30 Aralık 2009, Çarşamba 12:59:40

Avrupa, Öger'in açıklamasını tartışıyor

Almanya'nın önde gelen turizm şirketlerinden Öger Türk Tur'un sahibi Vural Öğer, uçaklarda el bagajının yasaklanmasını önerdi.
  • Bu zat-ı muhteremden başka nasıl bir yorum beklenebilir ki ? Havacılık bilgisi bu kadar işte.
  • Dünyanin genelinde el bagajı hakkı 5 kilodur, standart bagaja eklensin oda olur 30 + 5 = 35 kilo, ama kontuarlarda bagaj saklayip sonra boarding ten ucaga kadar elindeki 30, 40 kiloluk bagajla gelip bunu gösterdim ama almadilar yalanini her defasinda soyleyen ve zoraki yukleten ve bunu alışkanlık haline getirmiş bir takım uyanıklar bu sefer ne yapacak onu düşünüyorum, bunu da dünyada tek yapan bizim milletimiz, gurbetçilerden başka kimsede görmedim bunu yapan.
  • Ben ce kabin amiri kendi çantalarına yer açmak için bu işi destekliyor. Ayrıca deboarding diye bir şey yoktur disembarking vardır. Öger size yanlış öğretmiş.
  • Yeni yılda bekliyordum ya,öncesinde zırvalamış Öger..Fazla bagaj ücretini cebe indirme emeli dışında başka bir amaç içermeyen bu açıklamanın sahibi olan zat,sen çok akıllısın be..Hani diyorum bu aklını alıp ta başka diyarlara yol alsan biraz,bayma milleti..
  • madem el bagajindan rahatsizsaniz, ucak firmalarida bagaj hakkini 40-50 kg yapsin, el bagaji kalkacaksa eger bagaj hakki arttirilsin yoksa susun
  • kabin ekibinin makyaji parfümü peki ne olacak! Duty Free den alilanlar sadece doldurmaya yeter ... . Arkadas sen maas aliyorsun , beyenmiyorsan ayni isi yerde yap , mesela bir restoranda falan !!!!
  • Kabin amiri olarak çok mu yoruluyorsunuz da el bagajlarına laf söylüyorsunuz. Sizin bagajlarınız ne olacak pekiyi? Kocaman valizlerle biniyorsunuz uçaklara. İkramları yerleştirmek için.... Ne var çantalarınızda????
  • kabın amırı olarak söylüyorum ki,boardıng ve deboardıng"lerde o kadar hızlanma olurkı..ınanamaz kımse...keşke daha önce yapsaydık derler... ama tamamen yasak biraz zor,ufak bi sırt cantası yeterlı,kontrolude kısa sürer...herşey hallalur böylelıkle..keşke olsa keşke
  • ben türkiyede hic ic hat ucmadim,düsseldorf havalimaninda görüyorum bizim vatandaslari,bagaja verdikleri yükten fazla el bagajlari oluyor,ucagin kapisindaki son görevli kiziyor el bagajiniz cok diye bizim vatandas homurdaniyor.
  • RUS TURISTLER AHL DE BIR GULUCUK ATIYOR THY GATE DEKI SUBYENE 20 HATTA 30 KILO EL BAGAJI SOKUYOR:)ISTERSENIN MOSKOVA EKATERINBURG UFA GATELERINE GIDIN BAKIN

Nijeryalı bir saldırganın ABD uçağını havaya uçurma girişimi, havalimanlarında sert önlemler alınması tartışmasını alevlendirdi. Avrupa'da tartışma yaratan öneri ise Öğer Tours'un sahibi Vural Öğer'den geldi.  Almanya'nın önde gelen turizm şirketlerinden  Öger Tours'un sahibi olan Vural Öger, uçaklarda el bagajının yasaklanmasını önerdi.

Alman Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) eski Avrupa Parlamentosu üyesi de olan Öger, Deutschlandfunk adlı radyoya yaptığı açıklamada, uçaklara el bagajı alınmaması durumunda, olası tehditlerin azalacağını söyledi.

Havaalanlarında alınacak güvenlik önlemleri çerçevesinde genel olarak bagajların daha sıkı şekilde kontrol edilmesini öneren Öger, bazı yolcuların uçuştan birkaç saat öncesinde başka birinden eşya almasının mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Öger, "Dışardan uçağa gizlice bir şey sokmak imkansız değil" diye  konuştu.

SALDIRI SONRASI HEMEN ALINAN EK ÖNLEMLER:

*Bütün yolcuları tepeden tırnağa sıkıca aramak için uçakların kalkışlarında 1-2 saat gecikmeler oldu

*El çantaları sıkıca arandı ve sıvı alınmasına izin verilmedi. Özellikle bebek mamalarına yasak konuldu

*ABD'ye uçağın varmasına bir saat kala yolcuların tuvaletlere gitmeleri yasaklandı

*Uçak inişe geçmeden önce bütün kalem, bataniye, bilgisayar ve elektronik cihazlar toplandı

*Uçuş pozisyonu hakkında yolculara bilgi verilmekten kaçınıldı.

(Hürriyet)

Avrupa, Öger'in açıklamasını tartışıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu zat-ı muhteremden başka nasıl bir yorum beklenebilir ki ? Havacılık bilgisi bu kadar işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyanin genelinde el bagajı hakkı 5 kilodur, standart bagaja eklensin oda olur 30 + 5 = 35 kilo, ama kontuarlarda bagaj saklayip sonra boarding ten ucaga kadar elindeki 30, 40 kiloluk bagajla gelip bunu gösterdim ama almadilar yalanini her defasinda soyleyen ve zoraki yukleten ve bunu alışkanlık haline getirmiş bir takım uyanıklar bu sefer ne yapacak onu düşünüyorum, bunu da dünyada tek yapan bizim milletimiz, gurbetçilerden başka kimsede görmedim bunu yapan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben ce kabin amiri kendi çantalarına yer açmak için bu işi destekliyor. Ayrıca deboarding diye bir şey yoktur disembarking vardır. Öger size yanlış öğretmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni yılda bekliyordum ya,öncesinde zırvalamış Öger..Fazla bagaj ücretini cebe indirme emeli dışında başka bir amaç içermeyen bu açıklamanın sahibi olan zat,sen çok akıllısın be..Hani diyorum bu aklını alıp ta başka diyarlara yol alsan biraz,bayma milleti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem el bagajindan rahatsizsaniz, ucak firmalarida bagaj hakkini 40-50 kg yapsin, el bagaji kalkacaksa eger bagaj hakki arttirilsin yoksa susun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin ekibinin makyaji parfümü peki ne olacak! Duty Free den alilanlar sadece doldurmaya yeter ... . Arkadas sen maas aliyorsun , beyenmiyorsan ayni isi yerde yap , mesela bir restoranda falan !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kabin amiri olarak çok mu yoruluyorsunuz da el bagajlarına laf söylüyorsunuz. Sizin bagajlarınız ne olacak pekiyi? Kocaman valizlerle biniyorsunuz uçaklara. İkramları yerleştirmek için.... Ne var çantalarınızda????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabın amırı olarak söylüyorum ki,boardıng ve deboardıng"lerde o kadar hızlanma olurkı..ınanamaz kımse...keşke daha önce yapsaydık derler... ama tamamen yasak biraz zor,ufak bi sırt cantası yeterlı,kontrolude kısa sürer...herşey hallalur böylelıkle..keşke olsa keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben türkiyede hic ic hat ucmadim,düsseldorf havalimaninda görüyorum bizim vatandaslari,bagaja verdikleri yükten fazla el bagajlari oluyor,ucagin kapisindaki son görevli kiziyor el bagajiniz cok diye bizim vatandas homurdaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RUS TURISTLER AHL DE BIR GULUCUK ATIYOR THY GATE DEKI SUBYENE 20 HATTA 30 KILO EL BAGAJI SOKUYOR:)ISTERSENIN MOSKOVA EKATERINBURG UFA GATELERINE GIDIN BAKIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000