01 Eylül 2016, Perşembe 13:05:49

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama

Son dönemde sık sık güvenlik önlemlerinin artırılmasıyla gündeme gelen Atatürk Havalimanı'nda yeni bir uygulama daha devreye alındı.
  • Komik bi yermiş burası
  • Güvenlik önlemlerinde değişiklik internette tartışılmaz. Tartışılırsa güvenli olmaz. Türk kafalı işte
  • Ya böyle konuşuyorsunuz ya Keşke limanda güvenlik aramalarını polis yapsa eskisi gibi hiç bi halt da söleyemessiniz seni kapıdan 30 kere geçirir yerinden kalkmamak için sinyal kesilsin die .. nekadar cahil takımı varsa aranma mevzusuna takılmış.. Utanması başbakan niye aranmıyor diyecekde ona taş lazım :D
  • Beyler siz ne pilotundan hostes inden bahsediyorsunuz teknik aranıyor ya kemeri çıkartılıyor. Uçağa istediği her türlü yanıcı delici kesici madde ile girebilen personel aranıyor:) çıkartıyoruz elbette bizi arayanlarda bunları niye arıyoruz diye soruyordur kendine çünkü kimse tekniği apronun içinde arayamaz. Girer aramak çok saçma madem talimat böyle arayın bakalım biz alıştık:)
  • atip tutuyorsunuz da bi siz akıllısınız siz görüyorsunuz güvenliğin atanmadığıni. o kadar insan kamera kimse görmüyor değilmi? idare amirine şikayet edecekmiş :) o zaman burdan konuşana kadar etseydin cevabını alirdin. Sivil havacılık emriyle polis ve tav güvenlik aranmaz çünkü silahla içeri girmeye yetkileri vardır ki giriyoruzda. Şimdi buna ek olarak çevik kuvvet özel hareket hepsi giriyor. Olağanüstü hal nedir ne gerektirir...
  • Çingeneye beylik vermişler , önce babasını kesmiş. Bu güvenlik görevini yapan görevliler de tam da bu anlamda. Özellikle uçuş ekiplerine karşı.
  • özel güvenlik elbisesi dışarda satılıyor ama apron kartı ve özelgüvenlik kartı dışarda satılmıyor en önemli şey güvenlik hizmetleri veren personele güvenmek ve muhalefet olmamak yoksa israil gibi paranoyak olmamızımı istiyorsunuz
  • Çok bilmiş ama tav da güvenlik yapan boş insnalar varken bu muhabbetler çok uzar. Sizi adam yerine koyup işe alanlarda suç. Sırf sizin gibilerle muhatap olmamak için her şeyi çıkartıp geçiyorum xray dan. Sizin gibi insanlar böyle basit konuları bu kadar büyütüp boş boş konuşurlar sadece.
  • Tel aviv'de de giriyoruz güvenlik kontrollerine 40 noktada hem de, ne kemer ne ayakkabi hic bi sey çıkmıyor. Bunlar insanlara it gibi bağırıp, çıkar çıkar diye sey yaparsa herkes sinir olur. Etkiye tepki! Haa beni üniformali ince aramaya kabine sokarlar ama kapalıların montunu bile çıkartmaz bi yürüsün gitsinler ya! Hele o polislerin o tavrı hepsi terbiyesiz. İnsan o insanlara apron kartını bile göstermek istemiyor. Kolay gelsin, deriz ağzını açıp, sağolun size ds iyi ucuslar, diye ya biri söyler ya ikisi egonuza başlıyım sizin, dışarda bi ortamda olsa yanımıza yaklaşmaya cesaret bile edemezsiniz!
  • Görevlilerin aramayı düngün yapması lazım, illa elle mi arayacaklar. Yani ayıp bi düzgün arayın

Son dönemde sık sık güvenlik önlemlerinin artırılmasıyla gündeme gelen Atatürk Havalimanı'nda yeni bir uygulama daha devreye alındı. Yolcuların sadece ikinci güvenlik noktasında kemersiz geçiş yapması kuralı, artık ilk güvenlik geçişinde de uygulanmaya başladı.

Artan terör olaylarının yanı sıra, 28 Haziran'daki Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ilk güvenlik noktası için yeni uygulama başlatıldı.

Daha önce kemerle geçiş yapılan ilk güvenlik noktasında artık kemer çıkarma zorunluluğu getirildi. Sadece uçağa geçilen ikinci güvenlikte çıkarılan kemer artık havalimanı girişinde de çıkarılacak.

Kemersiz geçiş uygulaması yolcuların yanı sıra havalimanı personeli ve uçuş ekiplerini de kapsıyor. Artık işe gelen personel ve uçuşa gidecek ekipler de kemerlerini ilk girişte çıkarma zorunda kalacak.

Yeni başlatılan uygulama ile yolcular ve personel yanlarında bulundurdukları eşyalarıyla birlikte kutulara koydukları kemerleri X-Ray cihazlarından geçirecek.









©AirportHaber

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

:D ~ 8 yıl önce
Komik bi yermiş burası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabanji ~ 8 yıl önce
Güvenlik önlemlerinde değişiklik internette tartışılmaz. Tartışılırsa güvenli olmaz. Türk kafalı işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşke ~ 8 yıl önce
Ya böyle konuşuyorsunuz ya Keşke limanda güvenlik aramalarını polis yapsa eskisi gibi hiç bi halt da söleyemessiniz seni kapıdan 30 kere geçirir yerinden kalkmamak için sinyal kesilsin die .. nekadar cahil takımı varsa aranma mevzusuna takılmış.. Utanması başbakan niye aranmıyor diyecekde ona taş lazım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 8 yıl önce
Beyler siz ne pilotundan hostes inden bahsediyorsunuz teknik aranıyor ya kemeri çıkartılıyor. Uçağa istediği her türlü yanıcı delici kesici madde ile girebilen personel aranıyor:) çıkartıyoruz elbette bizi arayanlarda bunları niye arıyoruz diye soruyordur kendine çünkü kimse tekniği apronun içinde arayamaz. Girer aramak çok saçma madem talimat böyle arayın bakalım biz alıştık:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 8 yıl önce
SAygılar teknik .. Üzerininizde çantanızda bilimum yassaklı madde olmasına rağmen. kesici delici yanıcı her türlü madde olmasına rağmen bir gün bile isyan etmeyerek güvenlik kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer insanlar bunu anlayamaz emin ol ki senin yerine bu saçma yorumları yazanlar olsaydı ya zaten bende bu kadar mazeme var yapmyrm etmiyrm çıkarmıyorum diye kıyameti koparırlardı. İşte bu insanın insan olmasından kaynaklanıyor..
tav güvenlik ~ 8 yıl önce
atip tutuyorsunuz da bi siz akıllısınız siz görüyorsunuz güvenliğin atanmadığıni. o kadar insan kamera kimse görmüyor değilmi? idare amirine şikayet edecekmiş :) o zaman burdan konuşana kadar etseydin cevabını alirdin. Sivil havacılık emriyle polis ve tav güvenlik aranmaz çünkü silahla içeri girmeye yetkileri vardır ki giriyoruzda. Şimdi buna ek olarak çevik kuvvet özel hareket hepsi giriyor. Olağanüstü hal nedir ne gerektirir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
CAHİL CÜHELA TAKIMI BUNLAR DOSTUM.. YANDAN GEÇEN POLİSE DESEYE SEN NİE YANDAN GEÇİYOSUN DİE ? AĞZININ ÇEPERİNE VURUR VALLA :d
birisi ~ 8 yıl önce
cahil ne zamandan beri havalimanı güvenliğine sivil havacılık bakıyor sivil havacılık emri varmişmiş
Güvenlik ~ 8 yıl önce
Çingeneye beylik vermişler , önce babasını kesmiş. Bu güvenlik görevini yapan görevliler de tam da bu anlamda. Özellikle uçuş ekiplerine karşı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav guvenlik ~ 8 yıl önce
Sizin gibi sonradan gormelere karsi bunu uyguluyoruz tabii ki. Kendinizi bir halt saniyorsunuz ya garson bozuntulati
emre ~ 8 yıl önce
özel güvenlik elbisesi dışarda satılıyor ama apron kartı ve özelgüvenlik kartı dışarda satılmıyor en önemli şey güvenlik hizmetleri veren personele güvenmek ve muhalefet olmamak yoksa israil gibi paranoyak olmamızımı istiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYNN ~ 8 yıl önce
ozaman polisede güvenme askerede güvenme hakimede güvenme savcıyada güvenme devletede güvenme asasalk gibi g.t korkusuyla yaşa.. Şöyle düşün ZENGİN Bİ İNSANSın 2 tane koruma tutuyorsun seni korumaları için ..Snra da diyosunki adamlara ya siz beni korucaksınız ama ben seni güvenmiyorum bi birbirinizin üstünü arayın öle beni koruyun ! ama sizin beyinler bunu almaz sizde beyin TİNNE ! :d :d :d
Kemal ~ 8 yıl önce
Unutma en cok paranıyak olan hayatta kalır
Soylu havayolu çalışanı ~ 8 yıl önce
Çok bilmiş ama tav da güvenlik yapan boş insnalar varken bu muhabbetler çok uzar. Sizi adam yerine koyup işe alanlarda suç. Sırf sizin gibilerle muhatap olmamak için her şeyi çıkartıp geçiyorum xray dan. Sizin gibi insanlar böyle basit konuları bu kadar büyütüp boş boş konuşurlar sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soysuz 'a ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Kabin ~ 8 yıl önce
Tel aviv'de de giriyoruz güvenlik kontrollerine 40 noktada hem de, ne kemer ne ayakkabi hic bi sey çıkmıyor. Bunlar insanlara it gibi bağırıp, çıkar çıkar diye sey yaparsa herkes sinir olur. Etkiye tepki! Haa beni üniformali ince aramaya kabine sokarlar ama kapalıların montunu bile çıkartmaz bi yürüsün gitsinler ya! Hele o polislerin o tavrı hepsi terbiyesiz. İnsan o insanlara apron kartını bile göstermek istemiyor. Kolay gelsin, deriz ağzını açıp, sağolun size ds iyi ucuslar, diye ya biri söyler ya ikisi egonuza başlıyım sizin, dışarda bi ortamda olsa yanımıza yaklaşmaya cesaret bile edemezsiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakısıklı ~ 8 yıl önce
Görevlilerin aramayı düngün yapması lazım, illa elle mi arayacaklar. Yani ayıp bi düzgün arayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000