARINA BAKIM ANLAŞMALARI YAPIYORLAR. KAĞIT ÜZERİNDE İŞLEM TAMAM ...2 VEYA 3 TANEDE LİSANSLI ESKİ ADAM ALIP YANLARINADA 10 TANE YENİ GENÇ KARDEŞ ALIP İŞE DEVAM EDİYORLAR..BAKIMANLAŞMASI YAPANLAR ORTADA SADECE İMZA İÇİN VARLAR ..İŞLEM TAMAM ARKADAŞLAR GELİR İMZA ATARLAR .. ŞİMDİ SİZ TEKNİSYENLERE SORUYORUM BU İMZANIZ BU KADARMI UCUZ ARKADAŞLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TOPLAMA TEKNİSYEN VEDE PİLOT VEDE PERSONEL İLE HİÇ BİR UYUM EKİP ANLAYIŞI OLMADAN ÇALIŞAN ŞİRKETLERE DERS OLACAK BU DAVA NIN SEYRİ YİNE 2 VEYA 3 KİŞİNİN SIRTINA YÜKLENECEK. ...PEKİ ASIL OLAN LAR NEREDE ONLAR ŞUANDA HEPSİ ÇALIŞMAKTADIR. EĞER SHGM DOĞRU ÇALIŞMIŞ OLSA ŞİMDİ ÖZEL SEKTÖRDEKİ ŞİRKETLERİ YETİŞMİŞ PERSONEL EKSİKLİĞİNDEN CEZA VEYA KAPATMA KARARI ALMASI LAZIMDIR. DEVAMINI YAZACAĞIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne bilim adamı ne kompo teorisi be kardeşim.. pes yanii.. co-pilot sol taraf yerine sağ tarafta bir nokta üretmiş ( sen şimdi nokta üretmenin de ne olduğunu bilmezsin !!) tam ters istikamete dönmüşler ve pisti gördüm diye görerek yaklaşmaya çalışmalar .. GPWS in bozuk olduğunu bilmeden dağlık alanda alçalmışlar ve sonuç 57 can..sen de konuşuyorum diye başka yerinden konuşup orayı ağzın zannetme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kardeşim ağzı olan konuşuyor.Bu uçak seferden gelmiş gerekli kontrolleri yapılmış, kaptan uçağı sorunsuz aldığına dair imzayı atıp uçağı teslim almış.Uçak alçalmaya kadar sorunsuz uçmuş alçalmada normal güzergahından değil de ters yönden inmeye çalışmış.Asıl araştırılması gereken konu bu.Neden normal yönden alçalma değil.Orada bulunan rahmetli bilim adamlarımızın bu uçağın düşmesiyle veya düşürülmesiyle bir bağlantısı varmı.Bunların araştırılması gerekirken konu başka yönlere çekilmeye çalışılıyor.Uçakta ta uçağı düşürecek boyutta bir teknik arıza olsa rahmetli teknisyen arkadaşımız bu uçağı sefere verir de kendi de binermiydi o uçağa.biraz düşünelim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Oydu şuydu buydu..falandı filandı demeye hiç gerek yok.. Herkes olayın nasıl olduğunu ,bile bile ladesle hata yapan pilot kadar bu kazanın alt yapısını hazırlamış olan TÜM yöneticilerin de hatası olduğunu hepimiz biliyoruz.. Şimdi kalkıp da yok kiralayınca iş Atlastan çıkarmış filan demenin mantığı yok. .Lufthansa dan bilet alsan karşına Afganistan havayoları çıksa ozaman bu da aynı mantık. Öpe öpe binersin başına birşey gelirse de Afgan air den hesap sorarken Lufthansa masum mu olur yani. !!! Hadi canım sende !!!! Minare çoktan çalınmış da çuvala sığmıyor ama herşeyden önce VİCDAN a sığmıyor ..Uçağım yoktu bende kiraladım demek bu kadar ucuz ve basit olmamalı ve dilerim savcılar da bunun farkındalardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
En başta SHGM (YETKİ VE SORUMLULUKLARINI KULLANIRKEN OTORİTEDEN YOKSUN KALDIKLARI ,YADA YETKİ VE SORUMLULUKLARINI KULLANIRKEN ACİZ KALDIKLARI İÇİN?) ,ardından WORLDFOCUS(İNSANLARIN CANINI PARA KAZANMAK UĞRINA TEHLİKEYE ATTIKLARI İÇİN?) ve ATLAS JET(PARA KAZANMAK ADINA BİLE BİLE WORLD FOCUS U KİRALADAIKLARI İÇİN)...BU KAZADA ÖLENLERİN RUHLARI ANCAK ADALET YERİNİ BULDUĞUNDA ŞAD OLACAKTIR VE TÜRK SİVİL HAVACILIĞIDA DERSİNİ FAZLASIYLA ALACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu davanın neresinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Konunun yargıya intikal ettiğininden hareketle, adil mahkeme amacıyla, yorumcuların konuyu mahkemeye bırakmaları gerektiğini hatırlatırım. Özellikle havacılık kuralları, yetki ve sorumluluklar bilgisi olmayan arkadaşların yorumları sadece abesle iştigale yarıyor. Azıcık kalite hakkında birşeyler duyup, denetleme hakkında yorum gönderen arkadaşım, o iş senin zannettiğin gibi değil. Mesela SHGM'lüğünün onayladığı belgeleri soruyorsun, var mı diye. Belge varsa, geçerli kabul ediyorsun, yorumlamıyorsun. Yıllarca THY hizmet verip biriktirmiş olduğu tüm tecrübeyle özel şirketlerde (Bu arada TK'nın da bir özel şirkettir) hizmete devam eden değerli kaptanlara söz söyleyenlerin kendilerine bile saygı duyamayacağını düşünüyorum. AYIPTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000