12 Eylül 2008, Cuma 09:28:36

ATM Dalaman, Flyglobespan'ı bekliyor...

Muğla Valiliğinde yapılan basın açıklamasına göre, 01 Nisan 2009 tarihinden itibaren Glasgow, Edinburg ve Aberdeen şehirleri ile Dalaman arasında uçuşlara başlanacak.
  • atm şirketinin daha da gelişmesi dalaman ve cevredeki turistik yerlerin gelişimin de buyuk katkısı var ATM şirktinin bu tür gelişmelerinin burada kalmaması dileğiyle..
  • yapılacak.. zamanla...
  • Keske Sabiha Gokcen'in isletmecisi avrupa ve asyada ucan tum low costlari dolassa, hepsinin istanbula ucuslarini saglasa, ne buyuk iyilik eder istanbul turizmine,

İlk planda haftada 3 gün yapılacak uçarak, 1 Mayıs tarihinden sezon sonuna kadar toplam 85 uçuş ile ilave 15.000 koltuk kapasitesiyle yolcu taşınacak.

Türkiye’nin yolcu sayısı bakımından 3. büyük terminali ve mimarisiyle Londra’da “Çevreye Duyarlılık” ödülü kazanan Dalaman Dış Hatlar Terminali’nin işletmecisi ATM ile Avrupa’nın önde gelen düşük tarifeli havayolu (low-cost carrier) şirketi Flyglobespan Havayolu’nun çalışmaları sonucunda 1 Nisan 2009 tarihinden itibaren Orta ve Kuzey İngiltere’den ilave 85 uçuş planladığı bildirildi. ATM'den yapılan açıklamada, Dalaman’a ilave seferler düzenlenmesiyle ile ilgili çalışmalarda her zaman olduğu gibi Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun büyük katkıları ve desteği olduğu ifade edildi.

2009’da Dalaman Dış Hatlar Terminali’nde toplam 3 milyon turiste hizmet vermeyi hedefleyen ATM, İngiltere ve İskoçya’nın en prestijli havayolu şirketi Flyglobespan Havayolu ile Dalaman’ın 800’ün üzerindeki uçuşu ve 100 binin üzerindeki yolcu kapasitesine ilave 15.000 yolcu kapasitesi eklemesiyle bu hedefe daha da yaklaştı.

Güvenç: “Muğla’nın yüksek turizm potansiyeli parlamaya başlıyor”

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman Dış Hatlar Terminali’nin 2008’de 3 milyon yolcuya ev sahipliği yapmayı hedeflediğini belirterek, “Bölge turizmini geliştirmek amacıyla uzun süredir yoğun faaliyetler içerisindeyiz. Tüm enerjimizi ve tecrübemizi Dalaman’ın bir destinasyon olarak güçlenmesine ve bölge turizminin kalkınmasına adamış durumdayız. Bunun için başta Valimiz Sn. Ahmet Altıparmak olmak üzere turizm meslek örgütleri de dahil herkes birlik içerisinde hareket ediyor. Bu açıdan 2008 yılında Flyglobespan gibi dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biriyle oluşturulan işbirliği ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.

Muğla’nın yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Hamdi Güvenç, Dalaman’da işletmekte oldukları Dış Hatlar Terminali’nin yıllık 10 milyon yolcu kapasitesine sahip olmasının, bu bölgeye gelen turist sayısını 5 katına çıkarmaya izin verdiğini vurguladı.

Altıparmak : “Hedefimiz turist sayısını arttırma çabalarını desteklemektir.”

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, “Flyglobespan Havayoluyla önemli bir işbirliğini somut bir adım atarak neticelendirilmiş olduğunun mutluluğu içindeyim. Uzun zamandır ilgili sektör temsilcileriyle üzerinde çalıştığımız Muğla İli Turizm Potansiyelinin ve turist sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar, yeni havayollarının yeni uçuşlar düzenlemesiyle sonuç vermeye başlamıştır. İngiltere’nin itibarlı havayollarından biri olan Flyglobespan ve diğer önemli havayollarını ilimize daha fazla turist getirmek üzere düzenleyecekleri yeni uçuşlar için desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’ye gelen turistler Türkiye’nin bir cennet misali nasıl bir hazineye sahip olduğunu, bölgemizin dünyada eşi benzeri olmayan doğal güzelliklerini ve koylarını görmektedirler. Bu nedenle hedefimiz, turistlerin doğal güzelliklerimizi sadece yılın belirli dönemlerinde görmelerini sağlamaktan ibaret değil, doğru planlanmış tesis yatırımlarına hız vererek yılın 12 ayında turist gelmesinin sağlanması olmalıdır. Bu amaçla bölgemizde dünya standartlarında golf saha ve tesisleri bulunan dört yeni beş yıldızlı otel tesisi tamamlanmak üzeredir. Nihai hedefimiz bölgemizde toplam 12 adet golf otelidir. Bu tesisler tamamlandığında bölgemizin iklim avantajları ile dünya çapında dört mevsim golf aktiviteleri yanı sıra, çeşitlenmiş turizm yoluyla tarih ve doğayla da turistlerin iç içe olmalarını sağlanmış olacaktır. Özellikle kış dönemi üçüncü yaş grubu turistler için çok uygundur. Yeni havayollarının artması ile kış döneminde de uçuşlarda devamlılık sağlanması bölge turizmcileri ve bizlerin amacıdır” dedi.

ATM Dalaman, Flyglobespan'ı bekliyor...

Yorumlar

ünal ~ 16 yıl önce
atm şirketinin daha da gelişmesi dalaman ve cevredeki turistik yerlerin gelişimin de buyuk katkısı var ATM şirktinin bu tür gelişmelerinin burada kalmaması dileğiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
yapılacak.. zamanla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekliyoruz ~ 16 yıl önce
Keske Sabiha Gokcen'in isletmecisi avrupa ve asyada ucan tum low costlari dolassa, hepsinin istanbula ucuslarini saglasa, ne buyuk iyilik eder istanbul turizmine,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000