17 Ocak 2010, Pazar 08:22:38

Avrupa'nın en dakik havayolu belli oldu

İskandinav Havayolları SAS, 2009’da Avrupa’nın “en dakik” havayolu şirketi oldu...
  • Havayolu sirketlerine bagli tarifeli veya charter ucuslarin dakik olabilmesi icin teknik ve sosyal bircok önemli unsur vardir.Uculan havaalanlarinin donanimi,yer hizmetlerinin düzgün calismasi,(buna güvenlik kontollari,bagaj check-in,)vs dahil,ayrica cok önemli unsurlardan biri de ekabir yolcularin marifetiyle gecikmeler de sayilabilir.Ayrica özellikle ülkemizde bu tür yolculara ne hikmetse tüm haksizliklarina ragmen,tolerans taninir,sanki otobüs dolmus yolculugu yaparmis gibi.Bu ve buna benzer nedenler dakik ucuslari engeller.Ayrica ülkemizde hava trafiginin agirlikli yükü AHL'de oldugu düsünülecek olursa,sehir ici trafigin alanlara erisimi de nasil etkiledigi de göz ardi edilmemelidir..Saygilar.
  • Nereden uçtuğunun yanı sıra yolcu olarak kimler uçuyor? Örneğin, yolcuların uçağa zamanında gitmesi, zamanında uçağa binmesi, zamanında uçaktan inmesi de önemli etken. Şirketlerin bu sıralamaları değiştirmek için yapabilecekleri sınırlı. Önceki yılların karşılaştırmalı listelerini yayınlarlarsa hangi şirketlerin gelişme sağlayabildiği ortaya çıkar.
  • demekki sorun atatürk limanindaki kulede,trafigi iyi yönetemiyorlar bu bir bizim insanimiz hir bir seyi önemsemiyor,bu iki delta havayollari atlantadan düsseldorfa yarim saat önce geliyor,bizim sirketler türkiyeden gec geliyorlar,sanki türk havaalanlarinda trafik atlantadan daha fazla.
  • bütün uçuşlarını istanbul AHL dan yapsınlarda görelim ne kadar dakikler.....

İskandinav Havayolları SAS, 2009’da Avrupa’nın “en dakik” havayolu şirketi oldu. SAS, 2009 yılı içerisinde tüm uçuşlarının yüzde 89,11’ni tam zamanında yaptı. SAS, dünyada da Japon ANA’nın ardından üçüncü “en dakik” havayolu şirketi konumunda.

SAS Grubu; İsveç’ten Scandinavian Airlans, Finnlandiya’nın Blue1 ve Norveç’in Widerøe, Litvanya’dan airBaltic ve Estonya’dan Estonian Air olmak üzere toplam 6 şirketin işbirliğinden oluşuyor.

Avrupa'nın en dakik havayolu belli oldu

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Havayolu sirketlerine bagli tarifeli veya charter ucuslarin dakik olabilmesi icin teknik ve sosyal bircok önemli unsur vardir.Uculan havaalanlarinin donanimi,yer hizmetlerinin düzgün calismasi,(buna güvenlik kontollari,bagaj check-in,)vs dahil,ayrica cok önemli unsurlardan biri de ekabir yolcularin marifetiyle gecikmeler de sayilabilir.Ayrica özellikle ülkemizde bu tür yolculara ne hikmetse tüm haksizliklarina ragmen,tolerans taninir,sanki otobüs dolmus yolculugu yaparmis gibi.Bu ve buna benzer nedenler dakik ucuslari engeller.Ayrica ülkemizde hava trafiginin agirlikli yükü AHL'de oldugu düsünülecek olursa,sehir ici trafigin alanlara erisimi de nasil etkiledigi de göz ardi edilmemelidir..Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nereden uçtuğunun yanı sıra yolcu olarak kimler uçuyor? Örneğin, yolcuların uçağa zamanında gitmesi, zamanında uçağa binmesi, zamanında uçaktan inmesi de önemli etken. Şirketlerin bu sıralamaları değiştirmek için yapabilecekleri sınırlı. Önceki yılların karşılaştırmalı listelerini yayınlarlarsa hangi şirketlerin gelişme sağlayabildiği ortaya çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
demekki sorun atatürk limanindaki kulede,trafigi iyi yönetemiyorlar bu bir bizim insanimiz hir bir seyi önemsemiyor,bu iki delta havayollari atlantadan düsseldorfa yarim saat önce geliyor,bizim sirketler türkiyeden gec geliyorlar,sanki türk havaalanlarinda trafik atlantadan daha fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bütün uçuşlarını istanbul AHL dan yapsınlarda görelim ne kadar dakikler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000