08 Kasım 2017, Çarşamba 11:40:25

Atlasglobal'in iki uçağı filoya veda etti

Atlasglobal filosunda uzun yıllardır hizmet veren iki adet Airbus A320-200 tipi yolcu uçağı kontrat sürelerinin sona ermesiyle geri gönderildi.
  • Arkadaşlar uçaklarda 10 yaş genç bir yaştır,yaştan değil,yolcu kapasitesi için A321 le değiştirilmiştir.
  • Tc-atm yi daha önce antalyada görmüştüm diyerini hatırlamıyorum görmüş olabilirim
  • ATK ve ATM 2006 yılından kalma on yaşını devirmiş uçaklardı. THY ve özellikle Pegasus'un yeni uçakları karşısında oldukça yaşlılardı. Filodan ayrılmaları isabetli olmuş. Bunlar yerine NEO serisi uçaklar filoya katılacaktır diye düşünüyorum.
  • Kabin memuresi olmak isteğim hala devam ediyor
  • Cahil cahil konusmalar. Adamlarin sozlesmesi bitti filodan cikti diger taraftan yeni anlasma ile 6 ucak geliyor. Ocak itibari ile filoya girecekler. Hepsi A321. Adamlar buyuyup yeniliyor bu yil. Anlayana.....
  • Filodaki yaş olarak en yeni 2 uçak gitti. Yaş ortalaması dibe vurur şimdi. Atlasglobal'in halen nasıl yeni uçaklara dönmediğini anlayamıyorum. ATM ve ATK filodan çıkınca tüm filo tüplüye döndü artık. Kalan uçakların tamamının kokpit ekranları CRT monitörlü diye biliyorum. Filoda ETM ve ETN, ATE ve ATF gibi 96-97 model tayyareler var. Atlasın artık filo revizyonuna gitme zamanı geldi geçiyor. Sadık uçan yolcusu da bu atağı bekliyor. Şu anda yapacakları en güzel hamle zamanında iyi niyet anlaşması yapıp askıda kalan Bombardier'ları almaları olur. Airbus gibi bir garantiyi de aldılar arkalarına üstelik Hayırlısı
  • Atlas ve Onur ortalama 15 20 yaşlarındaki uçaklarla ne kadar yenilenebilir ki
  • Kontrat sürelerinden önce gittiler bir. Filoda enhance uçak kalmadı iki. Dolar kuru hala yerlerde üç.
  • eskisi gider eskisi gelir ayni tas ayni hamam .
  • Bu ne şimdi ya

Atlasglobal filosunda uzun yıllardır hizmet veren iki adet Airbus A320-200 tipi yolcu uçağı kontrat sürelerinin sona ermesiyle geri gönderildi.

Dünyanın en büyük uçak kiralama şirketlerinden biri olan AerCap'la yapılan anlaşma sonrası 2012 yılında Atlasjet filosuna katılan iki adet A320-200 tipi yolcu uçağı geri gönderildi.

Atlasjet'in marka isim değişikliği sonrası Atlasglobal olmasıyla birlikte filoda uçmaya devam eden TC-ATM ve TC-ATK kuyruk tescili uçaklar yaklaşık 5,5 yıl görev yaptıkları filodan dün akşam saatlerinde ayrıldı.

İlk test uçuşlarını 2006 yılında yapan uçaklar daha önce Kingfisher Red adına uçuş yapıyordu.

AerCap ile yapılan kontratın sona ermesiyle uçaklar dün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalanarak Shannon'a kanat çırptı. Uçakların yeni sahiplerine teslim edilene kadar Shannon'da bekletileceği öğrenildi.

©AirportHaber.com

Atlasglobal'in iki uçağı filoya veda etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

A330cu ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar uçaklarda 10 yaş genç bir yaştır,yaştan değil,yolcu kapasitesi için A321 le değiştirilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağlar ~ 6 yıl önce
Tc-atm yi daha önce antalyada görmüştüm diyerini hatırlamıyorum görmüş olabilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsabet ~ 6 yıl önce
ATK ve ATM 2006 yılından kalma on yaşını devirmiş uçaklardı. THY ve özellikle Pegasus'un yeni uçakları karşısında oldukça yaşlılardı. Filodan ayrılmaları isabetli olmuş. Bunlar yerine NEO serisi uçaklar filoya katılacaktır diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl Yani ~ 6 yıl önce
Bunlar en yeni uçaklar. devirdiğini söyldiğiniz yaşın iki katı 20 yaşını geçkin uçağı var. TC-ETM 1996 çıkışlı. o yıl doğanlar bugün pilot oldular çoğu ülkede.
Mike ~ 6 yıl önce
10 yaşındakiler gitti diye isabet olduysa 20'likleri ne yapacağız. Tuncay Doğaner'i çok arar bu şirket 8 tane fabrika çıkışlı uçak filoya dahil etmişti. Cahil cahil konuşmayın
Kevser ~ 6 yıl önce
Kabin memuresi olmak isteğim hala devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlasta ~ 6 yıl önce
kabin mi kaldı uçaklar gidiyo bir bir
Fleet planning ~ 6 yıl önce
Cahil cahil konusmalar. Adamlarin sozlesmesi bitti filodan cikti diger taraftan yeni anlasma ile 6 ucak geliyor. Ocak itibari ile filoya girecekler. Hepsi A321. Adamlar buyuyup yeniliyor bu yil. Anlayana.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 6 yıl önce
Evet yaz sezonu yeni iç ve dış hatlar açılacakmış
:( ~ 6 yıl önce
Filodaki yaş olarak en yeni 2 uçak gitti. Yaş ortalaması dibe vurur şimdi. Atlasglobal'in halen nasıl yeni uçaklara dönmediğini anlayamıyorum. ATM ve ATK filodan çıkınca tüm filo tüplüye döndü artık. Kalan uçakların tamamının kokpit ekranları CRT monitörlü diye biliyorum. Filoda ETM ve ETN, ATE ve ATF gibi 96-97 model tayyareler var. Atlasın artık filo revizyonuna gitme zamanı geldi geçiyor. Sadık uçan yolcusu da bu atağı bekliyor. Şu anda yapacakları en güzel hamle zamanında iyi niyet anlaşması yapıp askıda kalan Bombardier'ları almaları olur. Airbus gibi bir garantiyi de aldılar arkalarına üstelik Hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 6 yıl önce
ben bu uçakların yaş olayını öğrenince artık atlasa, onur'a binmiyorum. Bu ne kardeşim 20 yaşında uçak mı olur. yerde giden arabaya binmiyorum o yaşta uçağa mı bineceğim. Çok pahalı değilse thy, yoksa pegasus en azından uçakları yeni.
Teknik ~ 6 yıl önce
Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır! Bu böyle biline
Plane spotter ~ 6 yıl önce
An itibariyle ortalama filo yaşları: Pegasus: 5,6 yıl Atlas: 17,4 (onyedivirgüldörtttttt) yıl Onur: 19,2 (yorum yok) yıl Törkiş: 6,3 yıl Köfte Airlines: 28 yıl Ok?
detmold ~ 6 yıl önce
20 yaşındaki uçak, 20 yaşında olan arabadan yenidir.
Teknik kardeş ~ 6 yıl önce
Uçağa bakım yapmak ayrı, uçağın kozmetik olarak yeni olması ayrı. Yeni uçakların yakıt tüketimi az. Ayrıca yolcu mis gibi kokan yeni uçağı tercih eder, kişiye daha güven verir.
Kek ~ 6 yıl önce
Verdikleri kek ve sandviç güzel.
ESKİ UÇAKLAR ~ 6 yıl önce
Atlas ve Onur ortalama 15 20 yaşlarındaki uçaklarla ne kadar yenilenebilir ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli mike ~ 6 yıl önce
Kontrat sürelerinden önce gittiler bir. Filoda enhance uçak kalmadı iki. Dolar kuru hala yerlerde üç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K-M ~ 6 yıl önce
Kimseyi zorla çalıştırmıyorlar. Beğenmeyenler daha iyi şartlara gidebilir. Pardon ama yok öyle şirket şu an :)
Atlas ~ 6 yıl önce
eskisi gider eskisi gelir ayni tas ayni hamam .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydaaaaaaaa ~ 6 yıl önce
Bu ne şimdi ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000