17 Ekim 2014, Cuma 08:40:53

'ATEŞİM VAR' DEMESİNE RAĞMEN UÇURMUŞLAR

ABD ateşi olduğu halde uçağa alındıktan sonra ebola teşhisi konulan hemşirenin şokunda. Uçak dezenfekte edildi, 132 yolcu aranıyor.
  • Senin fitratin rejenerasyon mu?
  • Ölmek hemşirelerin fıtratında var. kaderine razı olsun.

ABD'de ebola konusunda yaşanan büyük ihmalin yankıları sürüyor. ABD’de ebolaya yakalanan ikinci hemşirenin, teşhisten bir gönce “Ateşim var” demesine rağmen Ohio’dan Teksas’a uçuşuna izin verildiği anlaşıldı.

Hürriyet.com.tr’nin haberine göre şimdi o uçakta bulunan 132 yolcu virüs tehlikesine karşı aranıyor. Durum, “tarihin en büyük ebola salgını” ile mücadele konusunda yetersiz kalmakla eleştirilen Amerikan yönetimine tepkilerin artmasına yol açtı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) konuyla ilgili yaptığı açıklamada 29 yaşındaki Amber Vinson isimli hemşirenin ebola tanısı konulmadan bir gün önce Cleveland’den Dallas’a uçakla seyahat ettiği belirtildi. Ateşinin 37,5 olduğunu söyleyen Vinson’a, CDC’nin 38 derece eşiğinin altında olduğu için izin verildiği ifade edildi.

13 EKİM, FRONTİER HAVAYOLLARI

CDC direktörü Thomas Frieden gazetecilere yaptığı açıklamada, uçuş esnasında Vinson’ın kanama ve kusma gibi belirtiler göstermediği için virüsün diğer yolculara bulaşma olasılığının çok düşük olduğunu söyledi. Ancak 13 Ekim’de Frontier Havayolları’na ait uçakta seyahat eden yolcularla görüşme yapılmak istendiği açıklandı.

8 Ekim’de Ebola’dan ölen Liberyalı Thomas Eric Duncan’ı tedavi eden ekipte bulunan Vinson, virüsün teşhis edilmesinin ardından karantinaya alınmıştı. Vinson’un tedavisine Atlanta’daki Emory Üniversite Hastanesi’nde devam edildiği belirtildi. ABD Kongresi’nin bugün ebola ile mücadele konusunda Frieden ve diğer yetkililerin dinleneceği bir duruşma gerçekleştirmesi bekleniyor.

'ATEŞİM VAR' DEMESİNE RAĞMEN UÇURMUŞLAR

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Senin fitratin rejenerasyon mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FITRAT ~ 10 yıl önce
Ölmek hemşirelerin fıtratında var. kaderine razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000