05 Aralık 2015, Cumartesi 08:23:25

Avrupa Birliği, yolcuların uçuş bilgilerini paylaşacak

Avrupa Birliği İçişleri Bakanları, bugün Brüksel’de yaptıkları toplantıda, terör şüphelilerinin takip edilmesi ve yakalanması amacıyla yolcuların uçuş bilgilerine ilişkin verilerin paylaşılması kararı aldı.
  • Öle kolay olmaz o işlet. Herkesin adı paylaşılmaz. Kontuarcılıl yapanlar bilirler.
  • Modern adıyla bilgi paylaşımı bilinen adıyla fişleme, herşey yolcuların güvenliği için ama, karıştırılmasın.
  • bu gelişme avrupada ırkçılığı arttıracak malesef...

The Washington Post’ta yer alan habere göre, böylece terör şüphelilerini arayan polis görevlileri, yolcuların PNR (Passanger Name Record) bilgilerine erişerek Avrupa’dan ya da Avrupa sınırları içinde seyahat eden yolcuların isim, kişisel bilgileri ve kredi kartı bilgilerine ulaşabilecek.

Proje, 2011’de gündeme gelmiş ancak Avrupa Parlamentosu’nun data gizliliğine ilişkin endişeleri sebebiyle gecikmişti. Anlaşmanın yüyürlüğe girmesi için önümüzdeki haftalarda Avrupa Parlamentosu’ndan onay alınması gerekecek. Öte yandan, ülkelerin mekanizmayı uygulamaya geçirmek için iki yıla ihtiyacı olacak.

Anlaşmaya ilişkin tartışmaların düğüm noktası olan, verilerin ne kadar tutulacağına ilişkin görüşmeler de karara bağlandı. Buna göre, veriler beş yıl tutulacak, ancak altı ay sonra, isim, adres ve fatura bilgileri “maskelenecek”.

Yunanistan Frontex ile çalışmayı kabul etti

AB bakanlarının toplantısının ardından ayrıca, Yunanistan’ın AB’nin sınır güvenliğinden sorumlu kurumu Operasyonel İşbirliği Ajansı Frontex ile çalışmayı kabul ettiği bildirildi.

Türkiye ve Yunanistan üzerinden sığınmacı akınına ilişkin, deniz ve kara sınırlarının nasıl daha iyi denetlenebileceği tartışılıyordu.

Bu ana transit güzergâhları üzerinden, sadece bu yıl 800 bin sığınmacının Avrupa’ya ulaştığı biliniyordu.

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, Frontex ile işbirliği yapmamakla eleştirilen Yunanistan’ın denizden sınır güvenliğini sağlamak, kayıt altına almak, sığınmacılara konaklama ve diğer hizmetleri sağlama konularında AB’den yardım isteğini hatırlatarak, ülkenin “sonunda sorumluluk alması ve harekete geçmesini” övdü.

Frontex de Ege denizinde devriye görevlilerinin konuşlandırılması için çalışmaları hızlandırdı.

Avrupa Birliği, yolcuların uçuş bilgilerini paylaşacak

Yorumlar

NailDiken ~ 8 yıl önce
Öle kolay olmaz o işlet. Herkesin adı paylaşılmaz. Kontuarcılıl yapanlar bilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fişleme ~ 8 yıl önce
Modern adıyla bilgi paylaşımı bilinen adıyla fişleme, herşey yolcuların güvenliği için ama, karıştırılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ırkçılık ~ 8 yıl önce
bu gelişme avrupada ırkçılığı arttıracak malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000