21 Nisan 2011, Perşembe 09:13:03

AVRUPALI HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE ULTİMATOM!

Bir kaç yıldan beri AB sınırları içinde iniş ve kalkışları yasaklanan uçak şirketlerinin isimlerini "kara liste" olarak yayınlayan AB, bu sefer iki Alman ve İngiliz havayolu şirketini uyardı: "Güvenlik sorunlarınızı çözmezseniz, sizi de listeye koyacağız!"
  • güçleri bu ülkelere yetiyor da ondandır:)

Alman Bin Air, ACH Hamburg ve İngiliz Flightline adlı havayolu şirketlerine AB tarafından güvenlik uyarısı yapılarak güvenlik sorunlarını derhal çözmeleri istendi. Havayolu şirketleri sorunlarını çözemezse, AB'nin "kara listesine" girecek. Bu durumda da  AB sınırları içerisinde iniş ve kalkışları yasaklanmış toplam 269 havayolu şirketi arasında yer alacak.

Geçen gün yayınlanan kara listeye yeni alınan havayolu şirketlerinin arasında Air Madagascar yer alıyor. Daha önce iki Boeing 767 ile Paris ve Marsilya'ya uçan bu havayolu şirketinin AB´de iniş ve kalkış yapması yasaklandı. AB ayrıca Mozambik'e ait olan bütün havayolu şirketleri kara listesine aldı.

Öte yandan önceden kara listeye alınan dört Endonezya´lı şirket, güvenli sorunlarını çözüp listeden çıkarıldı. Bunlar Cardig Air, Republic Express, Asia Link ve Air Maleo. Ayrıca Ukraynalı UMAir de listeden çıkartıldı.

Halen AB'de iniş ve kalkışları yasak olan toplam 269 havayolu şirketi, şu ülkelere ait: Afganistan, Angola, Benin, Kongo, Djibouti, Guinea, Gabun, Endonezya, Kazakistan, Kırgızstan, Liberia, Moretanya, Mozambik, Filipinler, Sierra Leone, Sao Tome ve Príncipe, Sudan, Swaziland ve Zambia.
 

AVRUPALI HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE ULTİMATOM!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
güçleri bu ülkelere yetiyor da ondandır:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000