16 Şubat 2011, Çarşamba 10:45:27

AVRUPA'DAN BİR ÜLKE İÇİN DAHA VİZE MÜJDESİ

Hollanda’nın Haarlem kentindeki mahkeme, Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz girebileceği ve oturuma izni almadan en fazla üç ay kalabilecekleri yönünde karar verdi.
  • Hollanda ya veya AB ülkelerine girmeyi bırak, zaten bu ülkelere gidebilmek için Tr. den çıkamıyorsunuz ki. Vize yoksa uçağa binemiyorsun zaten. Oraya nasıl gireceksin???
  • Haberde iki konuda yanilma var. Birincisi hukuken vize yasagi devam etmektedir. Hak varmis gibi görünmekle birlikte pratikte Vize kesin uygulaniyor. Ikincisi ise Vize uygulamasinda Avrupa ülkeleri kadar Türk devletinin de sucu var. 1963 ve 1980 anlasmalari Türklere Avrupada Serbest Dolasim (Vizesiz dolasim) hakkini verdigi dogru ama bu Hak 1986 da Türkiye'nin onayiyla geri alindi. 1986 yilinda zamanin Basbakani Turgut Özal serbest dolasim hakkinin iptalini onaylamistir. Diger hükümetlerde birsey yapmamistir. Yani Disisleri Bakanligi birsey yapmadan bu konu düzelmez. Tesadüfen bir kac kisi sahsi hak kazanir, ama o kadar.
  • fake haber butün yorumlar süperrrrrr herkeze katılıyorum DİŞ İŞERİ BAKANI BIRAK MISRI TUNUSU İSREL Lİ vatndasina bak
  • BÖYLE SAÇMA HABERLERE KANMAYIN LÜTFEN...BUNLAR BİREYSEL DAVALAR..NE ZAMAN Kİ DIŞİŞLERİ OTURUR ADAM GİBİ MÜZAKERE YAPAR,ZATEN 73 DE İMZALANMIŞ OLAN ANLAŞMAYI DAYATIR O ZAMAN OLUR,BİREYSEL OLMAZ..DEVLETLER ARASINDA OLUR AMA HÜKÜMET VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ BÖYLE OLDUKTAN SONRA BİZ DAHA ÇOOOK UĞRAŞIRIZ KONSOLOSLUKLARLA VE ONLARIN YENİ ORTAKLARI VİZE ARACI KURUMLARLA...BİZİM ADAM GİBİ DIŞİŞLERİMİZ OLSA BUNLARIN HİÇBİRİ BİZE VİZE FALAN UYGULAYAMAZ, KENDİ ÜLKEMDE BANA 2.SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ YAPAMAZ,KENDİLERİ KİMLİKLERİ İLE ÜLKEME GİREMEZLER AMA NERDE BİZDE ÖYLE BASİRETLİ,ADAM GİBİ DIŞİŞLERİ???? YA KISASA KISAS YA DA KALDIRSINLAR VİZEYİ,İŞLERİNE GELİRSE...BİRAZ ONURLU,HAYSİYETLİ,GURULU VE VATANSEVER OLALIM...
  • Mahkemeler daha öncede bu tür bir çok karara imza atarken Devletlerin kendileri mahkeme kararlarına uymuyor ! Burdan büyük ihtimal vizeniz yok diye sizi uçağa almazlar. Hadi varsayalım bindi gittiniz, orda havalimanı polisi sizi göz altına alacaktır...2 ihtimal var. Anında sınır dışı veya mahkeme... Mahkemeden sizin için çıkan kararı uygularlar. Ama sizden sonra aynı duruma düşen birisi için o karar emsal niteliğindedir ama yine uygulanmaz... Yine en başa dönersiniz. Ya sınırdışı yada mahkeme... DİYECEĞİM O Kİ: AB ÜYESİ ÜLKELER TÜRKİYE KONSOLOSLUGUNA AÇIK AÇIK TALIMAT VERMEDIKCE BU İŞLER ŞİMDİLİK BOŞŞŞ....
  • şu anda en büyük çözüm kişisel olarak davalar açmak olarak görünüyor.bir dava değil herkes dava açarsa bürokratik olarak hollamnda hükümetide bu baskılara dayanamayıp çözüm yolları aramak zorunda kalacaktır..bu şekilde görünen o ki devletin yapamadığını vatandaş başaracak...
  • ne yani hollandaya vizesiz gidebilmek için mahkeme yolunumu kullanacağız? bu işi standart hale getiremezlermi?

Vizesiz Hollanda'ya girmek isterken Schiphol Havaalanı'ndan geri döndürülen Türk iş adamı Cahit Yılmaz'ın iki sene önce açtığı davayı görüşen mahkeme, verdiği kararda, Türkiye ile AB arasında 1963'te imzalanan Ankara Anlaşması ve ona istinaden 1973 tarihli katma protokolün 41. maddesini kaynak gösterdi.

Yılmaz'ın avukatı Ejder Köse, 14 Şubatta alınan kararın bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini belirterek, 'Karar emsal teşkil ediyor. Türkler seyahat amaçlı artık vizesiz Hollanda'ya gelebilirler' dedi.

Hollanda Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının büyük ihtimalle temyiz haklarını kullanacaklarını ileri süren Köse, 'Ancak temyiz sonucu alınana kadar bile bu karar geçerlidir' diye konuştu.

Geçmişte Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşmaların Türk vatandaşlarına geniş haklar tanıdığını ve bu çerçevede temyizden de olumlu sonuç alınacağına inandığını kaydeden Köse, şöyle devam konuştu:

'Son olarak 28 Ocak 2011'de Hollanda Dışişleri ve Entegrasyon Bakanları bu konuyla ilgili olarak meclise bir mektup sunmuştu. Mektupta, Türkiye ile Hollanda ve Avrupa Konseyi arasında yapılan anlaşmalara atıfta bulunularak, 1968 ile 1980 arasında bütün Türk vatandaşlarına vize muafiyeti olduğu geçiyor. O nedenle temyiz davasının sonucundan da lehimize bir karar çıkacağına dair en ufak bir şüphem yok.'

Daha önce Almanya'daki bazı mahkemelerden de benzer sonuçların alındığına işaret eden Köse, 'mahkemenin verdiği bu kararın Türkiye'deki Hollanda Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu önündeki vize çilesinin bitmesi anlamına geldiğini' söyledi.

Köse, 'Yarın birisi vizesiz kalkıp gelse Hollanda bunu kabul eder mi' yönündeki bir soruyu, 'Kabul etmek zorunda mı, evet. Ama eder mi, çok büyük ihtimalle hayır. O esnada söz konusu kişi yıldırım mahkemesine başvurarak 24 saat içinde hakimin vereceği kararla ülkeye giriş yapabilir' diye yanıtladı. (Vatan)

AVRUPA'DAN BİR ÜLKE İÇİN DAHA VİZE MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hollanda ya veya AB ülkelerine girmeyi bırak, zaten bu ülkelere gidebilmek için Tr. den çıkamıyorsunuz ki. Vize yoksa uçağa binemiyorsun zaten. Oraya nasıl gireceksin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberde iki konuda yanilma var. Birincisi hukuken vize yasagi devam etmektedir. Hak varmis gibi görünmekle birlikte pratikte Vize kesin uygulaniyor. Ikincisi ise Vize uygulamasinda Avrupa ülkeleri kadar Türk devletinin de sucu var. 1963 ve 1980 anlasmalari Türklere Avrupada Serbest Dolasim (Vizesiz dolasim) hakkini verdigi dogru ama bu Hak 1986 da Türkiye'nin onayiyla geri alindi. 1986 yilinda zamanin Basbakani Turgut Özal serbest dolasim hakkinin iptalini onaylamistir. Diger hükümetlerde birsey yapmamistir. Yani Disisleri Bakanligi birsey yapmadan bu konu düzelmez. Tesadüfen bir kac kisi sahsi hak kazanir, ama o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fake haber butün yorumlar süperrrrrr herkeze katılıyorum DİŞ İŞERİ BAKANI BIRAK MISRI TUNUSU İSREL Lİ vatndasina bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BÖYLE SAÇMA HABERLERE KANMAYIN LÜTFEN...BUNLAR BİREYSEL DAVALAR..NE ZAMAN Kİ DIŞİŞLERİ OTURUR ADAM GİBİ MÜZAKERE YAPAR,ZATEN 73 DE İMZALANMIŞ OLAN ANLAŞMAYI DAYATIR O ZAMAN OLUR,BİREYSEL OLMAZ..DEVLETLER ARASINDA OLUR AMA HÜKÜMET VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ BÖYLE OLDUKTAN SONRA BİZ DAHA ÇOOOK UĞRAŞIRIZ KONSOLOSLUKLARLA VE ONLARIN YENİ ORTAKLARI VİZE ARACI KURUMLARLA...BİZİM ADAM GİBİ DIŞİŞLERİMİZ OLSA BUNLARIN HİÇBİRİ BİZE VİZE FALAN UYGULAYAMAZ, KENDİ ÜLKEMDE BANA 2.SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ YAPAMAZ,KENDİLERİ KİMLİKLERİ İLE ÜLKEME GİREMEZLER AMA NERDE BİZDE ÖYLE BASİRETLİ,ADAM GİBİ DIŞİŞLERİ???? YA KISASA KISAS YA DA KALDIRSINLAR VİZEYİ,İŞLERİNE GELİRSE...BİRAZ ONURLU,HAYSİYETLİ,GURULU VE VATANSEVER OLALIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mahkemeler daha öncede bu tür bir çok karara imza atarken Devletlerin kendileri mahkeme kararlarına uymuyor ! Burdan büyük ihtimal vizeniz yok diye sizi uçağa almazlar. Hadi varsayalım bindi gittiniz, orda havalimanı polisi sizi göz altına alacaktır...2 ihtimal var. Anında sınır dışı veya mahkeme... Mahkemeden sizin için çıkan kararı uygularlar. Ama sizden sonra aynı duruma düşen birisi için o karar emsal niteliğindedir ama yine uygulanmaz... Yine en başa dönersiniz. Ya sınırdışı yada mahkeme... DİYECEĞİM O Kİ: AB ÜYESİ ÜLKELER TÜRKİYE KONSOLOSLUGUNA AÇIK AÇIK TALIMAT VERMEDIKCE BU İŞLER ŞİMDİLİK BOŞŞŞ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şu anda en büyük çözüm kişisel olarak davalar açmak olarak görünüyor.bir dava değil herkes dava açarsa bürokratik olarak hollamnda hükümetide bu baskılara dayanamayıp çözüm yolları aramak zorunda kalacaktır..bu şekilde görünen o ki devletin yapamadığını vatandaş başaracak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne yani hollandaya vizesiz gidebilmek için mahkeme yolunumu kullanacağız? bu işi standart hale getiremezlermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000