21 Mayıs 2013, Salı 18:23:12

ATİLAY AYÇİN SON TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Türk Hava Yolları'ndaki grev eyleminin 7. gününde Hava-İş Sendikası üyeleri THY Genel Müdürlüğü önündeki protestolarını bugün de sürdürdü. Hava-İş Başaknı Atilay Ayçin de grev alanında önemli açıklamalar yaptı. Peki, Ayçin neler dedi?
  • Sayın HAmdi bey.. bu mubarek günlerde Allah rızası için bu insanların maduriyetini giderin insanlari kandırdı psikolejik tehdit etti eğer gıreve gitmezseniz bu haklardan mahsun kalıcaksıniz yarın öbürgin sizinde başınıza gelir diye. Bu ayçin şerefzizinin Allah korkusu kul utanması yok milleti madur etti eger çagırsanız bu amirler hostesler bugün işe gelicek Allah rızasi için bize yardim edin biz çok madur olduk faturalarımizı ödiyemiyoruz kiramız kaldı bizim babamız yok annemiz yaşlı paramız çalışsak var ama biz çalışamıyoruz o haysiyetsiz ayçin yüzünden. LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN YARDİM EDHİN.o ayçin için namazda ettigim duada diyorumki bu mübarek günlerde umarim guduz olur kimseye zararı dokunmadan kendi kendini yer bitirirde ortadan bir mikrop azalır.
  • Sendikaya laf atacağınıza biraz yürekli olup greve çıksaydınız, şimdiye kadar çok tan tis imzalanırdı. Şimdi çok mu iyi oldu. Sendika başkanlığına aday olanlar hepsi Akp li ... Gelecek yıllarda ikramiye vs kesilirse sakın şaşırmayın. Ama bizim millete haktır. 1990 da ilk özelleştirmeler başladığından beri uyuyan insanlardan ne beklenir.
  • SEndıkaaaaa eger o tis imzalanırdaaaaaaa uçuşuna giden bınlerce uçucuyu TİS ten faydalandırmazsanız - uçucular size cok guzel bir cevap verecek SEndika !!!! Bekle Ve GÖR
  • eger sendıka mahalle agzıyla konuşmayıp duzgun ve saygıdeger konuşsaydı beyefendılıgını hanımefendılıgını bozmayarak ! mılletın onuruna serefıne laf soylemeseydı daha cok kazanırdı ! ama şimdı hata yaptı ! hatasını kabul etsın !
  • OLUR DA BAŞKA BİR SENDİKA FALAN YAPASINIZ GELİR SAKIN BİZİ ORAYA BEKLEMEYİN. BEN BAŞINDA KOKPİTİN OLDUĞU BİR SENDİKAYA ÜYE OLMAM. ZATEN NİYETTE O SENELERDİR.
  • Badem ve pala bıyık mahvettiniz hayatlarımızı...Sizlerde mahvolursunuz umarım!!!
  • VE ATİLAY AYÇİN 305 KİŞİDEN VAZGECER ! SADECE İŞE İADESİ ONANANLARMIŞ !!! :D BAKTI OLMUYOR ! 8.5 MILYONDAN DA VAZGECMEK ISTEMEDI !!! ONCA İNSANIN CANI SENDIKA YUZUNDEN YANMADI MI ?
  • Şu resimlerde kaçtane çalışan var sayabilfdiniz mi Nerede 1000 ler nerede İp ucu, görevde görevde Yanlış anlaşılmasın grev değil görevde görevde Halaya hop hop Bence mevcut sendika yönetimi kalsın Zaten düştü yerlerde sürünüyorlar Founder of AOE
  • Adam gibi dik durup gerekirse bedel odemek gerek demis Kral. Birakin 22 yillik baskanligini, bu 305 kisi aylardir maas alamayarak bir bedel oduyorlar. Kendisi bir ay bile maas almadigi olmus mu? Eylem yapmak icin maas alip, eylem yaptikca maasi garanti olanin, insanlari eylem yapmiyor diye elestirme hakki yok.
  • Ne acayip bi camiasiniz siz ya. Dereyi gecmeden at degistirilmez. Adami sevmemek ayri is ayri. Isiniz bitsin genel kurulda secmezsiniz olyr biter. Bir de nur yuzlu arayanlar var teyallam ya=) beni secin demiyor da ya da o nur yuzlu bellidir bunlari keklemis iste onu isaret ettiriyorlar. Belkide ayni kisidir nur yuzlu isteyen kisi. Isim degisip yaziyo ayni seyleri.

Türk Hava Yolları'ndaki grevin yedinci gününde THY Yönetim Kurulu'nun Hava-İş Sendikası ile anlaşma sağlanamaması halinde uygulanacak B planını görüşmek üzere toplandı. Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de THY Genel Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyelerine hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu.


Türk Hava Yolları'nda çalışanların elde ettikleri hakların elinden alındığını ve bu hakların yeniden geri kazanılması taleplerinin farklı yansıtıldığını ifade ederek, “Bize sadaka vermiyorsun. Çalışanlar bu hakları, verdikleri emekle, alın teriyle kazandı” dedi.

"BAK BAKALIM O SÖZLEŞME BİTİYOR MU!"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’nun sendikayla anlaşılamaması durumunda kendi belirledikleri ücretle yola devam edeceğinin açıklanması konusunda da konuşan Ayçin, “Bu iş yerinde bir sendika var. Sen kendi belirlediğin bir rakamı çalışanlara vereceksin.  Sendikaya rağmen böyle bir şey yaparsan o zaman bak bakalım bu toplu iş sözleşmesi bitiyor mu, bitmiyor mu?” şeklinde konuştu.

"GREVE KATILMAYACAKMIŞ... KATILMA! KATILMA! KATILMA!"

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından alınan greve katılmama kararını da eleştiren Atilay Ayçin, “Gürcan Mantı’ya şunu sordum.  -Peki, 305’in tamamı kokpitten olsaydı aynı şeyi söyleyecek miydin?- dedim. -O zaman  durum başka- dedi. Böyle bişey olabilir mi? Yani 305 kokpitten olsaydı greve katılacaktı. Ama kabinden, teknikten olunca katılmayacakmış. Katılma! Katılma! Katılma! Ayıptır ayıp. Adam gibi durmanın, dik durmanın bedeli vardır. Adam gibi duracaksın. Gerekirse de adam gibi bedelini ödeyeceksin” dedi.

“HANİ BİZ BİR AİLEYDİK?”

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in SKY Life Dergisi’nde sürekli THY’nin bir aile olduğunu ifade ettiğini ancak aile babası gibi davranmadığını söyleyen Atilay Ayçin, “Hani biz bir aileydik? Sen ne biçim babasın? Sen ne biçim annesin? Ki ailenin üyelerinin karşısına 5 bin 500 polisi dikiyorsun? Hangi anne-baba çocuğunun karşısına polis diker?” ifadelerini kullandı.

AYÇİN SON TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Türk Hava Yolları Yönetimi’ne “Kırmızı rujla uğraşmayı bırakın. Toplu iş sözleşmesine bakın” diyen Ayçin, toplu iş sözleşmesiyle ilgili son tekliflerini de açıkladı. Ayçin, THY’nin açıklayacağı teklifin maaşlarda en fazla yüzde 3 yerine yüzde 4’lük artış olacağını iddia etti. 

Atilay Ayçin, “Sırf sözleşme bitsin diye; 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ndeki haklara ek olarak birinci 6 aya yüzde 5, ikinci 6 aya yüzde 4, üçüncü 6 aya yüzde 4, dördüncü 6 aya yüzde 3 ama geriye dönük enflasyon korumalı teklif sunduk kendilerine. Hadi buyurun. Bir şey daha yaptık. 23. dönemde sözleşmesinde atıfta bulunduğumuz kaybedilen hakların tamamını iade edeceksiniz bize. 305 TİS önünde engel diyorlar ya hadi Yargı kararlarına bağlı kalarak işe iadesi verilenleri geri alıp iyi niyet göstergesi olarak protokol imzala biz de bu işi bitirelim. Ben de sana iki konuda adım atıyorum. 1- Sözleşmeyi 3 yıllık yapacağım söz veriyorum. 2- işe giriş ücretlerinde bir düşük yeni teklif sunacağım. Bunu da buradan açıklıyorum. Şimdi anladınız mı? 305 sözleşmenin önünde engel değil, sözleşme de 305 için engel değil. Amacını sözleşmeyi masada bitirmekse, buradan elimi bir kez daha uzatıyorum. Yüreği olan sıksın diyorum. Ama bunu da yapmazlarsa sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

ATİLAY AYÇİN SON TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (154)

Kabin amiri ablası ~ 11 yıl önce
Sayın HAmdi bey.. bu mubarek günlerde Allah rızası için bu insanların maduriyetini giderin insanlari kandırdı psikolejik tehdit etti eğer gıreve gitmezseniz bu haklardan mahsun kalıcaksıniz yarın öbürgin sizinde başınıza gelir diye. Bu ayçin şerefzizinin Allah korkusu kul utanması yok milleti madur etti eger çagırsanız bu amirler hostesler bugün işe gelicek Allah rızasi için bize yardim edin biz çok madur olduk faturalarımizı ödiyemiyoruz kiramız kaldı bizim babamız yok annemiz yaşlı paramız çalışsak var ama biz çalışamıyoruz o haysiyetsiz ayçin yüzünden. LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN YARDİM EDHİN.o ayçin için namazda ettigim duada diyorumki bu mübarek günlerde umarim guduz olur kimseye zararı dokunmadan kendi kendini yer bitirirde ortadan bir mikrop azalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet Deniz ~ 11 yıl önce
Sendikaya laf atacağınıza biraz yürekli olup greve çıksaydınız, şimdiye kadar çok tan tis imzalanırdı. Şimdi çok mu iyi oldu. Sendika başkanlığına aday olanlar hepsi Akp li ... Gelecek yıllarda ikramiye vs kesilirse sakın şaşırmayın. Ama bizim millete haktır. 1990 da ilk özelleştirmeler başladığından beri uyuyan insanlardan ne beklenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaa sendikaa ~ 11 yıl önce
SEndıkaaaaa eger o tis imzalanırdaaaaaaa uçuşuna giden bınlerce uçucuyu TİS ten faydalandırmazsanız - uçucular size cok guzel bir cevap verecek SEndika !!!! Bekle Ve GÖR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahhh ahhh ~ 11 yıl önce
eger sendıka mahalle agzıyla konuşmayıp duzgun ve saygıdeger konuşsaydı beyefendılıgını hanımefendılıgını bozmayarak ! mılletın onuruna serefıne laf soylemeseydı daha cok kazanırdı ! ama şimdı hata yaptı ! hatasını kabul etsın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA ~ 11 yıl önce
OLUR DA BAŞKA BİR SENDİKA FALAN YAPASINIZ GELİR SAKIN BİZİ ORAYA BEKLEMEYİN. BEN BAŞINDA KOKPİTİN OLDUĞU BİR SENDİKAYA ÜYE OLMAM. ZATEN NİYETTE O SENELERDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizlere lafım! ~ 11 yıl önce
Badem ve pala bıyık mahvettiniz hayatlarımızı...Sizlerde mahvolursunuz umarım!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK NET ! ~ 11 yıl önce
VE ATİLAY AYÇİN 305 KİŞİDEN VAZGECER ! SADECE İŞE İADESİ ONANANLARMIŞ !!! :D BAKTI OLMUYOR ! 8.5 MILYONDAN DA VAZGECMEK ISTEMEDI !!! ONCA İNSANIN CANI SENDIKA YUZUNDEN YANMADI MI ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dinle dinle ~ 11 yıl önce
hamdi diyor işe iadesi onaylananları alırım diye sonra vazgeçiyor. Atillada yargıtay onayındakiler başlasın sen iyi niyet göster diğerlerini de yargıtay onayladıkça al. Şimdi bunu yaparsan bende toplu sözleşmeyi imzalarım
2000+ ~ 11 yıl önce
Şu resimlerde kaçtane çalışan var sayabilfdiniz mi Nerede 1000 ler nerede İp ucu, görevde görevde Yanlış anlaşılmasın grev değil görevde görevde Halaya hop hop Bence mevcut sendika yönetimi kalsın Zaten düştü yerlerde sürünüyorlar Founder of AOE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Adam gibi dik durup gerekirse bedel odemek gerek demis Kral. Birakin 22 yillik baskanligini, bu 305 kisi aylardir maas alamayarak bir bedel oduyorlar. Kendisi bir ay bile maas almadigi olmus mu? Eylem yapmak icin maas alip, eylem yaptikca maasi garanti olanin, insanlari eylem yapmiyor diye elestirme hakki yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone ile gönderildi ~ 11 yıl önce
Ne acayip bi camiasiniz siz ya. Dereyi gecmeden at degistirilmez. Adami sevmemek ayri is ayri. Isiniz bitsin genel kurulda secmezsiniz olyr biter. Bir de nur yuzlu arayanlar var teyallam ya=) beni secin demiyor da ya da o nur yuzlu bellidir bunlari keklemis iste onu isaret ettiriyorlar. Belkide ayni kisidir nur yuzlu isteyen kisi. Isim degisip yaziyo ayni seyleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000