06 Kasım 2013, Çarşamba 08:14:20

AVRUPA'YA VİZELER KALKIYOR MU?

Dünya Bankası'nın AB için hazırladığı Gümrük Birliği Raporu taslağında vizelerin kaldırılması için bir yol haritasının "derhal" hazırlanmasını istedi. Türkiye'den göç olmayacağını aksine Türkler'in turizmi olumlu etkileyeceğini belirtti.
  • Kediye köpeğe vizeyi kaldırırlar bize kaldırmazlar.
  • Türkler akın etmez ama 9 ile başlayan vatandaşlık numarası verilen ve oy kullanma hakkı dahil her türlü hakka - sınavsız direk üniversite eğitimi dahil-kazanan Suriyeli El Nusracılar ne yapar bilemem.
  • Din polisinin yeşertildiği, saçma sapan uygulamalarla kız-erkek erişkin insanların hayat tarzına karışan, dünyada eşi benzeri olmayan ve sadece geri kalmış ülkelerde görülen " muhafazakar demokrat " kafaya sahip bir başbakan ve iktidarının olduğu bir ülkenin vatandaşları Avrupa Birliğine girmeyi bırakın; komşu ülkelere bile gidemez.
  • Yıllardır Avrupaya gider gelirim.Daha pasaport kontrolünde sorgulanmadığımı hatırlamıyorum. Geçerli vize varken adamlar zorla alıyor. Kimse vizesiz Avrupa hayal etmesin bence.
  • Bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadardır !!!! Atıp tutuyorlar ya şöyle büyüdük böyle geliştik falan diye...Hani nerede??? Madem öyle neden AB,Amerika,Kanada gibi güçlü ülkelerle vizeyi kaldıramıyorsun? Neden ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa hepsini koruyan,kollayan ülkelerin vatandaşlarının ülkemize kimlikleri ile sömürge ülkesine girer gibi girmelerine izin veriyorsun???? Vizeyi kaldıramıyorsun anladık peki bunu neden yapmıyorsun?????
  • girelim tabi masmavi yemyeşil gözle eee şey yani toprakları var...aahhh ahhh... dünyaya 1 kere geleceğiz dostlar...1 daha yok yani yok...
  • Türkiye hiç bir zaman hıristiyan külübüne giremez ama baştakiler çok iyi derecede müslüman ya zor la sokucaklar AB ye bizi yapında görelim zamanında yavur derdiniz ne oldu şimdi 50 yıldır dalga geçerler bizimle koştur babam koştur olmaz başka oluşumlara kafa yorun boşuna uğraşmayın
  • Agzinla kus tutsan Turkiye'ye vize kalkmaz. Sacma sapan bir rapor taslagi. Zaten taslakmis gercek degil :)))

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; AB'nin Dünya Bankası'ndan istediği Gümrük Birliği Değerlendirmesi Raporu'nun taslağını ele geçirildi. Raporun vizelerle ilgili bölümünde "Avrupa Komisyonu Türkiye'nin önüne derhal vize serbestliğine yönelik bir yol haritası koymalıdır" denildi.

Vizelerin kaldırılması halinde Türkiye'den AB'ye yoğun göç olacağı tezinin artık geçerliliğini yitirdiği ifade edildi. Türkiye ve AB arasında vize serbestliğinin yönelik sürecin başladığı ama istihdam piyasasındaki değişim karşısında yavaş kaldığı anlatılan raporda, "Her yıl daha fazla Türk, Almanya'yı Türkiye'de iş bulmak için terk ediyor. Avrupalı profesyoneller giderek daha fazla Türkiye'de iş arıyor. Avrupa'da da Türk çalışına talep düşüyor" yorumu yapıldı.

Kısa süreli kalmayı öngören C tipi Schengen Vizesi için istenen 22 belge sayısının çok fazla olduğu vurgulanan raporda, Türkler'in C tipi Schengen için yıllık ortalama 100 milyon Euro harcadığı belirtildi. Raporda sadece 2010'da 625 bin Türk vatandaşının C tipi vize için ödeme yaptığı kaydedildi.

Türkiye'ye uygulanan vize rejiminin diğer aday ülkeler Moldova ve Ukrayna'dan daha ağır olduğunun anlatıldığı raporda Türk iş dünyasının da vizelerle ilgili gündeme getirdiği bir şikayet, tespit olarak aynen paylaşıldı: "Avrupa'da ticareti yapılması için mallar üreten Türk işadamları, o malları pazarda tutmak ve tanıtımını yapmak için AB'de serbestçe dolaşamıyor.

Türk kamyon şoförleri Türk mallarını Avrupa pazarlarına serbestçe ulaştıramıyor." Raporda, Türkiye'nin de vizelerin kaldırılması için AB'nin koşacağı şartlara kendini hazırlaması istendi.

TÜRKLER TURİZME KATKI YAPAR ÖĞRENCİLER AVRUPA'YA GİDER

Vizelerin Türkler'in turizm bakımından Avrupa ekonomisine yapacağı katkı üzerinde olumsuz etki yaptığı anlatılan raporda, "Oysa AB ekonomilerini canlandıracaklar" denildi.

Bu durumun Yunanistan için geçerli olduğu vurgulandı. Vizelerin kaldırılması sayesinde yurtdışında okumak isteyen Türk öğrecilerin Avrupa'yı daha fazla tercih edeceği belirtildi. Vizeye ek olarak koyduğu 18 bin Euro teminat ve ekstra 600 Euro ücret şartı nedeniyle öğrenci değişim programı Erasmus için bile Hollanda'yı çok az öğrencinin tercih etmesi örnek gösterildi.

TARAFSIZ OLDUĞU İÇİN SEÇİLDİ

Türkiye son yıllarda Gümrük Birliği'nin artık haksız rekabete neden olduğunu, AB'nin serbest ticaret anlaşmalarına taraf olamadığını ve vize uygulamalarını gündeme getiriyordu. Bunun üzerine AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin de kabulüyle tarafsız kurum olduğu için Dünya Bankası'ndan Gümrük Birliği'ni değerlendirmesini, sorunlara çözüm önermesini ve nasıl iyileştirilebileceğine dair öneriler getimesini istedi. Hazırlıkları yılbaşından bu yana devam eden rapor, iki taraf için çözüm rehberi özelliği taşıyacak.

KAPIKULE DUTY FREE'Sİ LİMİTLERE UYSUN

Raporda "küçük bir mesele" olduğu belirtilse de Türkiye'nin AB'ye başlıca giriş kapısı Kapıkule'yle ilgili ilginç bir değerlendirme yapıldı: "Kapıkule Duty Free'sinde satış yapılırken, AB'nin limitleri dikkate alınmıyor. İsteyen istediği kadar alkol ve tütün ürünü alabiliyor. Bulgarlar sınırlamaları uygulamada zorlanıyor."

KAMYONDA ENGELLERİ KARŞILIKLI KALDIRIN

Rapor, Türkiye'nin modern ve çok iyi organize bir nakliye filosuna sahip olduğunu anlattı. AB üyelerinin uyguladığı kotalar ve diğer engelleyici uygulamaların Türk ticaretini ve kamyonun filosunun verimli kullanımının engellediği kaydedildi.

Avusturya ve İtalya'nın geciktirici uygulamalarının kamyon başına günlük 250 Euro zarara sebep olduğunu belirten Rapor, "Türk nakliye sektörü yıllık ortalama 100 milyon Euro kaybediyor. Engeller kalksın ama Türkiye de AB üyelerine engelleri kaldırsın" dedi.

AVRUPA'YA VİZELER KALKIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kediye köpeğe vizeyi kaldırırlar bize kaldırmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriyeli ~ 10 yıl önce
Türkler akın etmez ama 9 ile başlayan vatandaşlık numarası verilen ve oy kullanma hakkı dahil her türlü hakka - sınavsız direk üniversite eğitimi dahil-kazanan Suriyeli El Nusracılar ne yapar bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 10 yıl önce
Din polisinin yeşertildiği, saçma sapan uygulamalarla kız-erkek erişkin insanların hayat tarzına karışan, dünyada eşi benzeri olmayan ve sadece geri kalmış ülkelerde görülen " muhafazakar demokrat " kafaya sahip bir başbakan ve iktidarının olduğu bir ülkenin vatandaşları Avrupa Birliğine girmeyi bırakın; komşu ülkelere bile gidemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 10 yıl önce
Yıllardır Avrupaya gider gelirim.Daha pasaport kontrolünde sorgulanmadığımı hatırlamıyorum. Geçerli vize varken adamlar zorla alıyor. Kimse vizesiz Avrupa hayal etmesin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
????? ~ 10 yıl önce
Bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadardır !!!! Atıp tutuyorlar ya şöyle büyüdük böyle geliştik falan diye...Hani nerede??? Madem öyle neden AB,Amerika,Kanada gibi güçlü ülkelerle vizeyi kaldıramıyorsun? Neden ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa hepsini koruyan,kollayan ülkelerin vatandaşlarının ülkemize kimlikleri ile sömürge ülkesine girer gibi girmelerine izin veriyorsun???? Vizeyi kaldıramıyorsun anladık peki bunu neden yapmıyorsun?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
silybum ~ 10 yıl önce
girelim tabi masmavi yemyeşil gözle eee şey yani toprakları var...aahhh ahhh... dünyaya 1 kere geleceğiz dostlar...1 daha yok yani yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupa birliği mi? ~ 10 yıl önce
Türkiye hiç bir zaman hıristiyan külübüne giremez ama baştakiler çok iyi derecede müslüman ya zor la sokucaklar AB ye bizi yapında görelim zamanında yavur derdiniz ne oldu şimdi 50 yıldır dalga geçerler bizimle koştur babam koştur olmaz başka oluşumlara kafa yorun boşuna uğraşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FASAFISO ~ 10 yıl önce
Agzinla kus tutsan Turkiye'ye vize kalkmaz. Sacma sapan bir rapor taslagi. Zaten taslakmis gercek degil :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000