22 Nisan 2011, Cuma 15:53:30

AW'DEN TAŞ: TÜRKİYE ESKİ MODEL HELİKOPTERİ SEÇTİ

İtalyan AgustaWestland, Türk Genel Maksat Helikopter İhalesini ABD'li Sikorsky'nin kazanması ile ilgili açıklama yaptı
  • savunma işinde ne avrupanın ne de amerikanın ipiyle kuyuya inilmez bunlarada zerre guven olmaz.ikisi de aynıdır.tek yol milli savunma endüstrisindedir.burada onemli olan teknoloji transferi var mı yok mu ,varsa ne kadar var.gerisi yalan.
  • Arkadaşlar şunu gözardı etmeyin lütfen.3 gün önce PKK'nın 5 tane üst düzey yöneticisi Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı ilan edilip listelere alındı.Hemen arkasından kaç aydır tamamlanamayan Helikopter ihalesi USA lehine sonuçlandı.Bu iş hep böyle al gülüm ver gülüm.Şimdi siz boşverin eskisini yenisini.Hikaye bunlar.
  • AB ye alın karşılığında sizin ürünleriniz de belki tercih ederiz. Türkiye yi kapıda bekletirken pek üzülmüyorsunuz...
  • AMERİKANLARLA STRATEJİK ORTAKLIK PROJELERİ SADECE BU KONUYLA İLGİLİ DEĞİL, BİRÇOK KONUYU KAPSAMAKTADIR. YAKLAŞIK (ELLİ) YILDAN BERİ ÇOK GÜÇLÜ BİR ORTAKLIK YÜRÜTÜLMEKTEDİR. PRATT&WHİTNEY-THY TEKNİK, PRATt&WHİTNEY- ALP HAVACILIK, PRATT&WHİTNEY- KALE HAVACILIK, GENERAL ELEKTRİC- TAİ VE TEİ ORTAKLIKLARI SADECE HAVACILIK VE SAVUNMA ALANLARINDA ÖRNEK OLARAK GÖSTEREBİLİRİZ. DAHA BİRÇOK KONULARDA AMERİKA EN ÖNEMLİ MÜTTEFİKİMZDİR VE ÖYLE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. . SONUÇ OLARAK: AVRUPALILARA GÜVENECEĞİMİZE AMERİKAYA GÜVENİP YOLA ÇIKMAMIZ DAHA UYGUN BİR TERCİHTİR. JSF NİN YAZILIMLARI İÇİN, BU İHALE AMERİKAYA VERİLMİŞ OLABİLİR VE DOĞRU BİR STRATEJİDİR
  • doğuda iş gördüler diyen arkadaş. orada kullananlardan mısın? aşağıdan seyredenlerden mi? gel bir de kullanana sor bakalım, gene işkembeden sallamayalım!
  • Modernize edilmiş yeni avionikler ile donatılmış bir black hawk olmasında bir sakınca göremiyorum. 1980 model muadili skorsky'i ithal edersen elbette olmaz, ancak böyle bir durum yok. İhalenin AgustaWestland aleyhine sonuçlanma sebebini de irdelemek lazım.
  • mesela uçak denilince akla boeing gelir,,spor ayakkabı denilince adidas nike vs...kahve denilince aklımıza nescafe gelir..helikopter denilince de sikorsky...ben helikopter uzmanı değilim ama helikopter denilince ilk aklıma bu marka geliyor.aynı zamanda da helikopterin mucididir diye biliyorum..işin siyasi yönü ayrı..
  • amerikanın kazığını yemeye alışmışız hiç vazgeçermiyiz...
  • Black hawk kendini kanıtlamış bir helikopter. yerini mevcut helikopterler tutamaz.Doğuda çok iş gördüler.Kouger lar bir işe yaramadı denebilir
  • @1 Doğru söylemiş bize laf düşmemiş. :D

İşte İtalyan devinden yapılan o açıklama:

"AgustaWestland, Türkiye’nin “Genel Maksat Helikopter Programı” (TUHP) için ABD’nin Sikorsky şirketini seçme kararını üzüntüyle karşılamıştır.
“Genel Maksat Helikopter Programı” (TUHP) başlangıcından itibaren bu kategorideki tek uygun model olduğu kanısıyla bir Black Hawk edinme projesi olarak düşünülmüştür. Ancak bu yaklaşımın yerine AgustaWestland Türkiye’ye yeni nesil helikopter olan AW149’un Türk Endüstrisi ile birlikte geliştirilmesini, üretilmesini yurt içi ve uluslararası pazarlarda satılmasını kapsayan ‘’ürün ortaklığı’’ modelini teklif etmiştir.

Türk şirketleriyle beraber eşi benzeri görülmemiş ve üstün teknolojik işbirliği düzeyini temel alan AgustaWestland teklifi, Türk sanayii ‘ne önemli know-how ve teknoloji aktarımı , tasarım ve imalat özerkliği, bunlarla birlikte dünya pazarı potansiyeline ve fırsatlarına erişme imkânı tanımaktaydı.

AgustaWestland Başkan Yardımcısı ve Avrupa Başkanı Ugo Rossini, “Türkiye bu kararıyla T129 programı vasıtasıyla gerçekleşecek verimli işbirliğinden ve avantajlardan yararlanmak yerine eski nesil tasarım bir helikopter modelini tercih etmiştir. Bugün verilen kararla Türk havacılık ve uzay sanayii, yeni nesil bir helikopterin geliştirilmesine ortak olarak helikopter pazarında büyük bir oyuncuya dönüşmesini sağlayacak benzersiz bir fırsatı kaçırmış oldu,” dedi.

AgustaWestland şimdiden dünya çapında ilgi çeken AW149’u geliştirmeye devam etmekte kararlıdır. Önümüzdeki 35 sene süresinde aynı sınıftaki 8.000’i aşkın ömürlerini tamamlayan helikopterin değiştirilmesi beklendiği için önemli pazar fırsatları bulunmaktadır."
AW'DEN TAŞ: TÜRKİYE ESKİ MODEL HELİKOPTERİ SEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
savunma işinde ne avrupanın ne de amerikanın ipiyle kuyuya inilmez bunlarada zerre guven olmaz.ikisi de aynıdır.tek yol milli savunma endüstrisindedir.burada onemli olan teknoloji transferi var mı yok mu ,varsa ne kadar var.gerisi yalan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar şunu gözardı etmeyin lütfen.3 gün önce PKK'nın 5 tane üst düzey yöneticisi Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı ilan edilip listelere alındı.Hemen arkasından kaç aydır tamamlanamayan Helikopter ihalesi USA lehine sonuçlandı.Bu iş hep böyle al gülüm ver gülüm.Şimdi siz boşverin eskisini yenisini.Hikaye bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AB ye alın karşılığında sizin ürünleriniz de belki tercih ederiz. Türkiye yi kapıda bekletirken pek üzülmüyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AMERİKANLARLA STRATEJİK ORTAKLIK PROJELERİ SADECE BU KONUYLA İLGİLİ DEĞİL, BİRÇOK KONUYU KAPSAMAKTADIR. YAKLAŞIK (ELLİ) YILDAN BERİ ÇOK GÜÇLÜ BİR ORTAKLIK YÜRÜTÜLMEKTEDİR. PRATT&WHİTNEY-THY TEKNİK, PRATt&WHİTNEY- ALP HAVACILIK, PRATT&WHİTNEY- KALE HAVACILIK, GENERAL ELEKTRİC- TAİ VE TEİ ORTAKLIKLARI SADECE HAVACILIK VE SAVUNMA ALANLARINDA ÖRNEK OLARAK GÖSTEREBİLİRİZ. DAHA BİRÇOK KONULARDA AMERİKA EN ÖNEMLİ MÜTTEFİKİMZDİR VE ÖYLE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. . SONUÇ OLARAK: AVRUPALILARA GÜVENECEĞİMİZE AMERİKAYA GÜVENİP YOLA ÇIKMAMIZ DAHA UYGUN BİR TERCİHTİR. JSF NİN YAZILIMLARI İÇİN, BU İHALE AMERİKAYA VERİLMİŞ OLABİLİR VE DOĞRU BİR STRATEJİDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
doğuda iş gördüler diyen arkadaş. orada kullananlardan mısın? aşağıdan seyredenlerden mi? gel bir de kullanana sor bakalım, gene işkembeden sallamayalım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Modernize edilmiş yeni avionikler ile donatılmış bir black hawk olmasında bir sakınca göremiyorum. 1980 model muadili skorsky'i ithal edersen elbette olmaz, ancak böyle bir durum yok. İhalenin AgustaWestland aleyhine sonuçlanma sebebini de irdelemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mesela uçak denilince akla boeing gelir,,spor ayakkabı denilince adidas nike vs...kahve denilince aklımıza nescafe gelir..helikopter denilince de sikorsky...ben helikopter uzmanı değilim ama helikopter denilince ilk aklıma bu marka geliyor.aynı zamanda da helikopterin mucididir diye biliyorum..işin siyasi yönü ayrı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
amerikanın kazığını yemeye alışmışız hiç vazgeçermiyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Black hawk kendini kanıtlamış bir helikopter. yerini mevcut helikopterler tutamaz.Doğuda çok iş gördüler.Kouger lar bir işe yaramadı denebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
@1 Doğru söylemiş bize laf düşmemiş. :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000