25 Haziran 2010, Cuma 08:25:01

AVRUPANIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKLERİ BEKLİYOR

2011 yılında faaliyete girmesi planlanan Avrupa'nın en büyük havaalanı Berlin Brandenburg International (BBI) kapılarını Türk girişimcileri bekliyor...
  • bakalım dünyanın en büyüğüne ne zaman gideceğiz. Al Maktoum havaalanı mart 2011 de açılıyor.

Sonbahar 2006’dan beri Schönefeld Havalimanı Berlin Brandenburg International (BBI)  olarak yeni bir havalimanına dönüştürülüyor. Bu proje Avrupa’nın en büyük havalimanı projesi olmasıyla birlikte, başkent bölgesinin de en önemli, gelecek vaadeden projesi olma niteliğini  taşıyor . Havalimanı projesi çerçevesinde öngörülen yatırım tutarı 2,2 milyar Euro. 

23 Haziran  2010 tarihinde Berlin Brandenburg International Förderverein e.V. (Berlin Brandenburg Uluslararası Teşvik Derneği) ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) henüz inşaat halinde olan BBI havalimanına bir gezi düzenlediler. BBI ziyareti çerçevesinde katılımcılar başkent havalimanı şantiyesinin son durumu ile ilgili geniş bilgi aldılar.

Havaalanı yönetimi, Türk işverenlere, havaalanı bünyesindeki ihalelere katılma çağrısında bulundu. Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın(TD-IHK) girişimiyle gerçekleştirilen bir günlük gezi kapsamında farklı branşlardaki işverenlere havaalanı ve ihaleler ile ilgili bilgiler verildi. İşadamları daha sonra, içine Berlin olimpiyat stadını alacak büyüklükte inşa edilen ana terminal binasına sahip, havaalanının şantiyesi gezdirildi. İnşası tamamlandığı zaman Avrupa'nın en modern ve en büyük havaalanlarından biri olacak BBI'nin gelecek yıl hizmete girmesi bekleniyor.

Türk ve Türk kökenli işletmetmeciler bilgilendirme toplantısı çerçevesinde ihale koşulları, BBI tarafından verilecek ihaleler ve bu gelecek vaadeden projenin sunduğu imkanlar hakkında bilgilendirildiler.

Burada, havaalanı inşası ve büyüklüğü hakkında bilgi alan Türk işverenler, ihale şartları hakkında sorular yöneltti. Gastronomiden perakende satışlara, büro ve cam temizliğinden taşımacılığa kadar bir çok alanda yapılacak ihaleler bu yıl içinde tamamlanacak.

BBI ve TD-IHK arasında özel bir ihale listesi konusunda anlaşmaya varıldı. Bu anlaşmaya göre ihalelere katılmak isteyen TD-IHK üyeleri, TD-IHK tarafından özel olarak listelenip, doğrudan Berlin havalimanlarının ihale databankında yer alacaklar.

Havaalanı hakkında Türk girişimcilere bilgi veren Berlin Havaalanları İşletmesi Halkla İlişkiler ve İletişim Bölümünden Gerd Rosenbaum, 2009 yılında Berlin havaalanlarından 77 havayolu şirketinin 166 hedefe uçtuğunu ve yaklaşık 20 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verildiğini belirtti. Rosenbaum, yeni havaalanının hizmete girmesinden sonra kademeli olarak yolcu kapasitesinin 40-45 milyona ulaşılmasını beklendiğini kaydetti. BBI'yle birlikte yaklaşık 70 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Rosenbaum, gastronomi, büro ve yüzlerce dükkandan oluşan bir “Business center” inşa edildiğini kaydetti. 12 bin arabalık otoparka sahip olacak BBI, gelecek yıl mayıs ayında deneme amaçlı hizmet vermeye başlayacak. 8 bine yakın figüran yaklaşık 1 ay boyunca ana terminal binasında, bavullarıyla birlikte check-in yaptırmaya çalışacak.

(Haberoku.com)
 

AVRUPANIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKLERİ BEKLİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bakalım dünyanın en büyüğüne ne zaman gideceğiz. Al Maktoum havaalanı mart 2011 de açılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000