23 Mayıs 2016, Pazartesi 09:45:23

Atatürk Havalimanı'nda yoğunluk

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle uçaklar iniş yapamadı. 10 kadar uçak yakındaki diğer havalimanlarına yönlendirildi.
  • Yalnız Atatürk değil SGde nasibini aldı ve 2 saatlik gecikmeler yaşandı. Güvenlik öne sürülerek yerde yollar kapatılırdı ama havaya da sıçradı. Umarız sokağa çıkma yasağına uzanmaz bu güvenlik çılgınlığı.
  • 3.Havalimanını istemeyenlere kapak olsun bu sıkışıklık
  • dünya insani zirvesi düzenlenecek,onların uçaklarına park yeri ayarlanacak diye bir sürü şirket ve insan sıkıntı çekti ve dünya zarar oluştu ! allahtan insani zirve ya başka bir zirve olsaydı uçaklar havada asılı kalırdı herhalde!
  • BEN HER DAİM EN AZ 2 SAAT HAVADA KALACAK EXTRA YAKIT ALIRIM
  • 50 nm den 3000 ft vermek nedir arkadaş :)
  • Bu İnsaniyet Zirvesine gelen çok çok VIP adamların protokol iniş kalkışları da trafiği etkilemiş olabilir mi?
  • Hava trafik yönetim yetersiz, telsiz kapasite yetersiz, havaalanı kapasitesi yetersiz, hava radarı bile yok, normalde sıkıntılı olan hava trafiği en ufak hava olayında (mesela dünkü yağışlar) arap saçına dönüyor. Ama neyseki havacılıkta çağ atladık.
  • Yakitlarida sagolsunlar minimumlarda plan yapan daha dogrusu min planlanmasi icin baski yapanlarin hic sucu yok sanki. Havalimani yetersiz , atc'ler daha ne yapsin adamlarin ellerinden geleni yapiyor, pilot olarak bizde yapiyorsak o zaman sorunu baska yerde aramak lazim. Pas gectiginde LTFJ de kalan yakit 800 kg olarak planlamak nedir Allah askina ? Hidrolik arizasina davetiyedir eng failure a davetiyedir. El -insaf. !!!
  • istanbuladki kontrolörler bu işi öğrenene kadar çile çekmeye devam
  • 19 mayıs tatiline çıkanlar kendi uçakları ilemi yoksa tarifeli uçaklarlamı AHL ye geldiler sanki kendi uçakları ile geldiler de trafik tıkandı gibi bir haber olmuş.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle uçaklar iniş yapamadı. 10 kadar uçak yakındaki diğer havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul'da bugün başlayacak Dünya İnsani Zirvesi'ne katılacak liderlerin kendi uçakları ile gelmesi ve 19 Mayıs ile hafta sonunu şehir dışında geçiren yolcuların da şehre dönmesi nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda yoğun hava trafiği oluştu.

Bir süre havada tur atan bazı uçaklar yakıt kritiğine girdi.

Bu durum nedeniyle, Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'na inecek bazı iç hat uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na, dış hat uçakları ise Çorlu havalimanı'na yönlendirildi.

Daha sonra, yakıt alan uçaklar ile diğer uçaklar gecikmeli olarak Atatürk Havalimanı'na gelmeye başladı. (Cnn Türk)

Atatürk Havalimanı'nda yoğunluk

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

UçanKaçan ~ 8 yıl önce
Yalnız Atatürk değil SGde nasibini aldı ve 2 saatlik gecikmeler yaşandı. Güvenlik öne sürülerek yerde yollar kapatılırdı ama havaya da sıçradı. Umarız sokağa çıkma yasağına uzanmaz bu güvenlik çılgınlığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa 777 ~ 8 yıl önce
3.Havalimanını istemeyenlere kapak olsun bu sıkışıklık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kara mizah! ~ 8 yıl önce
dünya insani zirvesi düzenlenecek,onların uçaklarına park yeri ayarlanacak diye bir sürü şirket ve insan sıkıntı çekti ve dünya zarar oluştu ! allahtan insani zirve ya başka bir zirve olsaydı uçaklar havada asılı kalırdı herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAPTAIN İRTEGÜN ~ 8 yıl önce
BEN HER DAİM EN AZ 2 SAAT HAVADA KALACAK EXTRA YAKIT ALIRIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
50 nm den 3000 ft vermek nedir arkadaş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 8 yıl önce
Bu İnsaniyet Zirvesine gelen çok çok VIP adamların protokol iniş kalkışları da trafiği etkilemiş olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trafik. ~ 8 yıl önce
Hava trafik yönetim yetersiz, telsiz kapasite yetersiz, havaalanı kapasitesi yetersiz, hava radarı bile yok, normalde sıkıntılı olan hava trafiği en ufak hava olayında (mesela dünkü yağışlar) arap saçına dönüyor. Ama neyseki havacılıkta çağ atladık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 8 yıl önce
Yakitlarida sagolsunlar minimumlarda plan yapan daha dogrusu min planlanmasi icin baski yapanlarin hic sucu yok sanki. Havalimani yetersiz , atc'ler daha ne yapsin adamlarin ellerinden geleni yapiyor, pilot olarak bizde yapiyorsak o zaman sorunu baska yerde aramak lazim. Pas gectiginde LTFJ de kalan yakit 800 kg olarak planlamak nedir Allah askina ? Hidrolik arizasina davetiyedir eng failure a davetiyedir. El -insaf. !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al sende ~ 8 yıl önce
Bir ara yok yere 30 dk ekstra veriliyordu, sonra şirket zarar açıkladı. %3 contingency kaldı elimizde :) Sen de yakıt al kaptanım, şuursuz dispatch ve müdürlerin saçmalığının sıkıntısını sen mi çekeceksin? Bu uçaklar Afrika'ya 8-9 saat yola %3 contingency ile gitmeye alışık. Tek pisti olan bir Afrika meydanına böyle uçan varsa zaten söyleyecek söz yok :)
qwe ~ 8 yıl önce
peki böyle yoğun bir günde LTFJ yi yedek planlamak nedir? gerçi adam haklı ne yaptın diye soran yokki
istanbul atc ~ 8 yıl önce
istanbuladki kontrolörler bu işi öğrenene kadar çile çekmeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatil ! ~ 8 yıl önce
19 mayıs tatiline çıkanlar kendi uçakları ilemi yoksa tarifeli uçaklarlamı AHL ye geldiler sanki kendi uçakları ile geldiler de trafik tıkandı gibi bir haber olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpy ~ 8 yıl önce
İstersen bi yankiye bak özel ucak dolu nerde yasıyosun? Ayrıca bu vip yolcuların öncelikleri protokollleri operasyonu kasıyor, diger yokculara exstra eziyet personele iskence dolayısıyla her zirve ve abuk subuk toplantılar ortalıgı karıstıriyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000