12 Eylül 2010, Pazar 08:26:58

Avrupalı turist tatilde nereyi tercih ediyor?

“Avrupalılar’ın Turizme Dönük Yaklaşımları Araştırması” Eurobarometer sonuçlarına göre, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının AB üyesi olmayan ülkelerde tatil yapma istekleri azalıyor.
  • ben de nacızane kolay gıdılebılmesı bakımından vizesiz yerlerı tavsiye edebılırım 1)bosna-makedonya 2)guney afrika-cape town 3)kazakistan-almatı 4)singapur 5)breziılya-rio ve sao paulo 6)honkong vb...
  • Benim tercih ettigim tatil yerleri... 1.Ucak manzarali ST.Marteen Adasi tavsiye ederim. 2.Dubrovnik. 3.Ibiza 4.Gece eglenceleri ile meshur Tayland (ozellikle bekar erkeklere tavsiye ediyoum tum genclere benim gibi!!!)) 5.Antalya Belek Rixos veya Cornelia De Luxe Resort!!!! Tavsiye ederim.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED)’in Eurobarometer araştırmasından derlediği bilgilere göre, geçen yıl AB vatandaşlarının AB dışı ülkede tatil yapma tercihi yüzde 20 iken, bu yıl tercih oranı yüzde 15’e gerilemiş durumda. Avrupalı tüketicinin tatilini AB sınırları içinde yapmayı daha fazla tercih eder hale geldiği belirtiliyor.

AB vatandaşlarının geçen yıl yüzde 33 olan kendi ülkelerinde tatil yapma tercihinin ise bu yıl bir puanlık eksilmeyle yüzde 32’ye gerilediği belirtiliyor.

Avrupalı tüketicilerin Eurobarometer araştırması kapsamında kendilerine yöneltilen “2010 yılında ana tatilnizi nerede geçirmeyi planlıyorsunuz?” sorusuna verdikleri yanıtlarda, tercihte ilk üç sırayı İspanya, Fransa ve İtalya aldı. Tatilini yurtdışında geçirmek isteyen AB vatandaşlarının yüzde 5’i ABD, yüzde 4’ü Yunanistan ve yüzde 3’ü de Türkiye’yi tercih etti.

Balkanlar “içe” yöneldi

Araştırmanın 2010 yılında tatil planlamış ve bir destinasyon seçmiş katılımcılar üzerinde odaklanılan çalışmasına göre, 13 ülkedeki katılımcıların büyük bir çoğunluğu tatillerini kendi ülkelerinde geçirmeyi planlıyor. 2010 yılı ana tatilini kendi ülkesinde geçirmek isteyenlerde geçen yıla kıyasla en büyük artış 17 puanlık artışla yüzde 37’ye ulaşan Romanya’da oldu. Romanya’yı yüzde 13’den yüzde 26’ya 13 puanlık artışla Slovenya, yüzde 27’den yüzde 39’a 12 puanlık artışla Litvanya ve yüzde 25’ten yüzde 35’e 10 puanlık artış ile Macaristan izledi.

Eurobarometer araştırmasına göre, tatilini kendi ülkesinde geçirmek isteyenlerin ülkeler arasında Yunanistan’daki yüzde 65 oranı, Hırvatistan’da yüzde 62, İspanya’da yüzde 47 ve Türkiye’de ise yüzde 46 olarak belirleniyor. AB’nin iki küçük ülkesini oluşturan Lüksemburg ve Malta, yüzde 1 ve yüzde 4’lük oranlarla tatilini kendi ülkesinde yapmayı en az tercih eden iki ülke oldu.

AB VATANDAŞLARI TATİLİ NEREDE YAPMAK İSTİYOR?

Tatil tercih oranı (%)
2009
2010
Kendi ülkesinde
33
32
AB ülkesinde
17
18
AB dışı ülkede
20
15
Tatil yapmayacak
19
21
Yanıtsız
11
13

Avrupalı turist tatilde nereyi tercih ediyor?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ben de nacızane kolay gıdılebılmesı bakımından vizesiz yerlerı tavsiye edebılırım 1)bosna-makedonya 2)guney afrika-cape town 3)kazakistan-almatı 4)singapur 5)breziılya-rio ve sao paulo 6)honkong vb...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim tercih ettigim tatil yerleri... 1.Ucak manzarali ST.Marteen Adasi tavsiye ederim. 2.Dubrovnik. 3.Ibiza 4.Gece eglenceleri ile meshur Tayland (ozellikle bekar erkeklere tavsiye ediyoum tum genclere benim gibi!!!)) 5.Antalya Belek Rixos veya Cornelia De Luxe Resort!!!! Tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000