15 Eylül 2009, Salı 09:02:31

ATR-72-500 için en gelişmiş simülatör

Madrid Büyükşehir Belediye Başkanı Esperanza Aguirre, Indra Yönetim Kurulu Başkanı Javier Monzón ve GTA’nın kurucu ortaklarından Fernando Gómez ve Manuel Santos, San Fernando De Henares’de ATR-72-500 uçağı için en gelişmiş uçuş simülatörünün açılışını yaptı.
  • Gidilemeyen her yere gidecek yegane ucak ATR dir. Cok kisa mesafede kalkma ve durma kabiliyetiyle 3-4 saatlik mesafeye kadar cok keyifli ucus yapilan ucaklardir. Insallah en kisa zamanda ulkemizde goruruz
  • Ülkemiz jet uçağı abukluğundan kurtulmalı. Tüm zengin ülkeler kısa mesafeleri pervaneli uçaklarla uçuyor.
  • Avrupa seyahati yapanlar bilir hele birde havacılık ile ilgilenenler daha iyi bilirlerki ATR'ler iç hatlarda düşük maliyetli ve çok efektif uçaklar...Belki bir gün ülkemizde de boy gösterirler....

Ülkemizde Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin açmış olduğu mevcut radar sistemlerinin yenilenmesi ve yeni radarların yerleştirilmesi ihalesini kazanarak faaliyet göstermeye başlayan Indra tarafından geliştirilen ve İspanya’da türünün tek örneği olan simülatör, İspanya ve Avrupa sivil havacılık otoriteleri tarafından en yüksek değerlendirmeyi almak için tasarlandı.

Yeni uçuş simülatörü Indra’nın San Fernando de Henares’deki tesislerinde hizmete girdi.  Tesislerin ulusal  ve uluslararası boyutta işletimi Global Eğitim ve Havacılık (GTA) tarafından yapılırken, simulator dünyanın her yerinden ATR pilotları için bir eğitim merkezi olarak kullanılıyor.

En son teknoloji

En son teknolojik gelişmeler kullanılarak  tasarlanan simülatör önemli teknolojik yenilikleri bir araya getiriyor. Örneğin, öncü imge jenerasyon sistemleri kullanılarak farklı atmosfer koşullarında gerçeğe en yakın sahneler yaratmak için görsel sistem (Indra Invis2)

Indra tarafından geliştirilen havalimanı detaylı veri tabanı eğitime imkan verirken, uçuş ekibinin gerçek operasyon senaryolarına alışmalarını da mümkün kılıyor. Örneğin, zorlayıcı konumu sebebiyle pilotların özel eğitimden geçmeleri gereken Funchal Havalimanı (Madeira)

Avrupa ve İspnanya’da en yüksek değerlendirme

Yeni simülator, Avrupa regülasyonları ve Ortak Havacılık Otoriteleri’nin JAR-STD-1A uçuş sistemlerine uygun olarak AESA (Güvenlik Devlet Ajansı) tarafından en yüksek değerlendirmeyi (D seviye) aldı. Bu da simülatörün mümkün olduğunca gerçeğe yakın olduğu anlamına geliyor.

Bu değerlendirme sayesinde, simülatördeki gerek ilk gerekse tekrar eden eğitim süresi, gerçek gibi algılanıyor. Böylece uçuş ekibi ve eğitmenler, kötü hava koşullarında veya acil durum manevralarında kalkış ve iniş gibi riskli durumlardan kaçınarak gerçek uçak kullanmak zorunda kalmıyorlar.

ATR 72 bölgesel rotalar için tasarlandı. Şu ana kadar yaklaşık bin adet satıldı ve 5 kıtada 100 havayolu şirketinin filolarında yerini aldı. İspanya’da faaliyet gösteren havayolu şirketleri arasında Binter Canarias, Naysa, Islas Airways, Swiftair, Airnostrum sıralanabilir.

Bu projeyle Indra, dünyanın lider IT şirketi konumunu güçlendiren teknolojisini kullanarak geliştirdiği eşsiz ve yenilikçi projeleriyle kapasitesini bir kez daha kanıtlıyor.

Indra, İspanya’nın birinci, Avrupa ve Latin Amerika’nın lider çokuluslu IT şirketidir. Sektöründe ikinci büyük Avrupa şirketi olan Indra, AR&GE’ye en fazla yatırımı yapan, ikinci büyük İspanyol şirketidir. 2008 yılında üçte birlik bölümü uluslararası pazardan gelen 2 milyar 380 milyon euroluk gelir elde etmiştir. 29 bin profesyonel elemana sahip olan firmanın 90’ı aşkın ülkede müşterisi bulunmaktadır.

2001 yılında kurulan GTA, uçaklar olduğu kadar helikopterler için de bireyler ve havayolu şirketlerinin  eğitiminde görev alıyor. 2007 yılında şirket, iş aktivitelerini destekleyen Banesto Enisa Sepi Desarrollo Venture Capital Fund’a dahil oldu.

GTA, İspanya ve Avrupa otoriteleri AESA ve JAA tarafından birçok uçak modelinin eğitiminde tasdik edilmiştir: Airbus A319, 320, 321 ve 330, Boeing 747, 757 ve 767, ATR 42 ve 72, Cessna Citation, Embraer 145 ve BAE 146. Aynı zamanda, uçak pilotları ve helikopter pilotlarının MCC kursları için sertifikası bulunmaktadır.

Şirketin İspanya olduğu kadar diğer ülkelerde de müşterileri bulunuyor. Bazılar  Türkiye, Peru, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, İzlanda, İtalya, Küba, Polonya, Yunanistan ve Lüksemburg.

ATR-72-500

ATR-72-500

ATR-72-500 için en gelişmiş simülatör

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Gidilemeyen her yere gidecek yegane ucak ATR dir. Cok kisa mesafede kalkma ve durma kabiliyetiyle 3-4 saatlik mesafeye kadar cok keyifli ucus yapilan ucaklardir. Insallah en kisa zamanda ulkemizde goruruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ülkemiz jet uçağı abukluğundan kurtulmalı. Tüm zengin ülkeler kısa mesafeleri pervaneli uçaklarla uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupa seyahati yapanlar bilir hele birde havacılık ile ilgilenenler daha iyi bilirlerki ATR'ler iç hatlarda düşük maliyetli ve çok efektif uçaklar...Belki bir gün ülkemizde de boy gösterirler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000