01 Aralık 2011, Perşembe 10:00:53

AVRUPA'LI HELİKOPTER'DE TÜRK FÜZESİ

Fransız, Alman ve İspanyol ortaklı Avrupa’nın en önemli savunma firmalarından Eurocopter, helikopterlerinde Türk ürünlerini kullanacak.
  • ASELSANA ÇAMUR ATANLAR ADAMLAR REKETİ, FÜZEYİ, TERMAL GÖRÜŞÜ, GECE GÖRÜŞÜ, LAZERLE YER BELİRLEME VE GÜDÜMLÜ TAKİP SİSTEMLERİ İNSANSIZ HAVA TAŞITLARI VE BUNLAR İLE GÖRÜNTÜLEME, ZIRHLANDIRMA, SİLAH ÜRETME VE GELİŞTİRME, İSTİHBARAT CİHAZLARI, LOCAL İŞLETİM SİSTEMİ YER KONUMLAMA, MESAFE DOĞRULAMA GİBİ TEKNOLOJİLERİ 100% TÜRK ÇALIŞANLAR VE SERMAYE İLE BEĞENMEDİĞİNİZ PAŞALARIN İDARESİNDE YILLARDIR GELİŞTİRİYORLAR. YURDUMUN ZIR VE KARA CAHİLLERİ ELBETTE BİLMEDEN ÖTECEKTİR. AMA ASELSAN GİBİ KURUMLARIMIZ ÜRETMEYE DEVAM EDECEKTİR.
  • Mesela Beko-Vestel vs niye rekabet edip askeri elektronik uretemiyor? Aldigi komponente gumruk verecek, vergi verecek uretim sonrasi satisi yapacak birdaha vergi verecek. Bundan haberimiz var mi? Ayrica Vestel masaya oturunca kimseye kiyak yapmaz. Raic neyse odur. Ekstradan yemek bile ismarlayamaz.
  • Peki bu ozel sirket ne vergi verir? Yok! Emekli pasalar neden yonetci olmus? Bunlar elektronik sektorunun uretim sektorunun icindenmi gelsin. Yok! Hepsi asalak. Vergilerimiz gidiyor bunlarin urettigi copleri tsk aldigi icin. Sivil birsey yapamiyorlar alacak enayi yok. 10 sene once cep telefonunu beceremediler.
  • Aselsan ve Roketsan gerçekten gurur duyulacak kurumlardır. Emekli asker cenneti olan THK. O yüzden devamlı balon proje üretiyorlar.
  • Neden kendini bu kadar küçük görüyorsun?
  • Aselsan ve Roketsan'ın neresi emekli asker firması??Öyle bile olsa,bu sana niye batıyor?? Sen TSK düşmanı mısın?Bir gün de bir şeyle öğünün,öğün be...Yarın savaş çıktığında,gölgesinden bile çıkmaya korkarsınız,bu kin,bu düşmanlık niye.Senin göremediği,ecnebiler görüyor ve sensör ve roketleri Türkiye'den alıp entegre edip satacak.Bunun neresi yanlış?? Yazık,çok yazık....Bu ülkede neler oluyor böyle?
  • Herseyin iyisini biz uretiyoruz masallah. Bu emekli asker sirketlerini gazlamaya bayiliyoruz.
Firma yöneticisi Thomas Hein, EC-635 helikopterlerini Aselsan’ın görüntüleme, Roketsan’ın “Cirit” roketiyle satacaklarını açıkladı. Hein, Türkiye’de yeni ortaklıklara da açık olduklarını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 15 helikopterlik ihalesinden pay almaya çalışan Eurocopter firması, Türkiye’deki etkinliklerini açıkladı.

Firmanın Avrupa Pazarlama ve satıştan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Hein, uzun zamandır Türkiye’de olduklarını, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir adım atmayı istediklerini belirtti.

Bu amaçla ellerindeki hazır ürünleri vermekten çok Türk endüstrisi ile işbirliği yaparak ihtiyaçları karşılayacak çözümlerin peşinde koştuklarını kaydeden Hein Türkiye ile işbirliklerini şöyle açıkladı:
Aselsan ve Roketsan firmalarıyla önemli anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmaların temelinde 3 neden bulunuyor. Ürünlerde Amerikan ihracat lisansı şartı aranmıyor, kalite yüksek, fiyat düşük. Eğer tüketici başka bir ürün isterse parası karşılığında başka bir ürün konur ama standart donanımda Aselsan’ın termal görüntüleme sistemi bulunacak.

“Cirit” vuracak,

Helikopter’de yine Roketsan üretimi “Cirit” bulunacak. Cirit roketleri, lazer güdüm sistemi ile rakiplerinden daha yüksek isabet oranına sahip. Aynı Aselsan ürününde olduğu gibi ihracat sınırlaması olmaması, kalite ve fiyat avantajlarını da taşıyor. Türkiye’den benzer başka ürünleri de almak kullanmak istiyoruz. Bunun için devam eden görüşmelerimiz var.Eğer yeterince geniş bir filo olursa Türkiye’de bir eğitim merkezi kurmak gündeme gelir. Buna olumsuz bakmıyoruz, ancak bizce dünyada daha az bulunan bakım merkezi daha önemli. Bunun için bir firmayla helikopter bakımı için görüşmelere başladık.Bazı helikopterlere takılı silah sistemleriyle ilgili atış testlerini şu anda Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yapıyoruz. Biz bu testleri Türkiye’de yapmak istiyoruz.”

EC635 Ortadoğu pazarına giriyor


1998 yılından bu yana üretilen EC-635 helikopterlerinin pek çok versiyonu bulunuyor. 8 kişi taşıyan ve genel maksat helikopteri görevini üstlenen helikopterler Portekiz, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri gibi pek çok ülke tarafından tercih edildi. Irak’ın 24 adet satın almayı planladığı helikoptere Ortadoğu’dan da talep var.
AVRUPA'LI HELİKOPTER'DE TÜRK FÜZESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
ASELSANA ÇAMUR ATANLAR ADAMLAR REKETİ, FÜZEYİ, TERMAL GÖRÜŞÜ, GECE GÖRÜŞÜ, LAZERLE YER BELİRLEME VE GÜDÜMLÜ TAKİP SİSTEMLERİ İNSANSIZ HAVA TAŞITLARI VE BUNLAR İLE GÖRÜNTÜLEME, ZIRHLANDIRMA, SİLAH ÜRETME VE GELİŞTİRME, İSTİHBARAT CİHAZLARI, LOCAL İŞLETİM SİSTEMİ YER KONUMLAMA, MESAFE DOĞRULAMA GİBİ TEKNOLOJİLERİ 100% TÜRK ÇALIŞANLAR VE SERMAYE İLE BEĞENMEDİĞİNİZ PAŞALARIN İDARESİNDE YILLARDIR GELİŞTİRİYORLAR. YURDUMUN ZIR VE KARA CAHİLLERİ ELBETTE BİLMEDEN ÖTECEKTİR. AMA ASELSAN GİBİ KURUMLARIMIZ ÜRETMEYE DEVAM EDECEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mesela Beko-Vestel vs niye rekabet edip askeri elektronik uretemiyor? Aldigi komponente gumruk verecek, vergi verecek uretim sonrasi satisi yapacak birdaha vergi verecek. Bundan haberimiz var mi? Ayrica Vestel masaya oturunca kimseye kiyak yapmaz. Raic neyse odur. Ekstradan yemek bile ismarlayamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki bu ozel sirket ne vergi verir? Yok! Emekli pasalar neden yonetci olmus? Bunlar elektronik sektorunun uretim sektorunun icindenmi gelsin. Yok! Hepsi asalak. Vergilerimiz gidiyor bunlarin urettigi copleri tsk aldigi icin. Sivil birsey yapamiyorlar alacak enayi yok. 10 sene once cep telefonunu beceremediler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aselsan ve Roketsan gerçekten gurur duyulacak kurumlardır. Emekli asker cenneti olan THK. O yüzden devamlı balon proje üretiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neden kendini bu kadar küçük görüyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aselsan ve Roketsan'ın neresi emekli asker firması??Öyle bile olsa,bu sana niye batıyor?? Sen TSK düşmanı mısın?Bir gün de bir şeyle öğünün,öğün be...Yarın savaş çıktığında,gölgesinden bile çıkmaya korkarsınız,bu kin,bu düşmanlık niye.Senin göremediği,ecnebiler görüyor ve sensör ve roketleri Türkiye'den alıp entegre edip satacak.Bunun neresi yanlış?? Yazık,çok yazık....Bu ülkede neler oluyor böyle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herseyin iyisini biz uretiyoruz masallah. Bu emekli asker sirketlerini gazlamaya bayiliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000