01 Nisan 2015, Çarşamba 09:30:17

ATLASJET NEDEN GLOBAL OLDU?

AtlasGlobal markasıyla yola devam kararı alan AtlasJet ‘düşük maliyetli havayolu’ algısını kırmak için ve küresel hedefleri doğrultusunda kurumsal kimliğini yenileme kararı aldı
  • İster AtlasJet olun ister AtlasGlobal isterseniz NoName yer ve kabin ekiplerinize asil, insancıl ve olması gerektiği gibi davranmadığınız sürece istediğiniz marka imajına bürünebilirsiniz. Son dönemde ki ''aşırı'' charter ve uçaklarınızı kiralamanız ya da teknik biriminizden yaptığınız iş fesihleriyle iyice güvenliği sorgulanan bir firma oldunuz. Markalaşma, güvenilir ve adil olunabilirse markalaşma olur.
  • Havacılıkta esas olan olab pilotlardır , onları elinde tutamayıp rakiplerine kaptırıyorsan lowcost algısı olur.
  • Atlasla Hiç uçamadım daha. Atlas konyaya gelde kurtar bizi pegasustan lütfen
  • Ekibe karşıda global ismine yakışır şekilde imkanlar sunsanız.
  • Millet üc kurusa çalışır kabin en az dört bacak pilotlar borç içinde kredi eğitim öder birileri de pazarlama da marka yaratır yazık atlasjet iyi markaydı global bana samimi Türk algısı ile gelmiyor nerede 29 Ekim'lerde paylaştığımız bayraklar ile çoşkulu kontuarlar....
  • THY biraz sizdeki çağdaşlığı örnek alsa fena olmayacak
  • Ben uctugu her noktada Atlas'i tercih ederim. Pegasus resmen iskence yalniz pegasus genis govdeli 777ler ile bence amerika ucuslarina baslamali. Cok tutacagindan eminim
  • Daha önceden de farklı bir çizgisi vardı Atlas'ın. Reklamları da, ikramları da low cost falan değildi. Başka bir şey var.
  • jet eklentisi olunca low cost algısı oluşuyormuş, eee global olunca da global bir havayolu algısı oluşuyor ama senin daha doğru düzgün tarifeli dış hat uçuşun bile yok. bu ne olacak, bu algı yanıltılması değil mi? olmayan bir şeyi sanki öyleymiş gibi insanlara aktarmak niye ki? niçin gerçekler yerine aldatma üzerine kuruyorsunuz şirket kimliğini?
  • hem 40.000 küsür öyro vercem hemde bedava ucacagım hemde hak etmedigim şeyler yaşayacagım kusura bakmayın ama çaydanlıkta kaynatır suyunu içerim o lisansı gene size o parayı vermem. emege saygı biraz yazıklar olsun.buradan da butun herkes duysun işte ben şahsen asgari ücretle çalışan bir pilotun ucurdugu ucaga binmem adamın bin bir türlü derdi olabilir neden riske gireyim ki edit:merak edenler varsa şu an c 550 deyim oh mis gibi tek ucak tek kaptan 2 sene sonra hayırlısı artık.

AtlasGlobal markasıyla yola devam kararı alan AtlasJet ‘düşük maliyetli havayolu’ algısını kırmak için ve küresel hedefleri doğrultusunda kurumsal kimliğini yenileme kararı aldı

Markaların yeniden yapılandırılmaları çoğu zaman oldukça sancılı olur… Hele de tüketici odaklı markalar için iyi hesaplanması gereken bir süreçtir. Kimi zaman amaç tüketicinin zihnindeki hatalı bir algıyı toparlamak, kimi zaman ise yeni yönetim/ürün/stratejiye dikkat çekmektir.

Her koşulda ince elenip sık dokunulması gereken bir uygulamadır. Sivil havacılık aktörlerinden Atlas Jet de geçtiğimiz aylarda kurumsal kimliğini yenileme kararı aldı. Özellikle yurt dışında ‘jet’ kelimesinin algısının ‘Düşük maliyetli havayolu’ olmasından duyulan rahatsızlık bu adımı gerekli kılmış. ‘Bu semtin çocuğu değilim’ diyerek ayrışmaya karar veren marka, öncelikle AtlasJet ismini bırakarak, AtlasGlobal’e dönüştü… Ardından markanın yeni reklam filmi yayına girdi…

Reklamdaki sarışın-mavi gözlü oyuncu enflasyonu ‘Film İsveç hedef kitlesi için mi çekildi?’ esprileriyle karşılansa da markanın küresel arenadaki hedeflerinin altını çiziyor. AtlasGlobal Havayolları Kurumsal İletişim Direktörü Nora Alıcı ve WBRİstanbul Başkanı Ertan Özyiğit ile bu sancılı süreci konuştuk, hem marka hem de ajans gözünden bir markanın yeniden yaratılma hikâyesini dinledik…

AtlasJet marka ismini AtlasGlobal olarak değiştirme kararınızın arka planından bahseder misiniz?

2001 yılında kurulan Atlasjet, Türk sivil havacılığında yaşanan değişim ile 2004 yılında, dünya standartlarında kaliteli ve konforlu hizmet sunma felsefesiyle tarifeli uçuşlara başladı. Ancak özel havayolu denildiğinde tüketicilerin zihnine bir düşük maliyet( low cost) algısı yerleştiğini görüyoruz. Özellikle yurtdışında isminde “jet” geçen firmaların low cost hizmet vermesi nedeniyle böyle bir algı oluşmuş. Biz low cost değil, daha uygun ücretlerle “full hizmet” sunan bir havayoluyuz. Türkiye’de uçuşlarında Türk misafirperverliğine uygun olarak EkonomiPlus ve gerçek anlamda Business Class hizmeti sunan tek özel havayoluyuz. Hem yolcularımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini daha doğru bir şekilde ifade edebilmek hem de geleceğe yönelik “Global” projemizin ilk adımlarını atarak daha doğru bir marka konumlandırması sağlamak amacıyla,” AtlasGlobal” adıyla bir kurumsal yenilenme sürecine girdik. Bizim için bu süreç sadece bir isim değişikliğinden ibaret değil, kurumsal kimliğimizde yaşadığımız büyük bir dönüşümün ve geleceğe yönelik planlarımızın sadece bir parçası.

Kurumsal kimlik yenilemesi çalışmaları kapsamında ne tür hazırlıklar yapıldı, neler değişti?

Tüketicilerin yıllardır tanıdığı ve tercih ettiği bir marka olarak bu derece büyük çaplı bir kurumsal kimlik değişikliği gerçekleştirmek son derece kapsamlı bir çalışma gerektirdi. Markamınızın kurumsal kimliğinde A’dan Z’ye değişime gittik. AtlasGlobal markası ile paralel olarak, web sitesi adresimiz www.atlasglb.com olarak yenilendi, uçaklarımızda aylık olarak yayınlanan dergimiz de yeni ismi “Glober” ile yayın hayatına devam ediyor. Bu değişime 2014 yılının son çeyreğinde yaptığımız hazırlıklar ile başladık ve tüketicilerimiz ile temas noktalarımız olan havalimanı bilet satış ofislerimizden uçaklarımızın üzerindeki branding’in yenilenmesine kadar daha pek çok noktada devam ediyoruz.

Bu yeniliği anlattığınız reklam filmi de büyük yankı uyandırdı. Filmin hikayesini nasıl, neler düşünerek hazırladınız?

Reklam filmimizde “Global” projemize paralel olarak yurtdışında çok çeşitli ülkelerden oyuncular görev adı ve geleceğe yönelik büyüme hedefl erimizin iletişimini yaptık.

Özellikle hangi mesajların verilmesine dikkat ettiniz?

Reklam filminde, uçu şlarımızda sunduğumuz EkonomiPlus ve gercek Business Class hizmetini vurgulayarak, yolcularımıza yaşattığımız kaliteli ve konforlu seyahat tecrübesine dikkat çektik. AtlasGlobal olarak bizim bütün operasyonumuzun odak noktasında “müşteri memnuniyeti” bulunuyor, iletişimimizde de bunun altını çizdik. Tüm uçaklarımızda bize özel tasarımla hazırlanan deri kaplı geniş aralıklı koltuklarda seyahat imkanı, ücretsiz koltuk seçimi, ücretsiz zengin çeşitli yiyecek ve içecek ikramı ve Londra, Kuveyt gibi 3 saat ve üzeri uçuşlarda “Uçan Şef” hizmeti sunuyoruz.

Filmle ilgili tepkiler nasıl; ilgi yoğun mu? Gelen eleştiri bulunuyor mu?

“Hayallerin üstünde bir dünya” sloganıyla yola çıkan reklam kampanyamız, özellikle de televizyon filmi büyük ilgi gördü. Sosyal medyada sadece ilk birkaç haftada 500 binin üzerinde kişi tarafından seyredilen film hakkında çok olumlu yorumlar aldık, bu da bize doğru yolda olduğumuzu göstererek son derece mutlu ediyor.

Bu çalışmaların devamı gelecek mi; bir sonraki adımda neler planlanıyor? Yeni bir reklam filmi planlarınız arasında var mı?

Tabi ki, yeni iletişim planlarımız hazır bile. AtlasGlobal markası ile yaşadığımız bu değişim uzun soluklu ve devamlılığı olan bir süreç. Yurtdışında yeni açılacak uçuş noktalarımız ve filomuz ile ilgili büyüme planlarımız kapsamında çok yakında farklı projeleri hayata geçirecek ve yeni reklam kampanyalarımız ile tüketiciye dokunmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu değişim sürecinde yeni projelerimizi önümüzdeki günlerde sizlere duyuracağız.

Sosyal medyada yeni kurumsal kimliğinizle ilgili ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz/yürütmeyi planlıyorsunuz?

Yeni kurumsal kimliğimizin lansmanı kapsamında tüm sosyal medya hesaplarımızda oldukça geniş bir şekilde tanıtımlarımız yeraldı. Bu seneki Sevgililer Günü de zamanlama olarak kurumsal kimliğimizdeki bu geçiş sürecine denk geldiği için bizim için ayrıca önem kazandı. Bu kapsamda Instagram hesabımızda bir yarışma düzenledik ve bu yarışmayı AtlasGlobal lansman filmimize entegre ederek duyurduk. Yayını sadece birkaç gün süren yarışmaya bu kadar kısa sürede binlerce başvuru gelmesi bizi çok mutlu etti.

Sevda Yüzbaşıoğlu / Dünya

ATLASJET NEDEN GLOBAL OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Havacılık ~ 9 yıl önce
İster AtlasJet olun ister AtlasGlobal isterseniz NoName yer ve kabin ekiplerinize asil, insancıl ve olması gerektiği gibi davranmadığınız sürece istediğiniz marka imajına bürünebilirsiniz. Son dönemde ki ''aşırı'' charter ve uçaklarınızı kiralamanız ya da teknik biriminizden yaptığınız iş fesihleriyle iyice güvenliği sorgulanan bir firma oldunuz. Markalaşma, güvenilir ve adil olunabilirse markalaşma olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 9 yıl önce
Havacılıkta esas olan olab pilotlardır , onları elinde tutamayıp rakiplerine kaptırıyorsan lowcost algısı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atlasla Hiç uçamadım daha. Atlas konyaya gelde kurtar bizi pegasustan lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ekibe karşıda global ismine yakışır şekilde imkanlar sunsanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 9 yıl önce
Millet üc kurusa çalışır kabin en az dört bacak pilotlar borç içinde kredi eğitim öder birileri de pazarlama da marka yaratır yazık atlasjet iyi markaydı global bana samimi Türk algısı ile gelmiyor nerede 29 Ekim'lerde paylaştığımız bayraklar ile çoşkulu kontuarlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örnek ~ 9 yıl önce
THY biraz sizdeki çağdaşlığı örnek alsa fena olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATLAS BIR NUMARA ~ 9 yıl önce
Ben uctugu her noktada Atlas'i tercih ederim. Pegasus resmen iskence yalniz pegasus genis govdeli 777ler ile bence amerika ucuslarina baslamali. Cok tutacagindan eminim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Daha önceden de farklı bir çizgisi vardı Atlas'ın. Reklamları da, ikramları da low cost falan değildi. Başka bir şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jet - global ~ 9 yıl önce
jet eklentisi olunca low cost algısı oluşuyormuş, eee global olunca da global bir havayolu algısı oluşuyor ama senin daha doğru düzgün tarifeli dış hat uçuşun bile yok. bu ne olacak, bu algı yanıltılması değil mi? olmayan bir şeyi sanki öyleymiş gibi insanlara aktarmak niye ki? niçin gerçekler yerine aldatma üzerine kuruyorsunuz şirket kimliğini?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baby pilot ~ 9 yıl önce
hem 40.000 küsür öyro vercem hemde bedava ucacagım hemde hak etmedigim şeyler yaşayacagım kusura bakmayın ama çaydanlıkta kaynatır suyunu içerim o lisansı gene size o parayı vermem. emege saygı biraz yazıklar olsun.buradan da butun herkes duysun işte ben şahsen asgari ücretle çalışan bir pilotun ucurdugu ucaga binmem adamın bin bir türlü derdi olabilir neden riske gireyim ki edit:merak edenler varsa şu an c 550 deyim oh mis gibi tek ucak tek kaptan 2 sene sonra hayırlısı artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000