05 Mart 2010, Cuma 13:25:22

ATR 72-600 ilk test uçuşunu gerçekleştirdi

ATR 72-600 2 saat süren ilk test ucusunu basari ile tamamlayip Toulousse'daki tesislerine indi.
  • artık bora jet bunlardanda alır tokatın vekili sahibiyle konuşur hergün tokattan norveç hollanda panama haiti afganistan seferleri başlar
  • Milletin ATRleri havalrda ucar, bizim ATRler ise Istanbul Genel Havacilikta yatar.
  • acaba bunda da hala kuyruğun altına takılan borudan var mı? uçak iner inmez hostes size gayet kibar bir şekilde boruyu iletir, siz de onu uçağın kuyruğunun tam altındaki yere takarsınız ve sonra arka kapıdan disembarkation yapılır.. süper teknoloji.
  • Bu uçaklar tabiriyle doğuştun kısa pistler için yapılmış uçaklardır. Yazın özellikle aşırı sıcakta kısa sürede kalkar jet motorlu uçaklar gibi uzun piste ihtiyaç duymaz. Oturup bir plan yapılıp bu tip uçakları türkiye de hangi illere uçulacağına karar verilmesi lazım..Sadece yazın insanların yoğun olduğu bölgelere de uçuş yapılır. Kısacası planlı bir şekilde yaz kış rahatlıkla kullanılabilecek bir uçak. BU tip uçaklar Amerikada kısa mesafelerde kullanılıyor..
  • vallaha süpermiş. bizim ülkeyede bunlardan lazım. ama bizim milletimi jet ile anasının karnından doğduğu için nerde pır pır görse morali bozuluyor :)))

Pratt Whitney 127 M motorları ile yeni ATR 72-600, 23.000 kilogram ağırlığında kısa pistlerde operasyon kabiliyetine sahip, sıcak iklimlerde ve yüksek rakımlı meydanlarda görev yapabilme özellikleri ve rakiplerine nazaran daha düşük bakım masrafları ile ön plana çıkıyor.

Dünya'nın en büyük Turboprop pervaneli uçak imalatçısı ATR, bir  EADS ve ALENIA Aeronautica (Finmeccanica Group) ortaklığı. 2009 yılında 1.4 milyar Euro ciro yapan şirket, 2010 yılında 54 adet yeni model ATR 72-600 ve 5 Adet ATR 42-600 teslim etmeyi planlamakta.

ATR 72-600 ilk test uçuşunu gerçekleştirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
artık bora jet bunlardanda alır tokatın vekili sahibiyle konuşur hergün tokattan norveç hollanda panama haiti afganistan seferleri başlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milletin ATRleri havalrda ucar, bizim ATRler ise Istanbul Genel Havacilikta yatar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba bunda da hala kuyruğun altına takılan borudan var mı? uçak iner inmez hostes size gayet kibar bir şekilde boruyu iletir, siz de onu uçağın kuyruğunun tam altındaki yere takarsınız ve sonra arka kapıdan disembarkation yapılır.. süper teknoloji.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçaklar tabiriyle doğuştun kısa pistler için yapılmış uçaklardır. Yazın özellikle aşırı sıcakta kısa sürede kalkar jet motorlu uçaklar gibi uzun piste ihtiyaç duymaz. Oturup bir plan yapılıp bu tip uçakları türkiye de hangi illere uçulacağına karar verilmesi lazım..Sadece yazın insanların yoğun olduğu bölgelere de uçuş yapılır. Kısacası planlı bir şekilde yaz kış rahatlıkla kullanılabilecek bir uçak. BU tip uçaklar Amerikada kısa mesafelerde kullanılıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vallaha süpermiş. bizim ülkeyede bunlardan lazım. ama bizim milletimi jet ile anasının karnından doğduğu için nerde pır pır görse morali bozuluyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000