23 Haziran 2010, Çarşamba 08:26:13

ATM Dalaman'da turizm toplantısı yapıldı

Dalaman Havalimanı ATM Dışhatlar Terminali Toplantı Salonu’nda Dalaman Havalimanı’na daha fazla uçak seferlerinin yapılabilmesi ve turizmden daha fazla pay alınabilmesi için yapılacak çalışmaları konu alan bir toplantı yapıldı.
  • niye arkadaşım kışın terminal çatısı akıtıyor diye içeriye kova koyarak çözüm buldukları için, yaptıkları kule asansörü yağmurada su altında kaldığı için ruhsat vermemek mi gerekir.
  • ATM ye nasıl havalimanı ruhsatı verdiler anlayamıyorum. Gidip hiç denetlediler mi acep ?
  • havalimanı için çalışmalarınız çok güzel birde dalamana nasıl turıst getirilip nasıl konaklayabilir denizi ve ormanı nasıl gösterebiliriz bir yol bulunsa inanın dalamana çok faydalı olur
  • KÖYCEGİZEDE TURIST BEKLİYORUZ
  • SAYIN YÖNETİCİLER HER ŞEY ÇOK GÜZEL AMA NİYE DALAMAN HAVALİMANINA SAHİP OLMASI YANINDA TURIZMDEN PAY ALAMAZ SAHİL BİZDE KOYLAR BİZDE TABİAT BİZDE TURIST NEREDE LÜTFEN BİRAZDA DALAMAN İÇİN ÇALIŞALIM
  • DALAMANA NE FAYDASI VAR

Yapılan toplantıya; Dalaman kaymakamı Ahmet Deniz, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Köyceğiz Kaymakamı H.İbrahim Çomaktekin, Garnizon Komutanı Hv.İsthk.Alb.Ziya Özkütük ,Dalaman Belediye Başkan Vekili Toygun Koyuncu, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalaman Merkez Mahalle Muhtarları ve turizmciler katıldı.

Toplantının başında konu ile ilgili slayt gösteri eşliğinde sunum yapan ATM Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Hamdi Güvenç; son 3 yılın analiz raporlarını ortaya koyarken, turizm pazarındaki en büyük riskin bir pazara fazla bağımlılık olduğunu ve bu nedenle pazar çeşitliliğine gitmekte yarar olduğunu belirterek; “Bölgemize genel anlamda bakıldığında İngiliz turistlerin her geçen gün artan bir grafikle toplam turistin yüzde 73’nü oluşturmaya başladı” dedi.

ATM Dışhatlar Terminali Genel Müdürü Güvenç; bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla havayolu şirketleri ve tur operatörleriyle sürekli temas halinde olunduğunun altını çizdi ve yeni pazar geliştirilmesi yönünde ciddi çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu bağlamda ilk defa bu yıl Bakü-Dalaman hattı oluşturulduğunu, İran pazarı üzerinde bir yıldır yapılan çalışmaların bu sene meyvesini verdiğini ve ilk İran uçağının İzmir üzerinden geldiğini 2. uçağın ve devamının Antep üzerinden geleceğini belirterek Suriye ve Bahreyn üzerinde yoğun şekilde çalışıldığını ifade etti.

Diğer taraftan İngiltere'den yılda 66 milyon kişinin yurt dışına çıktığını, bunların 40 milyonunun tatil paketi ile seyahat ettiğini, 13.7 milyon turistin İspanya'ya yöneldiğini dolayısıyla pazarları çeşitlendirirken hala daha İngiltere'de pazarında yapılacak çok şey olduğunu belirtti ve yaptığı stratejik analizde kısa vadede sezonun uzatılması, orta vadede tesisi sayısının artırılması, uzun vadede bölgesel destinasyon marketingi yapılması ve yeni pazarlara yönelinmesi gerektiğini belirtti.

Güvenç ayrıca turizm pastasından daha fazla pay alınabilmesi için teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek internet kullanımına ağırlık verilmesini, her turizm hizmeti veren firmanın web sitesi üzerinden rezervasyon hizmeti sağlaması gerektiğini vurgularken, ATM Havalimanı'nın resmi web sitesinin rezervasyon ve uçuş takip açısından tüm havalimanları içerisinde ciddi bir kullanım oranına sahip olduğunu ifade etti. Örnek olarak İngiltere pazarında turistlerin yüzde 45 ten fazlasının internetten rezervasyon yaptırdıklarını ve dünyada trendin bu yönde olduğunu belirtti.

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz de; “İçinde yaşadığımız bölge doğa harikası bir yer. Buranın kıymetini bilmeliyiz. Bizim en büyük avantajımız doğa güzelliklerimiz ve insanlarımızın sıcaklığı” dedi.

Konuşmasından sonra Dalaman Hilton Oteli Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu ve Therma Maris Oteli Genel Müdürü Kemal Öztürk’te bölgede turizmin gelişmesi ve turizmden daha fazla pay alınabilmesi için yapılabilecek çalışmalar ile ilgili fikirlerini söylediler.

Toplantıdan sonra toplantıya katılanlara ATM Dış hatlar Terminali tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

ATM Dalaman'da turizm toplantısı yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
niye arkadaşım kışın terminal çatısı akıtıyor diye içeriye kova koyarak çözüm buldukları için, yaptıkları kule asansörü yağmurada su altında kaldığı için ruhsat vermemek mi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ATM ye nasıl havalimanı ruhsatı verdiler anlayamıyorum. Gidip hiç denetlediler mi acep ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havalimanı için çalışmalarınız çok güzel birde dalamana nasıl turıst getirilip nasıl konaklayabilir denizi ve ormanı nasıl gösterebiliriz bir yol bulunsa inanın dalamana çok faydalı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KÖYCEGİZEDE TURIST BEKLİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN YÖNETİCİLER HER ŞEY ÇOK GÜZEL AMA NİYE DALAMAN HAVALİMANINA SAHİP OLMASI YANINDA TURIZMDEN PAY ALAMAZ SAHİL BİZDE KOYLAR BİZDE TABİAT BİZDE TURIST NEREDE LÜTFEN BİRAZDA DALAMAN İÇİN ÇALIŞALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DALAMANA NE FAYDASI VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000