05 Ağustos 2009, Çarşamba 07:59:57

Avrupa'nın en büyük heliportu Maslak'ta yapılacak!

Fores Mimarlık, Türkiye’nin ve Avrupa’nın helikopterlere özel ilk havaalanını Maslak’ta yapacak...
  • Ne hikmetse SAW sürekli yokmuş gibi davranılıyor. Silivri sonra heliport vs vs

20 bin metrekarelik arazide hayata geçirilecek projede VIP salonlarından bakım ünitesine, ofisten yeme-içme alanlarına birçok birim yer alacak.

Serter Karataban tarafından kurulan Fores Mimarlık, Başarı Holding için Türkiye ve Avrupa’nın en büyük heliport projesini hayata geçirecek. Kaan Heliport adıyla hizmet verecek olan Türkiye’nin helikopterlere yönelik ilk özel havaalanı hakkında bilgi veren Forest Mimarlık’ın sahibi Serter Karataban, projede helikopterler için hangar binası, inilip kısa süreli bekleme yapabilecek apron, tamir-bakım ünitesi ile bu işlevlere bağlı olarak ortaya çıkan ofis katları ve bunların altında ofis ve yeme-içme alanları bulunduğunu söyledi.

Maslak Ayazağa’da yapılacak Kaan Heliport 20 bin metrekarelik bir arazi içinde kurgulanarak hazırlandı. Projede bulunan hangar binası, öncelikle helikopterlerin kısa ve uzun periyotlarla korunmasını sağlamak amacıyla tasarlandı. Ayrıca yapılması planlanan tamir hangarıyla, özellikle belli markalardaki helikopterlere bakım ve onarım hizmetinin de verilmesi hedeflendi. Hangar fonksiyonlarının işletilebilmesi, helikopterlerin kalkış ve iniş trafiklerinin düzenlenmesi, meteoroloji, iniş-kalkış anlarında VIP hizmetinin verilebilmesi için Kaan Havacılık Ltd. Şti’ye ait bir ofis binası yapılması da projede yer aldı.

VIP salonları, ofis ve rezidans da olacak

- Nestle, Lafarge, FHP Vileda, Kurukahveci Mehmet Efendi, Arkas gibi çok sayıda grubun mekanlarını yapan Fores Mimarlık’ın tasarladığı heliport, birleşik tasarlanan biri açık, diğeri kapalı iki mekandan oluşuyor.

- Açık mekanda 8.900 metrekarelik apron bulunurken, kapalı mekan hangarlar ve ofis alanına ayrılıyor. Bu kısımda apronun hemen önünde 865 metrekarelik tamir hangarı, 1.672 metrekarelik konaklama hangarı ile bu iki bölümün arasında, Kaan Havacılık’a ait iki kattan oluşan ve VIP salonları ile havacılık firmasının ofis ve rezidanslarının olduğu bölüm yer alıyor.

- Kapalı alanın alt kotlarında ofis, yeme içme alanı ve kapalı araç parkı beş kata yayılıyor. İlk katta 2 bin metrekarelik ofis alanı ve yeme-içme kısımları bulunuyor.

- Kot farkı nedeniyle yukarıdan aşağıya ikinci kat 3.875 metrekare, üçüncü kat 4.700 metrekare olarak tasarlandı.

- En alttaki kapalı araç parkı ise 8.325 metrekare.

PATRONLAR TRAFİĞE TAKILMIYOR!

Türkiye’de birçok işadamının özel uçak ve helikopteri var. Koç Ailesi, Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu, Esas Holding’in ortağı Ali Sabancı, Ağaoğlu İnşaat’ın patronu Ali Ağaoğlu, Eczacıbaşı Holding’in patronu Bülent Eczacıbaşı, helikopter kullanan işadamlarının başını çekiyor.

Vatan

Avrupa'nın en büyük heliportu Maslak'ta yapılacak!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ne hikmetse SAW sürekli yokmuş gibi davranılıyor. Silivri sonra heliport vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000