10 Mart 2010, Çarşamba 13:57:59

Avrupa Havacılık Eğitimi'ni Türkiye Üstlendi...

Son yıllarda gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde yurt dışında önemli bir konum elde eden Türk sivil havacılığı, tarihi bir başarıya daha imza attı.
  • PARAYI BASTIRAN HERKES SERTİFİKALARINI ALIP DUVARLARA ASIYOR VE SADECE FORMALİTELER YERİNE GETİRİLİYOR. AVRUPALILARDA PARAYI CEBE ATIYOR VE DE ATMAYA DEVAM EDİYOR. BİZDE BİR ŞEY OLDUĞUMUZU SANIYORUZ. YANİ YUTMACA YUTTURMACA DEVAM EDİYOR. BANA GÖRE TÜRKİYE’YE VERİLEN BU İMTİYAZLARIN ALTINDA YATAN ASIL GERÇEK, AVRUPANIN TÜRKİYE’YE UÇAK SATMASI İÇİN YIKAMA YAĞLAMA YAPMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. SONUÇ OLARAK GÜZEL GÖSTERİLEN HERŞEYİN ALTINDA MAALESEF PARA YATIYOR. SAYGILARIMLA,
  • HAVACILIK EĞİTİMLERİNİ VEREN BİNLERCE INSTRUCTOR VE EĞİTMENLER ARASINDA, TÜRKİYENİN ULUSLARARASI DÜZEYDE DERS VEREN YETERLİ INSTRUCTORLARI YOK İKEN, DİĞER YANDAN EĞİTİM ALMASI ZORUNLU HAVACILARIMIZIN %90 NIN İNGİLİZCE SEVİYELERİ İSE İÇLER ACISI İKEN, BİZLER HALA NASIL BAŞARILI OLDUĞUMUZU SÖYLEYEBİLİRİZ? YANİ KOSKOCA TÜRKİYENİN ULUSLAR ARASI HAVACILIK EĞİTİMLERİNDE HİÇ ADI YOK İKEN BAŞARILI OLDUĞUMUZU GÖRMEK VEYA GÖSTERMEK NE DERECE DOĞRU?
  • napcan hocam easa 66 lisansını alıp da. ama zamanında (hem de çok kolay bir şekilde verilebilirken) jar 66 lisansı verilmedi kimseye kimsenin de sesi çıkmadı anlaşılan o ki olay üzüm yemek değil bağcıyı dövmek
  • komite bsk.is bitmiyor ingilisce ne kadar var bunlarda? gecen sefer yarim dönemlik komite bsk.simdiki shgm genel müdür yardimcisina verdiler adam komite bsk.diye her yere imza atti!! Hep göz boyamak baska birsey degil.Türkiye havaciligni kendi cikarlari icin sor duruma düsürüyorlar.
  • Ben,yok yönetim kurulu üyeliğimiş,yok eğitim başkanıymış anlamam.Kardeşim nerde benim EASA 66 Uçak Teknisyeni Lisansım.Gücünüz yetiyorsa alın bakalım.Sen Türkiyede ki havacılık eğitimini hallettin de Avrupa mı eksik kaldı.Komik olmayın yaa.Yalaka takımı aç gözlerini,çıkar at gözlüğünü
  • ÜLKEMİZ’DE HAVACI PERSONELİN (POST HOLDER, PİLOT, MÜHENDİS, TEKNİSYEN, İŞLETMECİ VS ) KATILMASI ZORUNLU JAA KURSLARI VE DİĞER AVRUPADAKİ YURT DIŞI KURSLAR İÇİN ÖDENEN TOPLAM PARALAR İLE BU KURSLARI VEREN AVRUPALI INSTRUCTOR’LARA ÖDENEN PARALARI HİÇ HESAPLADINIZ MI? (KATILMASI ZORUNLU EN AZ 10.000 KİŞİ OLDUĞUNU VE İKİ GÜNLÜK BİR KURSUN FİYATI 1000 EURO OLDUĞUNU VE BİR KİŞİNİN EN AZ DÖRT BEŞ KURSA KATILDIĞINI VE KURSLARIN HER YIL VEYA İKİ YILDA BİR RECURRENT OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK HESAP EDERSEK….) BU EĞİTİMLERİ VEREN BİNLERCE INTRUCTOR VE EĞİTMENLER ARASINDA, TÜRKİYENİN ULUSLARARASI DÜZEYDE DERS VERECEK YETERLİ INSTRUCTOR’I BİLE YOKKEN VE EĞİTİMİ ALMASI ZORUNLU HAVACILARIMIZIN %90 NININ İNGİLİZCE SEVİYELERİ İSE İÇLER AC
  • AVRUPANIN KABUL ETTIGI SEYLERI TAKDIR EDELIM BIRAZ DAHA IYI BASARILARA IMZA ATALIM HAVACILIĞIN OTORITESI ECAC SA SHGM YI TEBRIK EDELIM DAHA IYI OLMALARINI SAĞLAYALIM
  • yorumları okuyorumda Türk sivil havacılığının sadece bu günü için değil geleceği için kaydedilen bu çok önemli gelişmeleri havacı geçinenlerin anlayamamaları gerçekten üzücü...
  • ülkemizde bakımcılar shgm nin eğitimsiz! mühendislerinin EASA dan söke söke aldığı yetki sayesinde ekmek yiyiyor n'aber ???
  • sokaktan gelen denilenler takır takır bakım atlamalarını, AD atlamalarını, lisanssız işlemleri, eksik boroskop raporlarını, mekanik iş yapan aviyonikçileri, aviyonik iş yapan mekanikleri, açılıp kapanıp bi daha açılan MEL arızalarını, vardiya defterlerinde yazan loglara işlenmeyen arızaları... vs vs.. buluyorlar haaa demek ki neymiş önce iğneyi kendine batırcaksın :)

25-26 Şubat 2010 tarihlerinde İspanya’nın Başkenti Madrid’de gerçekleştirilen Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) Yönetim Kurulu toplantısında, Türkiye’nin Avrupa sivil havacılık eğitimleri konusunda koordinatör üye ülke olarak görev yapmasına ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru’nun 44 üye ülke adına eğitimden sorumlu başkanlığa (Training Focal Point ) getirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Türk sivil havacılığının elde ettiği bu başarı, Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında Türkiye’nin önemli bir rol üstlenmesini beraberinde getirdiği gibi, aynı zamanda Türkiye’nin eğitim ve bakım üssü olması hedeflerine ulaşılması açısından da ayrı bir değer taşıyor.

Türk sivil havacılığı, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden ödün vermeden, mevcut havacılık standartlarının geliştirilmesi ve çevreye duyarlı ortak bir havacılık sisteminin kurulması temel hedefinde Avrupa’nın önemli bir parçası olarak Eurocontrol Yönetim Kurulu, ECAC Yönetim Kurulu ve JAA-TO Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde aktif olarak yer alırken, diğer taraftan da içinde bulunduğu bölgede oluşumuna ön ayak olduğu bazı bölgesel organizasyonların yönetim organlarında üstlenmiş olduğu başkanlıklar suretiyle adeta bir köprü rolü üsleniyor.

Bu köprü vazifesi ile Türkiye, Avrupa Havacılık Sisteminin bölge ülkelerine yaygınlaştırılması adına önemli bir görev üstlenmiş durumda. Bunun önemli örnekleri D-8, TRACECA ve TMAG gibi bölgesel örgütlere üye olan ülkelere sağlanan eğitim imkânlarını sıralamak mümkün.

Ek bilgi:

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nda (ECAC) 44 üye ülke bulunmaktadır. Bunlardan 27 tanesi AB üyesi 17 tanesi ise AB üyesi değildir.

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC)’nın yürütme organı olan Yönetim Kurulu ise aşağıdaki belirtilen toplam 11 üyeden oluşmaktadır.

Tablo

Türkiye, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU nezdinde, daha önce AB üyesi olmayan üye ülkelerin görev almadığı yönetim kademesinde ilk defa yer almış ve 2009 yılında bir kez daha 3 yıl için Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Halen 44 üyeden oluşan ECAC’ta yönetim kademesinde AB üyesi olmayan tek ülke Türkiye’dir.

Avrupa’da sivil havacılık faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesi adına en üst organ olan ECAC, Yönetim Kurulu aracılığıyla oluşturulan Odak Pozisyonları (Focal Point) üzerinden çalışmalarını yürütüyor. Odak Pozisyonlar, belirlenen konular üzerinde inceleme, araştırma, değerlendirme ve politika üretme faaliyetlerini icra ediyor. 44 üye ülke için kendi alanlarıyla alakalı mevzuat da oluşturabilen bu noktalar, toplantı seminerler gerçekleştirerek yol haritası geliştiriyorlar.

1. Güvenlik ve Kolaylıklar
2. Entegrasyon Konuları
3. Çevre Konuları
4. Emniyet Konuları
5. Ekonomik Konular,

olmak üzere şuan 5 başlıkta Odak Pozisyonlar (Focal Point) görevlerini sürdürürken, Türkiye’nin uzun süredir çalışmalar yürüttüğü eğitim başlığı, gündeme getirilerek yeni bir Eğitim Odağı Pozisyonu (ECAC Training Focal Point) oluşturuldu.

11 üyeli ECAC Yönetim Kurulu’nda Eğitim konuları Türkiye’nin sorumluluğu altına verilirken Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU da oy birliği ile Training Focal Point olarak seçildi.

Önemi

Türk sivil havacılığının elde ettiği bu başarı Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında Türkiye’nin de önemli bir rol üstlenmesi sağlıyor ve aynı zamanda Türkiye’nin eğitim ve bakım üssü olması hedeflerine ulaşılması açısından da ayrı bir önem taşıyor.

Türkiye Eğitim görevinde neler yapacak?

Eğitim konusunda ECAC’ın bugüne kadar oluşturmuş olduğu bir çalışma grubu ve politikası bulunmuyor. Türkiye almış olduğu bu görevle Avrupa sivil havacılığı için değerlendirme ve inceleme çalışmaları yaparak eğitim politikaları oluşturacak, yol haritası belirleyecek. Bu doğrultuda ilk olarak Haziran 2010’da geniş çaplı eğitim konferansı için Türkiye, Avrupa ve komşu ülke sivil havacılıklarına ev sahipliği yapacak.

Türkiye neden seçildi?

• Türkiye’nin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin sürdürülebilirliği adına geçmişten buyana havacılık eğitimine vermiş olduğu önem,

• AB üyesi olmayan üye ülkelerin bulunmadığı yönetim kademesinde ilk defa yer almış olması ve yürüttüğü başarılı çalışmalar,

• Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) Eğitim Organizasyonu yönetimindeki başarılı çalışmaları,

• Uyum çalışmalarında elde ettiği konum ve kendi durumuyla aynı pozisyonda bulunan AB üyesi olmayan ülkeler arasındaki farklı çalışmaları,

• Bulunduğu coğrafyada oluşturmuş olduğu organizasyonlar ve bu organizasyonlardaki etkin rolü, (KEİ, D-8, TRACECA, RSOO, AKDENİZ, AFCAC ve T-MAG)

• Gelişmiş ve gelişmekte olan sivil havacılık sistemleri arasındaki köprü konumu.

Avrupa Havacılık Eğitimi'ni Türkiye Üstlendi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
PARAYI BASTIRAN HERKES SERTİFİKALARINI ALIP DUVARLARA ASIYOR VE SADECE FORMALİTELER YERİNE GETİRİLİYOR. AVRUPALILARDA PARAYI CEBE ATIYOR VE DE ATMAYA DEVAM EDİYOR. BİZDE BİR ŞEY OLDUĞUMUZU SANIYORUZ. YANİ YUTMACA YUTTURMACA DEVAM EDİYOR. BANA GÖRE TÜRKİYE’YE VERİLEN BU İMTİYAZLARIN ALTINDA YATAN ASIL GERÇEK, AVRUPANIN TÜRKİYE’YE UÇAK SATMASI İÇİN YIKAMA YAĞLAMA YAPMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. SONUÇ OLARAK GÜZEL GÖSTERİLEN HERŞEYİN ALTINDA MAALESEF PARA YATIYOR. SAYGILARIMLA,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAVACILIK EĞİTİMLERİNİ VEREN BİNLERCE INSTRUCTOR VE EĞİTMENLER ARASINDA, TÜRKİYENİN ULUSLARARASI DÜZEYDE DERS VEREN YETERLİ INSTRUCTORLARI YOK İKEN, DİĞER YANDAN EĞİTİM ALMASI ZORUNLU HAVACILARIMIZIN %90 NIN İNGİLİZCE SEVİYELERİ İSE İÇLER ACISI İKEN, BİZLER HALA NASIL BAŞARILI OLDUĞUMUZU SÖYLEYEBİLİRİZ? YANİ KOSKOCA TÜRKİYENİN ULUSLAR ARASI HAVACILIK EĞİTİMLERİNDE HİÇ ADI YOK İKEN BAŞARILI OLDUĞUMUZU GÖRMEK VEYA GÖSTERMEK NE DERECE DOĞRU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
napcan hocam easa 66 lisansını alıp da. ama zamanında (hem de çok kolay bir şekilde verilebilirken) jar 66 lisansı verilmedi kimseye kimsenin de sesi çıkmadı anlaşılan o ki olay üzüm yemek değil bağcıyı dövmek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
komite bsk.is bitmiyor ingilisce ne kadar var bunlarda? gecen sefer yarim dönemlik komite bsk.simdiki shgm genel müdür yardimcisina verdiler adam komite bsk.diye her yere imza atti!! Hep göz boyamak baska birsey degil.Türkiye havaciligni kendi cikarlari icin sor duruma düsürüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben,yok yönetim kurulu üyeliğimiş,yok eğitim başkanıymış anlamam.Kardeşim nerde benim EASA 66 Uçak Teknisyeni Lisansım.Gücünüz yetiyorsa alın bakalım.Sen Türkiyede ki havacılık eğitimini hallettin de Avrupa mı eksik kaldı.Komik olmayın yaa.Yalaka takımı aç gözlerini,çıkar at gözlüğünü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÜLKEMİZ’DE HAVACI PERSONELİN (POST HOLDER, PİLOT, MÜHENDİS, TEKNİSYEN, İŞLETMECİ VS ) KATILMASI ZORUNLU JAA KURSLARI VE DİĞER AVRUPADAKİ YURT DIŞI KURSLAR İÇİN ÖDENEN TOPLAM PARALAR İLE BU KURSLARI VEREN AVRUPALI INSTRUCTOR’LARA ÖDENEN PARALARI HİÇ HESAPLADINIZ MI? (KATILMASI ZORUNLU EN AZ 10.000 KİŞİ OLDUĞUNU VE İKİ GÜNLÜK BİR KURSUN FİYATI 1000 EURO OLDUĞUNU VE BİR KİŞİNİN EN AZ DÖRT BEŞ KURSA KATILDIĞINI VE KURSLARIN HER YIL VEYA İKİ YILDA BİR RECURRENT OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK HESAP EDERSEK….) BU EĞİTİMLERİ VEREN BİNLERCE INTRUCTOR VE EĞİTMENLER ARASINDA, TÜRKİYENİN ULUSLARARASI DÜZEYDE DERS VERECEK YETERLİ INSTRUCTOR’I BİLE YOKKEN VE EĞİTİMİ ALMASI ZORUNLU HAVACILARIMIZIN %90 NININ İNGİLİZCE SEVİYELERİ İSE İÇLER AC

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AVRUPANIN KABUL ETTIGI SEYLERI TAKDIR EDELIM BIRAZ DAHA IYI BASARILARA IMZA ATALIM HAVACILIĞIN OTORITESI ECAC SA SHGM YI TEBRIK EDELIM DAHA IYI OLMALARINI SAĞLAYALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumları okuyorumda Türk sivil havacılığının sadece bu günü için değil geleceği için kaydedilen bu çok önemli gelişmeleri havacı geçinenlerin anlayamamaları gerçekten üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemizde bakımcılar shgm nin eğitimsiz! mühendislerinin EASA dan söke söke aldığı yetki sayesinde ekmek yiyiyor n'aber ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sokaktan gelen denilenler takır takır bakım atlamalarını, AD atlamalarını, lisanssız işlemleri, eksik boroskop raporlarını, mekanik iş yapan aviyonikçileri, aviyonik iş yapan mekanikleri, açılıp kapanıp bi daha açılan MEL arızalarını, vardiya defterlerinde yazan loglara işlenmeyen arızaları... vs vs.. buluyorlar haaa demek ki neymiş önce iğneyi kendine batırcaksın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000